Bitcoin mining super computer

Bitcoin-miner misbruikt supercomputer

Een Russische medeweker van een nucleair onderzoekscentrum in Sarov heeft een boete gekregen voor het illegaal minen van Bitcoin. Hij gebruikte hiervoor een supercomputer van het centrum. 

$7.000 boete opgelegd

Volgens nieuwsmedium Meduza is de man in kwestie een boete opgelegd van 450.000 Russische roebel, omgerekend zo’n $7.000. Hij misbruikte een supercomputer van zijn werk die petaflop-mogelijkheden had. Het Russische onderzoeksinstituut was op zijn zachtst gezegd niet blij met de ontdekking. Sarov, zo’n 250 kilometer van Moskou gelegen, is een afgesloten dorpje, aangezien daar het Russische onderzoekscentrum voor nucleaire wapens is gevestigd. 

De rechtbank heeft zijn uitspraak gedaan op 17 september en stelde dat de medewerker van het nucleaire onderzoeksinstituut misbruik heeft gemaakt van zijn toegang tot de supercomputer en dat hij de strenge regels omtrent dataopslag aan zijn laars heeft gelapt. 

Energiefraude bij illegale mining-activiteiten

Eerder schreven we al over een Armeens IT-bedrijf dat werd beschuldigd van het illegaal gebruiken van de stroom van een energiecentrale, om computers te voorzien van energie die vervolgens massaal werden ingezet om cryptocurrency’s te minen.  De plaatselijke autoriteiten (de Armeense Binnenlandse Veiligheidsdienst) constateerden dat er over een periode van niet minder dan anderhalf jaar een totale fraude van 1.5 terrawatt aan energie plaatsvond. Omgerekend kost dat in Armenië zo’n $150.000. 

In mei deden autoriteiten van China melding van een onderzoek in lokale Bitcoin mining farms, die vermoedelijk illegaal zijn opgezet. Meer dan 30.000 computersystemen waarop Bitcoin werd geminet, werden geplaatst zonder een formeel toestemming van de lokale overheid en zijn opgenomen in een onderzoek van de Chinese staat. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo