man in zon

Bitcoin-maximalisten in het zonnetje bij Trezor

Bitcoin-maximalisten kunnen uitkijken naar een gloednieuwe versie van exclusieve Bitcoin-firmware van SatoshiLabs, de maker van hardware cryptocurrency-wallet Trezor. 

SatoshiLabs, gevestigd in Praag, heeft een beta-versie gelanceerd die momenteel te downloaden is voor zowel de Trezor One en Trezor Model T. SatoshiLabs heeft aangegeven in de komende maand een stabiele en definitieve versie van de firmware te willen lanceren, met daarbij de toevoeging: 

Vanaf nu zullen we vier verschillende varianten van onze firmware aanbieden. Regular (volledige altcoin support + U2F/WebAuthn) en Bitcoin-only, voor zowel de Trezor One en Model T. [...] We hebben een aangepaste versie van zowel onze firmware en Wallet gemaakt voor iedereen die Bitcoin een warm hard toedraagt. Iedere Bitcoin-maximalist kan vanaf nu genieten van de wallet-interface die zich exclusief richt op Bitcoin. 

Trezor en Ledger met elkaar op de vuist

De nieuwe firmware is een reactie van Trezor op aantijgingen die Ledger in maart van dit jaar heeft geuit over de producten van Trezor. Ledger gaf in maart aan maar liefst vijf kwetsbaarheden ontdekt te hebben in de Trezor One en Trezor Model T. 

Trezor beet van zich af door aan te geven dat geen enkele van deze kwetsbaarheden een kritieke impact had op de functionaliteit van de hardware wallets. Zij stellen dat de geconstateerde foutjes geen invloed hebben op de veiligheid van de wallets en dat er op afstand geen toegang verschaft kan worden via een exploit. Aanvallen op het device vereisen in alle gevallen een fysieke toegang tot het device, gespecialiseerde apparatuur, veel tijd en technische expertise.

Toch voelde Trezor zich niet helemaal lekker bij de kritiek van de directe concurrent en komt daarom met deze nieuwe firmware, die alle criticasters weer naar huis zou moeten sturen. De nieuwe firmware is per direct beschikbaar voor alle gebruikers van een Trezor Model T (versie 2.1.0 of nieuwer) of de Trezor One. Verder vereist de firmware toegang tot de Trezor Beta Wallet of ‘trezorctl’ en een juiste firmware installatie-file. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo