Vrouw met bitcoin

Bitcoin-malaise zorgt voor piek in Google Search

Dat Bitcoin het momenteel zwaar heeft is voor niemand meer nieuws. De prijs daalde onder de $6.700,- en heeft daarmee zijn laagste punt sinds mei dit jaar behaald. Tegelijkertijd zorgt de daling er wel voor dat meer en meer mensen op zoek gaan naar informatie over de koersdaling en over Bitcoin in het algemeen. Google ziet een sterke toename in het aantal zoekacties op het woord ‘Bitcoin’.

Pieken en dalen zorgen voor aandacht

Volgens Google Trends is het zoekwoord Bitcoin op zijn hoogste niveau sinds oktober dit jaar, toen Bitcoin nog een koers had van rond de $10.000,-. De grootste interesse lijkt vanuit Afrika te komen. De landen Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana vormen de drie landen waarin er het meest gezocht wordt op ‘Bitcoin’. Oostenrijk en Zwitserland maken de top 5 compleet. 

De aandacht gaat vooral uit naar de factoren die ten grondslag liggen aan de prijsdaling van Bitcoin. Met name de zoekterm ‘Bitcoin halving’ doet het erg goed. Het evenement, wat in mei 2020 plaats zal vinden, wordt wereldwijd beschouwd als een catalist voor koersen, waarin veel analisten een nieuwe bullish fase aankondigen nadat de prijs gehalveerd is. 

Volatiliteit van Bitcoin houdt nog aan

Analisten voorspellen dat de volatiliteit van Bitcoin en altcoins nog wel enige tijd zal aanhouden. Sinds begin vorige week is de prijs van BTC/USD 20% gedaald, met een totaal verlies deze maand van bijna 30%. 

Alhoewel Google Trends een toenname oppikt in de zoektocht naar informatie omtrent Bitcoin, zijn de statistieken voor altcoins als Ethereum, ETH, XRP of Ripple nagenoeg ongewijzigd gebleven.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto