Bitcoin bliksem

Bitcoin Lightning Network bereikt meer dan 10.000 nodes

Volgens 1ml, de website die in realtime statistieken bijhoudt voor het Bitcoin Lightning Network (BLN), geeft aan dat BLN voor het eerst meer dan 10.000 nodes heeft. Meer nodes betekend meer decentralisatie en veiligheid.

Er is momenteel veel nieuws over dit nieuwe record. Sommige bronnen geven aan dat meer nodes voor een sneller netwerk zorgen: dat is op deze grote schaal niet van toepassing. Netwerk snelheid hangt meer af van de grootte van blocks in de blockchain. 

Dat BLN meer nodes heeft, betekent dat de transactie verificatie decentraler is geregistreerd. Dit betekent dat het netwerk minder gevoelig is voor manipulatie of 51% attacks. Verhoogde beveiliging is belangrijk voor BLN om meer vertrouwen in het netwerk te creëren. 

Het BLN netwerk capaciteit ligt momenteel op 828 Bitcoin (BTC). Bij Bitcoin is dat ongeveer 18.000 met een totaal van 100.000 nodes. Meer nodes kan vertrouwen wekken en daardoor een hoger transactievolume voor BLN. De dalende prijs van Bitcoin heeft ook een effect op het BLN: de capaciteit en de hoeveelheid channels zijn deze week gedaald. 

Wells Fargo

Een groot aantal van de nieuwe nodes hebben de naam 'Wells Fargo'. Deze nodes zijn waarschijnlijk in gebruik genomen om de nieuwe Distributed Ledger Technology (DLT) van Wells Fargo te ondersteunen.

BLT's verhoogde snelheid komt mogelijk ten koste van de veiligheid. Eerdere systemen die met BLN werken hebben al veiligheidsproblemen gehad. Denk aan Eclair, c-lighting en Ind.   

De release van Wells Fargo's DLT zal een goede stresstest zijn voor BLN. BLN loopt vooraan in de praktische toepassing van blockchaintechnologie en biedt ondersteuning voor betalingen, gaming, hardware en softwareapplicaties. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo