Raket

Bitcoin klaar om te vliegen

Bitcoin staat al een lange tijd stabiel te draaien rond de 10.000 dollar. Alle zeilen staan de goeie kant op. Waarom is de Bitcoin bull-run nog niet begonnen?

Bitcoin investeerders wachten al bijna een jaar op de volgende grote bull-run. De verwachting is zelfs dat Bitcoin zijn eigen maximum gaat overtreffen door het 20.000 dollar punt aan te tikken.

Alle zeilen staan goed

De afgelopen vijf jaar zijn de gevolgen van de financiële crisis verdwenen en hebben investeerders weer kapitaal opgebouwd. Maar de conventionele markt staat er niet goed bij: record lage rente percentages bij nationale banken, een lage goud koers, een handels oorlog, Brexit etc.  

Bitcoin draait al weken stabiel en de hash-rate is ongekend hoog. Gisteravond is de prijs van Bitcoin ruim boven de 10.250 gestegen. Analisten verwachten een kettingreactie wanneer Bitcoin over de 10.500 dollar gaat: die drempel is dichtbij. 

Bitcoin markt wordt volwassen

Complexe financiële constructies zijn zich aan het ontwikkelen binnen Bitcoin: derivaten, securitisaties en short gaan. Dankzij deze complexiteit wordt de Bitcoin markt veel aantrekkelijker voor grote investeringsmaatschappijen die op hun beurt meer kapitaal de markt in brengen.  

Tegengeluid

Thomas Lee, marktanalist bij Fundstrat en Bitcoin bull, zegt een trend te hebben gevonden: Bitcoin heeft in het verleden alleen grote groei gekend wanneer de S&P 500 meer dan 15% winst had. Gebaseerd op deze informatie zal een Bitcoin bull-run nog even op zich laten wachten. Dat gezegd: er zijn nog niet genoeg bull-runs geweest om Lee's conclusie statistisch hard te kunnen maken. Wel heeft Lee een leuke index: de Bitcoin Misery Index (BMI). 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo