Bitcoin crimineel gearresteerd

Bitcoin-fraude van $7 miljoen opgehelderd

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een Amerikaanse burger zijn betrokkenheid bij een Bitcoin-fraude van $7 miljoen ten laste gelegd.  

In een officieel persbericht laat de commissie weten dat Jon Barry Thompson, woonachtig in Easton (Pennsylvania) wordt verdacht van het opzettelijk of roekeloos verstrekken van foutieve informatie aan klanten, in relatie tot de verkoop van beweerde Bitcoins ter waarde van 7 miljoen dollar. 

“Opzettelijk of roekeloosheid”

In tegenstelling tot hetgeen Thompson beweert, laat het officiële document weten dat noch Thompson, noch het bedrijf waar hij voor uitkwam, de rechtmatige eigenaar was van de Bitcoins. Toch werden er meerdere cliënten beloofd dat ze via hem de Bitcoin konden aanschaffen. 

Volgens de autoriteiten verstuurde Thompson praktisch al het geld wat hij van de nietsvermoedende gedupeerden ontving, naar een derde partij. De beloofde Bitcoin werden natuurlijk nooit verstuurd en het geld van de slachtoffers werd nooit op de beloofde tussenrekening geplaatst. Verder wordt Thompson ten laste gelegd dat hij tegen de klanten loog over de locatie van de Bitcoin, de redenen waarom de transacties maar niet werden voltooid en de status van het geld van de klanten. 

Zonder fraude pas perspectief cryptocurrency’s

CTFC-directeur James McDonals heeft een statement achtergelaten na het oplossen van de zaak: 

Het elimineren van fraude is essentieel om de verdere ontwikkeling van cryptocurrency’s te kunnen waarborgen. De CFTC zal zich in blijven zetten om frauduleuze praktijken de kop in te drukken en om de verantwoordelijken waar mogelijk strafrechtelijk te vervolgen. Hierin werken wij samen met de lokale autoriteiten.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo