man houdt gezicht vast

Bitcoin-blunder van $80,000 loopt goed af

Keith Mali Chung – co-founder en eigenaar van Afrikaanse blockchain-organisatie ‘Loopblock Network’, heeft Bitcoin ter waarde van $80,000 teruggegeven nadat deze per ongeluk naar zijn wallet waren overgeboekt. 

Eerder liet Chung – die op Twitter bekend staat als Bitcoin Keith (The African Bitcoin Bull) – weten in een bericht op dat platform dat hij een grote som aan Bitcoin had ontvangen en dat hij de onfortuinlijke verzocht om contact op te nemen om te zorgen dat de Bitcoin retour afzender konden. 

Eerlijkheid duurt het langst

In een latere update liet Chung weten dat het ging om een totaal van 7,8 Bitcoin, omgerekend $79,482 ten tijde van de kennisgeving. Hij liet ook weten inmiddels contact te hebben gelegd met de ongelukkige verzender van de Bitcoin, zodat deze weer teruggestuurd konden worden. Het bleek te gaan om een kennis waarmee hij in het verleden zaken heeft gedaan. De naam van de verzender is anoniem gebleven. 

“Anders altijd nog liefdadigheid”

Chung kreeg flink wat positieve socialmedia exposure toen hij liet weten dat, wanneer hij de rechtmatige eigenaar van de Bitcoin niet op kon sporen, hij het volledige bedrag zou doneren aan liefdadigheid. Hij zou de crypto dan overmaken aan Binance, die meerdere filantropische projecten begeleid via de liefdadigheidsafdeling ‘Binance Charity’. 

Blockchain-adoptie in Afrika

Chung is één van de bekendere ‘crypto-wizards’ in Afrika, waar blockchain ook steeds prominenter lijkt te verschijnen. Zo schreven wij eerder een artikel over rapper Akon, die bezig is mijn zijn eigen cryptocurrency in Afrika. 

Solomon Adaelu, een vertegenwoordiger van Nigeria’s Huis van Afgevaardigden, gaf in juli aan dat hij van mening is dat Nigeria de leiding zou moeten nemen in de adoptie van de blockchaintechnologie. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo