Bitcoin wallet

“Bitcoin nog altijd onveilig op crypto-exchanges”

Bitcoin Knowledge podcast host Trace Mayer roept eigenaren van Bitcoin eens te meer op om zo snel mogelijk hun Bitcoin van crypto-exchanges af te halen en op te slaan op een eigen storage. 

In een Twitterbericht laat Mayer weten dat naar zijn professionele mening de beveiliging van exchanges tot op de dag van vandaag nog onvoldoende garantie biedt en dat iedereen die zijn of haar Bitcoin op de exchanges laat staan, per definitie een groter risico loopt dan dat absoluut nodig is. 

Mayer richt commentaar op Bitcoin HODL’ers

Mayer, die naast de podcast Bitcoin Knowledge ook organisator is van het event ‘Proof of Keys’, roept Bitcoin HODL’ers op om de regie in eigen hand te nemen. Ondanks dat het event pas in januari 2020 plaatsvindt, luidt Mayer nu alvast de noodklok, voorafgaand aan het event. 

Met de slogan: “Niet jouw keys, niet jouw Bitcoin”, onderstreept Mayer de frequente problematiek waar crypto-exchanges ook vandaag de dag nog mee te kampen hebben. De problematiek is een extra trigger om ervoor te zorgen dat mensen zichzelf toegang verschaffen tot hun eigen investering en ervoor zorgen dat niemand ooit bij hun bezittingen kan komen en daarin niet langer te vertrouwen op derden. 

 Veel mensen zitten er simpelweg niet op te wachten om hun eigen private keys te moeten beheren en om hun eigen netwerk te moeten beschermen tegen externe bedreigingen, laat Mayer weten in een promo-video voor Proof of Keys. Zijn ultieme doel is dat tussen nu en twee maanden het gros van de Bitcoins die momenteel nog op de exchanges zelf staan, te zien verdwijnen richting andere opslagoplossingen.

De meest veilige variant lijkt voor nu nog altijd te zitten in een cold storage device.  


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto