Zwart-blauwe foto als omschrijving voor de Dusting attack Litecoin Binance

Binance waarschuwt voor Dusting Attack tegen Litecoin-gebruikers

De op 3 na grootste cryptocurrency Litecoin is slachtoffer geworden van een zogeheten "Dusting Attack" zo laat Binance via Twitter weten. 

De aanval vond volgens de cryptocurrency exchange plaats op 9 augustus. Binance wil hiermee Litecoin-houders waarschuwen dat hun privacy wellicht in het geding is. In de Tweet is ook een link te vinden naar een van de transacties waar het om gaat. Volgens Binance behoort deze transactie bij de aanval.

Hierin is te zien dat er een fractie Litecoin (0.00000546 LTC) naar 50 verschillende adressen is gestuurd. De personen achter deze 50 adressen lopen nu het risico om bekend te worden bij de hackers. Een dusting attack is namelijk een vrij nieuwe vorm van oplichting waarbij hackers en oplichters achter de identiteit proberen te komen van gebruikers.

Image
Voorbeeld van de transacties van de Dust Attack bij Binance

Dit doen ze door hele kleine hoeveelheden crypto naar de wallet te sturen. Vervolgens bekijken ze alle transacties die door deze wallet zijn gedaan. Slimme koppen gaan hierna deze transacties analyseren en op deze manier proberen ze erachter komen welke persoon de controle heeft over de wallet.

Als dit lukt, kunnen hackers deze informatie weer gebruiken voor bijvoorbeeld gerichte phishing attacks. Hierbij proberen ze ervoor te zorgen dat de persoon in kwestie belangrijke gegevens aan ze geeft door hem/haar te 'foppen' met nepmails van grote bedrijven. 

In Oktober 2018 is er ook al een dusting attack geweest bij Bitcoins Samurai wallet. Zij hebben toen verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de hackers niks met deze aanvallen konden doen. Zolang de "dust" en dus de mini-transactie namelijk niet van de wallet beweegt, kunnen hackers er niks mee. 

Dusting attacks worden momenteel gezien als een van de grootste bedreigingen binnen de crypto-wereld.