Binance logo met universiteit op de achtergrond

Binance lanceert open-source crypto software project, Binance X

Binance laat zien dat ze er serieus werk van willen maken om blockchain toegankelijk te maken voor het grote publiek. Op donderdag maakte het crypto-handelsplatform de lancering van Binance X bekend. Hiermee zullen ze onderzoek voor open-source blockchain-ontwikkeling ondersteunen.

Met Binance X financiert Binance momenteel 40 ontwikkelaars die bijdragen aan het open-source project, zo laten ze op hun blog weten. Het platform wil hiermee niet alleen massa-adoptie versnellen, maar ook het ecosysteem van Binance zelf versterken. Op deze manier hopen ze middelen te kunnen verstrekken aan alle projecten die bij het Binance-ecosysteem zijn aangesloten. Op deze manier worden alle Binance-gerelateerde projecten versterkt.

Hier blijft het niet bij. Ook biedt het op Malta gebaseerde bedrijf een "fellowship"-programma aan voor veelbelovende programmeurs. Dit programma is gefocust op gericht onderzoek en ontwikkeling binnen de open-source blockchain-software. De aanmeldingen hiervoor stromen al binnen. Inmiddels hebben meer dan 40 projectleiders zich aangemeld als "Binance-X-fellows".

Tegenhanger van X Development van Google

Oplettende lezers zal het misschien al zijn opgevallen, maar de naam Binance X komt niet uit de lucht vallen. De naam lijkt verdacht veel op "X Development". Dit is een dochteronderneming voor onderzoek en ontwikkeling van het moederbedrijf van Google, Alphabet. In feite is Binance X een cryptocurrency-gerichte tegenhanger van deze onderneming. 

Naast financiële steun, helpt het Binance X-team ook mee aan educatieve initiatieven. Ze zullen helpen met opleiden, kansen creëren voor samenwerkingen en ondersteunen bij een start van de projecten. Ze geven aan dat ze dankzij hun bestaande ecosysteem, die o.a. bestaat uit Binance Chain, Binance.com API's, het Binance Charity-donatieplatform en Trust Wallet SDK's, educatieve voortuigang op elk niveau kunnen ondersteunen: "van noobs tot doorgewinterde ontwikkelaars".


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!