Binance India

Binance koopt Indiase exchange en hoopt 1 miljard klanten te winnen

Binance heeft Indiase exchange WazirX gekocht voor 5 á 10 miljoen dollar. Binance koopt hiermee toegang tot de Indiase cryptomarkt. De zet komt nadat China alle crypto exchanges heeft verboden. Binance schakelt snel en hoopt de 1 miljard klanten nu uit het Indiase subcontinent te halen.

Crypto exchange Binance heeft Indiase crypto exchange WazirX overgenomen. WazirX is één van de laatst overgebleven Indiase crypto exchanges. Dit komt omdat de Indiase regelgeving het afgelopen ajar streng optreedt tegen crypto.

De keus van Binance om WazirX te kopen is dan ook een gok. Duidelijke regelgeving zal waarschijnlijk pas in januari 2020 uitkomen. Of deze regelgeving positief gaat zijn voor crypto exchanges is nog volstrekt onduidelijk.

Kaalslag

WazirX is één van de laatst overgebleven Indiase exchanges. Koinex, Coindelta, Coinome en Zebpay zijn allemaal failliet gegaan door streng optreden van de Indiase financiële waakhond. De nieuwe regelgeving, die in januari moet uitkomen, kan ook compleet de verkeerde kant op gaan: één van de wetsvoorstellen zou crypto verbieden en het gebruik ervan afstraffen met 10 jaar cel.

India veroveren

Als de regelgeving wel positief uitvalt dan staat Binance met WazirX klaar om India te veroveren. WazirX geeft Binance toegang tot fiat-to-crypto ondersteuning voor de Indiase roepie. WazirX heeft de populairste crypto-trading-app van India. WazirX heeft ook een eigen WRX-utility-token met 64.000 gebruikers die via de token worden aangemoedigd om aan crypto trading en mining deel te nemen. Als laatste geeft WazirX toegang aan Binance tot hun peer-to-peer trading systeem.

Door WazirX te kopen gokt Binance op een onduidelijke markt: als ze goed gegokt hebben krijgen ze er 1 miljard potentiële klanten bij. Dan is een investering van 5 á 10 miljoen dollar de moeite waard.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto