Binance Rood

Binance gaat tweede kantoor openen in China

Coindesk heeft via betrouwbare bronnen te horen gekregen dat Binance een tweede kantoor gaat openen in China.

Het nieuwe kantoor in Peking moet het oude kantoor in Shanghai gaan bijstaan. Binance heeft veel werkt te verrichten in China. De chinezen moeten opnieuw bekent gemaakt worden met crypto.

Binance had al eerder een sterke aanwezigheid in China. Changpeng Zhao, de CEO en oprichter van Binance, is  begonnen in China, maar moest vertrekken toen crypto in 2017 illegaal werd verklaard. Binance vertrok toen naar Malta en is daar ontzettend gegroeid, ondanks dat de Binance website nu al meer dan een jaar in China wordt geblokkeerd. Toch probeert Binance op verschillende manieren alsnog Chinese crypto klanten binnen te halen. Bijvoorbeeld met peer-to-peer handelsplatformen. 

Venus

Zhao heeft grote plannen. Eén daarvan is de Binance-stablecoin met de lonkende naam Venus. Venus wordt verbonden met meerdere fiatvaluta en de roebel gaat daar waarschijnlijk bijhoren. Rusland en Binance trekken goed samen op, je kan tegenwoordig ook direct met roebels investeren in Binance. Venus zal niet alleen met de roebel verbonden worden, maar ook met andere fiatvaluta. 

De vraag is of China een tweede stablecoin gekoppeld aan de Yuan zou accepteren. China is namelijk druk bezig met het uitbrengen van hun eigen stablecoin, de CBDB. Dat Binance zo snel ter plekke is laat zien dat Zhao volledig vertrouwen heeft in Chinas hernieuwde interesse in blockchain en crypto. Binance gaat een goede case-study worden om te zien hoe China omgaat met grote crypto exchanges. Wordt het vechten of dansen?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto