Binance Bakkt Bitcoin

Binance: “Bakkt draagt bij aan malaise Bitcoin"

Cryptocurrency-exchange Binance is een nieuw onderzoek gestart, waaruit blijkt dat de lancering van Bakkt mede-oorzaak is van de 20% daling in de prijs van Bitcoin. 

In de laatste editie van Binance’ eigen market overview laat Binance Research – de analytische tak van de exchange – weten dat de start van Bakkt de hoofdzakelijke oorzaak die ervoor zorgde dat de prijs van Bitcoin kelderde. 

Bitcoin Bakkt er niks van

Op 23 september kondigde Bakkt met veel bombarie zijn opening aan. Drie dagen later kelderde de prijs van Bitcoin van zo’n $10.000 naar nog maar $8.000. De wat matige start van Bakkt en het uitblijven van het verwachte vuurwerk qua volumes en het aantal trades, zorgen ervoor dat de sceptici het hoogste woord hebben. Binance Research vat het samen: 

Bakkt werd volgens veel ‘crypto-observers’ geacht om hét verschil te maken en om als een aanvullend platform te gelden waar grote stromen aan crypto verhandeld zouden worden. Het is heel goed mogelijk dat Bakkt in de toekomst deze hype alsnog waarmaakt, maar voor nu is op korte termijn de kansloze start van Bakkt absoluut een belangrijke drijfveer van de dalende lijn in de koers van Bitcoin.

JPMorgan ook kritisch op Bakkt

De uitlatingen van Binance komen niet als donderslag bij heldere hemel. Ook JPMorgan gaf vorige week al aan zijn bedenkingen te hebben bij de lancering van Bakkt, ook al wijten zij de malaise niet zozeer aan achterblijvende volumes. 

Ironisch genoeg is het Bakkt zelf wat heeft toegegeven dat de lancering van het platform mogelijk voor wat opschudding in negatieve zin heeft gezorgd. Bakkt geeft verder aan dat ze hopen op lange termijn een positieve contributie te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Bitcoin. 


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

  • Goedkoopste handelsplatform
  • 150+ verschillende cryptomunten
  • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance