XRP Mozilla Creative Commons holding hands

Beurs van 100 miljoen moet het internet weer menselijk maken

Coil, Mozilla en Creative Commons hebben een beurs van 100 miljoen dollar opengesteld om de verdere ontwikkeling van de financiële infrastructuur van het internet te stimuleren.

Deelname van Creative Commons maakt duidelijk dat de beurs echt gericht is op publieke verbetering van de infrastructuur en niet alleen op grote commercie. 100 miljoen dollar is veel geld: hier kunnen mooie ontwikkelingen uit voortkomen.

Doel

De beurs moet ontwikkelaars stimuleren. In het persbericht van Coil worden enkele kernproblemen genoemd die door het fonds aangesproken moeten worden.

  • Misbruik van privacy door reclames.
  • Onethisch gesponsorde inhoud.
  • Populaire websites die te weinig geld verdienen.
  • Adverteerders die website inhoud dicteren.
  • Adverteerders die ongevraagd naast originele content adverteren.
  • AdBlocker wapen wedloop

De lijst van problemen is zeer uitgebreid. De achterliggende gedachte is als volgt: door agressieve reclame is de consument verstompt. Dit heeft als gevolg dat normale websites, met zinvolle inhoud, niet genoeg inkomsten kunnen generen uit reclame, terwijl grote bedrijven steeds agressievere technieken kunnen toepassen. De beurs moet er dus voor zorgen dat zinvolle websites weer geld kunnen gaan verdienen door de consument terug te verbinden met het internet.  

Deze gedachte stroom heet 'web monetization' en komt voort uit een donatie van Ripple aan Coil, ter waarde van 1 miljard XRP. Coil CEO Stefan Thomas vat de beweging samen:

Ontwikkelaars willen meer keuze en controle over hoe hun content wordt gebruikt en uitgegeven, voor het maken van inkomsten . . . Web Monetization is levert oplossingen die eerlijk, open en inclusief zijn voor beide de ontwikkelaars en gebruikers over de hele wereld.


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws