Yurt in woestijn

Beta-test Versie 2 van Dharma moet veilig lenen waarmaken

Dharma stapt over van peer-to-peer naar Compound’s protocol om zo hun crypto-leenplatform veiliger en flexibeler te maken. De beta-test moet de nieuwe functionaliteit aantonen.

Dharma heeft na terugkoppeling van hun eerste beta-test gekozen voor het leenplatform van Compound. Met deze switch hoopt Dharma in te spelen op de vraag van gebruikers voor meer flexibiliteit. Waar de focus eerst lag op lenen, wordt de nadruk nu ook gelegd op sparen: door het Compound-systeem te gebruiken zegt Dharma rentepercentages te halen van 11.2%. 

Waarom de switch?

Het eerste systeem van Dharma was gebaseerd op een peer-to-peer systeem echter bleek dit systeem niet stabiel genoeg en had Dharma geen vertrouwen in de beveiliging. Dharma geeft aan dat de 103 miljoen dollar die tijdens de eerste versie zijn geïnvesteerd nooit risico hebben gelopen.

De switch naar Compound’s decentrale protocol zorgt ervoor dat de interactie tussen klant en Dharma snel en veilig kan plaatsvinden. Tijdens de beta-test van versie 2 gaat Dharma onder meer “non-custodial en multisig smart wallet, dedicated deposit addresses en frictionless fiat on-ramps en off-ramps” testen.

Wat gaat meer flexibiliteit betekenen?

Als gevolg van het lage rendement is investeren via Compound momenteel alleen interessant voor grote investeerders. Dharma wil in de toekomst ook de markt van de kleine investeerder aankaarten. Door het decentrale protocol van Compound te gebruiken kunnen kleine investeerders en leners, overal ter wereld direct toegang krijgen tot financiële dienstverlening.

Dit betekent dat een nomade op de steppe van Mongolië in real-time crypto kan sparen, lenen en uitlenen met volledig behoud van liquiditeit: de geïnvesteerde crypto is altijd weer te onttrekken uit het fonds.