Coinbase homepage

Barclays niet langer meer bank van Coinbase

De Britse bank Barclays wil niet langer meer samenwerken met de cryptocurrency exchange Coinbase.

Een anonieme bron geeft aan dat Barclays niet meer de bank wil zijn van Coinbase. In maart 2018 opende het handelsplatform hier een bankaccount en nu ruim een jaar later zal deze beëindigd worden.

Wanneer dit waar is dan kan het de stortingen en opnames in ponden flink vertragen. De gebruikers van Coinbase zullen namelijk niet meer gebruik kunnen maken van de United Kingdom's Faster Payment Scheme (FPS). Hierdoor was het mogelijk om direct ponden te storten en op te nemen. Zonder de FPS kan dit proces dagen duren.

Een onbekende bron zegt:

“Ik heb begrepen dat de risicobereidheid van Barclays een beetje is afgenomen - ik weet niet precies waarom dit zo is, misschien is er een activiteit geweest waar ze niet blij mee zijn. Maar het gaat om de mate van comfort van Barclays in relatie tot de cryptomarkt in z'n geheel.”

Mocht Coinbase geen bankaccount meer bij Barclays hebben, dan kunnen ze in ieder geval nog ponden ondersteunen dankzij Clearbank. Dit is een minder grote bank in het Verenigd Koninkrijk. Dat Coinbase recentelijk gestopt is met het ondersteunen van de anonieme cryptomunt ZCash kan te maken hebben met de eisen van deze nieuwe bank.