united bitcoin

AVVN: blockchain is de infrastructuur die het klimaat gaat redden

Deze week vond de 73ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York plaats. Het AVVN hield zich voornamelijk bezig met de wereldwijde klimaatcrisis. Het verschil met vorig jaar: blockchain werd met open armen ontvangen.

Het AVVN heeft dit jaar op een constructieve manier het klimaat probleem opnieuw op de kaart gezet. Dit is gedaan door middel van Sustainable Development Goals (SDG). Deze SDG's zijn praktische plannen die klimaatverandering moeten aanpakken.

Momenteel zijn er 2030 SDG's. De plannen zijn goed maar de plannen moeten ook gefinancierd worden. Om alle SDG's te financieren is ongeveer 7 biljoen dollar nodig: dat is 3.5 biljoen meer dan dat er beschikbaar is.

Blockchain moet dit probleem gaan verhelpen. Vorig jaar werd blockchain door de AVVN beschouwd als de nette opa van een crypto-drugdealer. Dit jaar zijn de vertegenwoordigers van blockchain overal in het AVVN te vinden. 

Blockchain door banken

In een stuk van HSBC en de Sustainable Digital Finance Alliance is uitgezet hoe blockchain het financieren van SDG's mogelijk kan maken. Hoe? Blockchain moet helpen met het maken van 'groen obligaties' die het financieren efficiënter en overzichtelijker moeten maken. De obligatiemarkt is groot genoeg: 1 biljoen waarvan maar 2% wordt ingenomen door groene obligaties. 

De rol van HSBC vertegenwoordigd een nieuw initiatief, getekend door 130 banken, om 'groen digitaal bankieren' te financieren. Blockchain en banken kunnen samen een sterke speler worden tegen klimaatverandering.

Of het nut heeft merken we vanzelf. De klimaat sceptische landen waren niet uitgenodigd. Voorlopig broedt het klimaat gewoon verder. 


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws