bitcoin vlag argentinië

Argentijnen vluchten naar Bitcoin

In een poging om de Argentijnse peso stabiel te houden heeft de Argentijnse president Mauricio Macri het volk verboden om zonder toestemming van de Centrale Bank meer dan 10.000 dollar aan valuta te kopen. 

Sinds maandag 2 september is het verboden om in Argentinië meer dan 10.000 Amerikaanse dollars per maan te kopen. Dit is een poging van de president om de historisch lage peso te stabiliseren. Het resultaat: iedereen koopt Bitcoin. 

In de drie dagen na de aankondiging is de prijs van Bitcoin in Argentinië met 2250 dollar gestegen. Een ongekende verhoging. Deze toevlucht laat zien dat een groot aantal Argentijnen meer vertrouwen heeft in Bitcoin dan de peso. 

Regulering

Het wereldwijde vertrouwen in Bitcoin begint een serieus effect te hebben op nationale munteenheden. De vraag komt naar boven of Bitcoin wel ongereguleerd mag blijven. Een betrouwbare Bitcoin werkt namelijk destabiliserend op het beleid van nationale regeringen zoals Argentinië.

Marktwerking

Eén van de mogelijke antwoorden op regulering is marktwerking. Door de verhoogde vraag naar Bitcoin wordt de prijs omhoog gegooid. De Argentijnse premium van 2250 dollar verhoogt de aankoopprijs van Bitcoin met maar liefst 18.6%. Deze extreme verhoging heeft ook een regulerend effect in zoverre dat het mensen demotiveert om Bitcoin te kopen. 

Stabiliseren

Dit is de tweede keer in vier weken dat de Argentijnen massaal naar Bitcoin toevluchten. In maart heeft Tim Draper de Argentijnse President geadviseerd om Bitcoin te legaliseren en daarmee de prijs van de peso omhoog te krikken.

Argentinië is de nationale financiële crisis in de jaren 80 te boven gekomen door de peso te linken aan de Amerikaanse dollar. Mogelijk zou een herhaling met een andere stabiele valuta zoals Bitcoin een oplossing zijn. Aan de Bitcoin premium lijk het volk niet onwelwillend!


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo