Amerikaans leger salueert

Amerikaanse leger scout blockchain-talent

Het Amerikaanse leger heeft een voorlopige tender uitgezet om een partij te vinden die bol staat van het blockchain-talent. 

Volgens de United States Army Contracting Command (ACC), het onderdeel wat is belast met het sluiten van contracten met tussenpartijen, dienstverleners en leveranciers. De ACC geeft aan dat ze in de tender niet gebonden zijn aan het verplicht aanbieden van een contract en dat ze uitsluitend in zee zullen gaan met de partij die aan de hoge eisen kan voldoen. 

Blockchain on a mission

Volgens de ACC zijn ze op zoek naar crypto-analitics die ingezet kunnen worden bij onderzoeken naar criminelen en overige missies. De analisten zullen onderdeel uitmaken van de United States Army Criminal Investigation Command (USACIDC). De ideale partij voorziet in een cloud-oplossing en moet een online dienstverlening aanbieden. Verder moeten zij het leger en plaatselijke politiediensten kunnen assisteren bij het identificeren en achtervolgen van criminelen die cryptocurrencies inzetten bij fraude, afpersing en witwaspraktijken.

De aannemer die meedingt naar het contract zal de bron van de cryptocurrency transacties moeten achterhalen met de mogelijkheid om meerdere cryptocurrency te kunnen onderzoeken. De analyses hebben betrekking op zowel Bitcoin als overige grote cryptocurrencies. Tot slot moet de partij in staat zijn om real-time tracing toe te passen, inclusief identificatie, herkennen van bepaalde transactiepatronen en interactie met entiteiten die op een zwarte lijst staan.

Amerikaanse overheidsdiensten mikken op blockchain

In 2018 verdrievoudigden Amerikaanse overheidsdiensten hun investeringen in blockchain-organisaties. Het merendeel hiervan waren deals die gesloten werden met blockchainanalyse-organisatie ‘Chainalysis’, die tot op dat moment meervoudige contracten hadden afgesloten voor een gezamenlijke waarde van 5,3 miljoen dollar. 

Ook de Amerikaanse luchtmacht doet een duit in het zakje door nieuwe contracten af te sluiten met startup Simba Chain en met blockchain data management-organisatie ‘Constellation’, die zich met name richten op supply chain en data management. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo