Bitcoin Ripple Ethereum coins

Altcoin Ripple-transacties goed voor 50% van alle crypto-transacties

Het aantal Ripple-transacties gaat door het dak. Het nadert een all time high van maar liefst bijna 1,7 miljoen transacties per dag. 

Dagelijkse transacties richting 1,7 miljoen

Volgens de crypto data tracker BitInfoCharts, behelsen de dagelijkse Ripple transacties meer dan 50% van alle crypto transacties ter wereld, over de laatste 24 uur. Ether staat op de tweede plaats en Bitcoin staat samen met Bitcoin SV op de derde plek. De laatste keer dat Ripple zo’n belangrijk aandeel had in de wereldwijde transacties was tijdens de beruchte bull run van december 2017. 

Op 21 oktober noteerde Ripple nog 730.000 transacties, terwijl maar acht dagen later, de nummer drie crypto coin ter wereld, meer dan 1,6 miljoen transacties moest verwerken. Dit is een stijging van meer dan 100% in iets meer dan een week tijd. Sindsdien lijkt het erop dat het aantal Ripple-transacties hard op weg is om zijn volgende all time high te doorbreken.

Het is onduidelijk wat nou precies de aanleiding is geweest voor de ontzagwekkende stijging van het aantal transacties, maar wat zeker is is dat de speculaties hieromtrent al zijn losgebarsten. Een van de veelgenoemde oorzaken zou het aanstaande Swell event van komende maand zijn. Een ander geluid komt uit de hoek van Ripple’s partnership met betaalservice Moneygram. 

Los van de oorzaak, het lijkt erop alsof er iets groots staat te gebeuren, aangezien het aantal transacties van Ripple zo enorm is toegenomen. Er is nog geen enorme upswing of downswing te herkennen in de prijs van Ripple, die vrij stabiel blijft op $0,302 en steeg 1.6% de afgelopen 24 uur. Het laagste punt van afgelopen week werd genoteerd op een sluiting van $0,262 op 23 oktober.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto