Algorand telefoon gehackt

Algorand hot wallet gehackt

De investeringsmaatschappij achter Algorand blockchain, Algo Capital, heeft gisteren bekendgemaakt dat de mobiele telefoon van hun CTO is gehackt. Door de hack is er tussen de 1 á 2 miljoen dollar aan crypto gestolen. De crypto zat in een hot wallet. Het is onduidelijk hoe de hack specifiek is uitgevoerd.

De Algorand blockchain is in 2017 bedacht door MIT professor Silvio Micali. De blockchain benadert het scaling probleem op een unieke manier: transactie verificatie wordt willekeurig toegewezen. Dit betekent dat niet iedere aandeelhouder een transactie hoeft te bevestigen. Hierdoor kan de blockchain veel sneller transacties verwerken.

Algo Capital is het moederbedrijf van Algorand Blockchain en Algo Venture Capital fund (VC fund), en is verantwoordelijk voor het invullen van het Algorand blockchain netwerk. Het VC fund speelt hierin een centrale rol.

Perfect doelwit

Het fonds moet startups en andere bedrijven de Algorand blockchain op krijgen. Voor deze missie wist het VC find vorige maand 200 miljoen dollar in te zamelen. Waarschijnlijk is dit enorme bedrag de uitnodiging geweest voor hackers om de CTO van Algorand te hacken.

De gestolen crypto waren Tether (USDT) stablecoins en Algorand's eigen Algo (ALGO) tokens. De hackers hebben volgens Algorand Capital geen toegang gekregen tot de 200 miljoen: deze worden in een aparte cold wallet opgeslagen. De CTO in kwestie, Pablo Yabo, heeft naar aanleiding van de hack ontslag genomen.

Probleem van de industrie

CEO David Garcia geeft aan dat "al de VC fund partners zijn ingelicht over het incident". Tevens zegt hij dat de anonieme gedupeerde binnen 20 maanden hun geld terug zullen krijgen.

We zijn met bepaalde sleutel bedrijven en beveiligingsbedrijven in gesprek over hoe we dit probleem, waar de hele industrie last van heeft, moeten aankaarten

De hack heeft alle kenmerken van een professionele criminele aard. Net na een 200 Miljoen dollar kapitaal injectie de CTO hacken laat zien hoe snel en gericht de criminelen werken. 

Voor de lezers thuis: beveilig je crypto goed en gebruik een VPN als je aan het handelen bent.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto