Blockchain

Afghaanse overheid zet blockchain in voor zorgsector

Het Afghaanse Ministerie van Zorg heeft een memorandum getekend met blockchain-firma FantomOperations om blockchain-technologie te integreren in de Afghaanse zorgsector.

Dit laat nieuwsmedium Afghan Voice weten in een bericht. Zij laten weten dat het memorandum is toegespitst op het inzetten van blockchain om het namaken van medicatie tegen te gaan, om medische feiten te registreren in ziekenhuizen en om pantiëntenbestanden verder te digitaliseren.

De Minister van Zorg, Ferozuddin Feroz, zegt over het initiatief:

Het Ministerie van Zorg is toegewijd aan de verdere implementatie van electronica in de zorgsector en de blockchain-technologie zal het minsterie helpen om transparantie, snelheid en effectiviteit te bieden richting de zorg.

Zowel de regering als de inwoners van Afghanistan hebben hun zorgen geuit over de hoeveelheid namaak-medicijnen die in het land in omloop zijn. Veel inwoners gebruiken traditionele medicatie voor gezondheidsproblemen, omdat ze goedkoop en makkelijk toegankelijk zijn.

Volgens de Medicine Importers Union is minstens 40% van de medicatie en farmaceutische instrumenten illegaal en van zeer lage kwaliteit, laat het rapport weten.

Afghaanse blockchain initiatieven

Deze zomer werd door de Verenigde Naties bekend gemaakt dat het is begonnen met blockchainoplossingen voor een duurzame ontwikkeling van de stedelijke gebieden in Afghanistan. De organisatie ontwikkelt blockchain-oplossingen voor de dienstverlening richting ontwikkelingslanden.

Het initiatief van de VN anticipeert op het feit dat het meerendeel van de Afghaanse bevolking woonachtig is in stedelijke gebieden, waarvan de verwachting is dat de urbanisatie de komende 15 jaar nog sterk zal toenemen. 

Ondertussen overweegt de Centrale Bank van Afghanistan om met een soevereine crypto op de markt te komen, waarin mensen opties kunnen nemen. Op die manier hoopt de staat een kleine 6 miljard dollar op te halen, om dat vervolgens weer in het land te investeren.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto