Blockchain

Afghaanse overheid zet blockchain in voor zorgsector

Het Afghaanse Ministerie van Zorg heeft een memorandum getekend met blockchain-firma FantomOperations om blockchain-technologie te integreren in de Afghaanse zorgsector.

Dit laat nieuwsmedium Afghan Voice weten in een bericht. Zij laten weten dat het memorandum is toegespitst op het inzetten van blockchain om het namaken van medicatie tegen te gaan, om medische feiten te registreren in ziekenhuizen en om pantiëntenbestanden verder te digitaliseren.

De Minister van Zorg, Ferozuddin Feroz, zegt over het initiatief:

Het Ministerie van Zorg is toegewijd aan de verdere implementatie van electronica in de zorgsector en de blockchain-technologie zal het minsterie helpen om transparantie, snelheid en effectiviteit te bieden richting de zorg.

Zowel de regering als de inwoners van Afghanistan hebben hun zorgen geuit over de hoeveelheid namaak-medicijnen die in het land in omloop zijn. Veel inwoners gebruiken traditionele medicatie voor gezondheidsproblemen, omdat ze goedkoop en makkelijk toegankelijk zijn.

Volgens de Medicine Importers Union is minstens 40% van de medicatie en farmaceutische instrumenten illegaal en van zeer lage kwaliteit, laat het rapport weten.

Afghaanse blockchain initiatieven

Deze zomer werd door de Verenigde Naties bekend gemaakt dat het is begonnen met blockchainoplossingen voor een duurzame ontwikkeling van de stedelijke gebieden in Afghanistan. De organisatie ontwikkelt blockchain-oplossingen voor de dienstverlening richting ontwikkelingslanden.

Het initiatief van de VN anticipeert op het feit dat het meerendeel van de Afghaanse bevolking woonachtig is in stedelijke gebieden, waarvan de verwachting is dat de urbanisatie de komende 15 jaar nog sterk zal toenemen. 

Ondertussen overweegt de Centrale Bank van Afghanistan om met een soevereine crypto op de markt te komen, waarin mensen opties kunnen nemen. Op die manier hoopt de staat een kleine 6 miljard dollar op te halen, om dat vervolgens weer in het land te investeren.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.