Ripple Crimineel

400 miljoen dollar aan crimineel XRP gevonden

Cryptoforensisch onderzoeksbureau Elliptic heeft honderden XRP-accounts verbonden aan illegale activiteiten. Ondanks dat het om meer dan 400 miljoen dollar gaat, neemt de illegaliteit maar 0,2% van het XRP-volume in beslag.

Crypto forensisch onderzoeksbureau Elliptic heeft in een persbericht vandaag laten weten dat maar 0,2% van het volume aan XRP aan criminele activiteiten verbonden is. Elliptic trekt deze conclusie na meer dan een jaar onderzoek. Het onderzoek vond deels plaats op het Darkweb.

Elliptic kijkt naar illegale activiteiten zoals de verkoop van gestolen creditcards. De creditcardnummers worden via het Darkweb verhandelt voor crypto. Elliptic heeft alle illegale transacties die aan Ripple zijn verbonden in kaart gebracht en kwam zo tot hun conclusie. Elliptic doet het onderzoek om mainstream vertrouwen in crypto te wekken. Op deze manier wordt het interessanter voor conventionele commerciële bedrijven om crypto en blockchains te gebruiken, in dit geval XRP en Ripple.

Tom Robinson, hoofdonderzoeker en medeoprichter van Elliptic, zegt:

Zolang crimineel gebruik van crypto zich blijft ontwikkelen zullen wij doorgaan met het in kaart brengen van hun activiteiten. Op deze manier geven we financiële instituten het vertrouwen die ze nodig hebben om met het crypto ecosysteem in zee te gaan.

Het onderzoek is niet feilloos. Elliptic heeft toegang tot maar 85% van het XRP Ripple volume. Elliptics onderzoek heeft toch autoriteit, omdat het bedrijf al voor biljoenen aan transacties heeft geanalyseerd. Elliptic werkt dan ook samen met grote spelers zoals Santander Innoventures, SBI Group, AlbionVC en SignalFire.

400 miljoen dollar aan crimineel geld traceren is niet makkelijk. Gelukkig zijn blockchains veel transparanter dan het normale financiële systeem. Dat maar 0,2% van het XRP volume aan criminele activiteiten gelinkt kan worden is ontzettend weinig en een heuse prestatie voor blockchain, XRP en Ripple.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto