Profile picture for user erwindehaan

Hallo, 

Hallo

ik heb een vraag. ik ben onlangs gestart met daytraden op binance in altcoins. Ik heb me daarom de afgelopen weken middels youtube mijzelf erg verdiept in daytraden. Ik wil graag daytraden in altcoins met als doel op langere termijn om over meer BTC te beschikken. Om te kijken of ik het een beetje door begin te krijgen heb ik onlangs op een ochtend een kleine hoeveeldheid BNB coins gekocht tegen een koers van 0.010730. in de avond had ik die ik weer verkocht tegen een koers van 0.010795. hoewel dit een zeer bescheiden winst van 0,6% is, zal ik er na aftrek van de fees van 0.2% ( 2 * 0.10 % fee per transactie) toch winst over moeten houden. echter kwam ik er achter toen ik bij het totale aankoopbedrag aftrok van het totaal verkoopbedrag aftrok ik toch een verlies had van 0.00009100 BTC (0.002790 - 0.002699). na analyse kwam ik erachter dat er bij de aankoop er 0.26 BNB zijn aangekocht en bij de verkoop 0.25 BNB zijn verkocht (zie afbeelding hieronder). dit terwijl ik aangaf bij de verkoop dat ik 100% van. mijn bechikbare BNB coins wou omzetten naar BTC. 

Na analyse kwam ik erachter dat je op Binance je je geen kleinere eenheden kan kopen/verkopen dan 0.01 SAT. ik heb hierdoor. 0.00961738 onverkochte BNB, wat er toe geleid heeft dat ik aan het einde van de dag niet meer BTC had dan aan het begin van de dag en mijn missie dus niet was geslaagd terwijl ik wel een koerswinst had behaald.

het gaat hier om een kleine trade gaat dus het is verder geen ramp. Echter vroeg ik mij af hoe ik dit probleem kan voorkomen als ik straks op een grotere schaal ga traden. Hoe voorkomen jullie dat jullie zeer kleine niet tradebare volume altcoins in jullie portefuille achterblijven. Ik hoop dat iemand mij met deze vraag verder kan helpen.

 

Met vriendelijke groet,
Erwin