Profile picture for user LukeT

Geachte(n), 

Ik ben reeds een 4-tal jaar aan het handelen in crypto. Ook heb ik miners, doe ik aan staking en farming, etc. 

Aangezien de winsten stilaan enorm worden (danku crypto! :) ) ben ik sinds kort begonnen met het uitkeren van bedragen in euro aan mezelf. (Deze worden in België belast aan 33%). Aangezien deze bedragen echter hoger liggen (een beetje of enorm maakt niet uit) als mijn beroepsinkomen zal ik vanaf heden niet meer aan 33%, maar aan 50% belast worden (welkom in België). Daarom was het voor mij voordeliger om een BV op te richten. 

Het oprichten van deze zaak heeft enorm wat voeten in de aarde en sleept enorm lang aan omdat:

1) De 2 boekhouders waarmee ik werk 0.0 ervaring hebben met crypto. Voor het doorgeven van al mijn cryptotrades kunnen zij geen bepaalde software aanraden. Ik dien dus een excell bij te houden waar ik gemiddeld +1 uur per dag aan besteed. Onbegonnen werk eerlijk gezegd. 

2) De banken liggen enorm dwars aangezien zij geen fan zijn van crypto. KBC (mijn bank) blokkeert om de haverklap mijn rekening en dan dien ik een bewijzen door te sturen van al mijn transacties, handelingen op de platformen, etc. Na goedkeuring hiervan (tot 3 weken) worden de bedragen gedeblokkeerd en kan ik over mijn eigen geld beschikken (waarop ik goedwils correct belasting betaal!)...

3) De 2 financiële advocaten welke ik gesproken heb geven tegenstrijdig advies. 

 

Daarmee mijn vragen:

- Kan iemand mij alsjeblieft een boekhouder aanbevelen welke vertrouwd is met crypto en er een nieuwe klant zou kunnen bijpakken. 

- Welke bank in België ligt niet dwars als het om crypto gaat? (Correct zijn dat mag, maar dwarsliggen, ...)

- Kent iemand een financiëel advocaat dewelke mij zou kunnen bijstaan voor verdere vragen? 

Opgelet: Ik ben woonachtig te Vlaanderen, dus boekhouder, advocaat, bank, etc dient Belgisch te zijn. (Met het aanraden van een buitenlandse cryptogezinde bank (Fidor bijvoorbeeld) ben ik niets.)

 

Alvast hartelijk dank!

Profile picture for user TimothyO

Beste

 

Ik zit in hetzelfde probleem op dit moment. Banken weigeren mij zelf een zakelijke rekening te openen ( Belfius, Beobank, fortis,... )

 

Is het U gelukt om een zakelijke rekening te openen bij de KBC? 

 

Hebt u al enig succes gehad met het vinen van een boekhouder die vertrouwd is met crypto? 

 

Ik was zelf aan het kijken om een zakelijke rekening te openen bij Revolute maar dan krijg je natuurlijk het probleem dat je bij het opmaken van de akte bij de notaris met een probleem zit..

 

 

 

 

Profile picture for user LukeT

Wat betreft boekhouders vertrouwd met crypto en financieel advocaten vertrouwd met crypto kan je na lang zoeken wel referenties in je buurt vinden dewelke je beter kunnen helpen. Na lang zoeken heb ik deze ook gevonden. 

Wat betreft banken... Hopeloos. KBC heeft mijn reeds gestorte winsten/gelden niet geblokkeerd. Ik kan er dus vrij over beschikken, maar wel hebben ze mij 'vriendelijk' per brief meegedeeld dat ik noch privé, noch zakelijk in de toekomst nog enig product bij hen kan aangaan. Geen lening, geen verzekering, geen nieuwe rekening, nada. Met andere woorden... de gelden/winsten zijn nadat deze door KBC gecontroleerd zijn (nadat ik stapels papieren heb afgegeven) volledig in orde en legaal, maar KBC wenst geen zaken te doen met iemand die handelt in crypto. 

Anyway, kort door de bocht: Een buitenlandse rekening openen bij een bank welke toekomstgericht denkt en wel vlot met crypto werkt, doorstorten naar een Belgisch rekeningnummer en probleem opgelost. 

Wat mij betreft hebben Belgische banken een veel te grote machtspositie. De nieuwe crisis kan er niet snel genoeg aankomen wat mij betreft. Laat er maar enkele failliet gaan. De banken welke wel crypto minded zijn zullen in de volgende jaren massa's klanten aantrekken en zullen overleven. 

 

Profile picture for user kvdb

@lukeT, zou je mijn via Twitter even willen contacteren? Ik zou je een aantal vragen willen stellen omtrent het pad dat je reeds bewandeld hebt. Thx