Profile picture for user Mohammed El Badoui

Vraag: '' Is een stablecoin veilig als de dollar crasht of veel in waarde verliest? ''

Profile picture for user Mohammed El Badoui

Antwoord: De waarde van de stablecoin daalt of stijgt alleen als de 'echte' dollar of euro in waarde fluctueert. De grootste stablecoins (USDC en TETHER) zijn namelijk beide gekoppeld aan de dollar. En daar zitten ook de grootste zorgen.

Het grootste risico, is dat er een dag komt waarop er twijfel ontstaat onder beleggers of de stablecoin die zij bezitten echt die dollar waard is waarvan gezegd wordt dat het is. Op dit moment is de crypto markt niet gereguleerd en zijn overheden al aan het experimenteren met het ontwikkelen van hun eigen stablecoins.

Als het slecht gaat met de dollar, zal het ook slecht gaan met de stablecoin. Een crisis komt altijd onverwachts en in dit geval biedt een stablecoin dus geen bescherming tegen koerswijzingen van de dollar, omdat het dus aan elkaar gekoppeld is. algorithm-backed stable coins zoals UST willen voor deze zorgen een oplossing bieden of het in een crisis situatie lukt is nog maar de vraag.

Het is ook handig om alle vormen van stablecoins door te nemen en op basis van je eigen bevinding en onderzoek te kiezen voor de stablecoin waar je het meest vertrouwen in hebt, het veiligst is en daarnaast ook een leuk rendement oplevert.

Er zijn momenteel drie soorten stablecoins bekend:

• asset backed (gekoppeld aan bijvoorbeeld dollars en goud, zoals Tether, EURS, DigixDao en Gemeni)

• crypto-backed (ondersteund door een onderpand van een of meerdere cryptocurrency’s, zoals DAI en Synthetix)

• algorithm-backed (zoals UST, Basis en Reserve).

Persoonlijk heb ik op dit moment het meest vertrouwen in USDC als stablecoin. Ik hoor het graag wat jullie bevindingen over stable coins zijn!