Market cap
€35.488.244,00
Volume (24h)
€13.015,54
Circulating supply
813.106.195,92
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in QASH had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Uitleg Qash

Qash is een cryptocurrency dat al een tijdje in de lijst van de top 100 grootste cryptomunten staat en met zijn ICO maar liefst ruim 100 miljoen heeft opgehaald. Met dit geld ontwikkelen ze een handelsplatform waarop je alle munten met fiatgeld kunt kopen. Dit klinkt als een mooie belofte, dus laten we gaan kijken wat dit project ons nog meer te bieden heeft! 

Bekijk snel

Wat is Qash?

Qash is de token van het Quoine Liquid Platform. Dit is een handelsplatform dat de brug vormt tussen fiatgeld en cryptogeld. Naast deze overbrugging willen ze de liquiditeitsproblemen met betrekking tot crypto-investeringen oplossen. Op dit moment biedt het platform ons de mogelijkheid om:

 1. jouw eigen crypto portfolio te beheren;
 2. nieuwe munten te ontdekken;
 3. mee te doen aan ICO's;
 4. de markt te bestuderen;
 5. te margintraden.

Door het hebben van Qash tokens heb je recht op een aantal voordelen op het platform. Zo krijg je onder andere korting op transactiekosten, ontvang je airdrops en kan je de token uitlenen in ruil voor interest.

Zoals eerder is aangegeven willen ze de liquiditeitsproblemen oplossen. Wellicht heb je het zelf al eens ervaren dat, wanneer je in een minder bekende coin wilt investeren, het een hele opgave is om deze aan te kopen. Veelal dien je eerst jouw euro's om te wisselen voor Bitcoin om vervolgens weer op een heel ander platform de altcoin te kopen. Wanneer je deze na verloop van tijd weer wilt verkopen dan zal je dezelfde stappen moeten ondernemen om weer fiatgeld te krijgen. Het Liquid platform wil wat gaan doen aan deze complexiteit.

De volgende video geeft je alvast een beeld van Liquid:

Hoe werkt het Quoine Liquid Platform?

Het platform geeft ons de mogelijkheid om cryptocurrency's te kopen met fiatgeld en vervolgens ook weer te verkopen voor fiatgeld. 

Op dit moment heeft ieder handelsplatform zijn eigen liquiditeit waarvan de ene munt meer handelsvolume heeft dan de ander. Het kan zo zijn dat Ethereum veel liquiditeit heeft op Binance maar weinig liquiditeit op Kraken, het Liquid platform wil deze volumes combineren in één pool door middel van een World Book en een Prime Brokerage.

World Book & Prime Brokerage

Het 'Wereldboek' voegt de orders en prijzen van alle grote handelsplatformen samen in één orderboek. Dit allesomvattende orderboek wordt op het Liquid handelsplatform gebruikt en zorgt ervoor dat we geen liquiditeitsproblemen meer hebben. We hebben immers alle volumes van de grootste platformen samengebracht.

Dankzij Prime Brokerage kan je gebruikmaken van dit gezamenlijke orderboek, zonder een account nodig te hebben van alle afzonderlijke exchanges. Dat scheelt een hoop gedoe!

Het World Book gebruikt de Foreign Exchange (FX) om nieuwe trading pairs voor fiatvaluta's te maken. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk met jouw euro direct een Binance Coin of een NEXO token te kopen. 

Het World Book maakt gebruik van drie technologieën:

 1. Matching Engine
  De matching engine is een technologie die in staat is miljoenen transacties per seconde te verwerken en daarnaast ondersteuning biedt voor het creëren van nieuwe trading pairs. 
 2. Cross Currency Conversion Engine 
  De Cross Currency Conversion Engine maakt het mogelijk om valuta's op een slimme manier met elkaar te verwisselen. Hierdoor wordt het mogelijk dat iemand die op zoek is naar een handelaar die EUR voor zijn ETH wil geven, wordt gekoppeld aan iemand die BTC voor SGD wil kopen. Dit ziet er als volgt uit:
  Image
  FX conversieproces qash
 3. Smart Order Routing (SOR)
  De SOR houdt alle grote handelsplatformen in de gaten en vervult orders buiten het Liquid platform om wanneer deze niet binnen het World Book gevuld kunnen worden. Dat betekent dat, wanneer er niemand op het Liquid platform jouw munt wil kopen, deze technologie op zoek gaat naar een koper op een ander platform zodat jij alsnog jouw munt kunt verkopen.

De volgende video van ruim 2 minuten geeft het platform nog eens goed weer:

De Qash token

Qash is een ERC20 token en is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Met deze utility token betaal je voor de services op het Liquid platform en heb je recht op de eerder beschreven voordelen. De munt wordt ook beschikbaar gesteld voor andere organisaties die het zouden kunnen gebruiken voor hun services. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld aanvullende diensten van een decentrale applicatie (dApp) kan betalen met Qash. 

Tokendistributie

Het team heeft 1 miljard Qash tokens gecreëerd waarvan zij 35% hebben uitgegeven met hun ICO. Het restant is als volgt verdeeld:

 • 30% Is verdeeld over de community en het ecosysteem.
 • 20% Behoort tot het team en de aandeelhouders.
 • 15% Is in bezit van strategische partners en institutionele beleggers.

In het tweede kwartaal van 2019 zal Quoine zijn eigen blockchain lanceren. Hierdoor zullen de Qash tokens van de Ethereum blockchain worden overgeplaatst naar de Quoine blockchain. Na deze overplaatsing zal de naam Qash veranderen in Liquid. 

Kenmerken Qash (december 2018)
Token symbool QASH
Totaal aantal tokens 1 miljard
Aantal tokens in omloop 350 miljoen
Prijs tijdens ICO $ 0,24
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Softcap verkoop van tokens $ 120 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 105 miljoen

Geschikte wallet voor de token

Qash is een ERC20 token en kan je naast de exchange daardoor ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de tokens. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen. Wanneer in 2019 de tokens gebaseerd zijn op de Quoine blockchain, dan zal ledger eerst moeten aangeven dat zij deze nieuwe versie van de munt ondersteunen. Wanneer ze dit nog niet hebben gedaan, dan is het 't beste om de munten op de software wallet van Quoine te hebben staan.

Team

Mike Kayamori en Mario Gomez Lozada hebben samen het bedrijf Quoine in 2014 opgericht. Hiervoor hebben ze de volgende functies bekleed:

Naam Functie Ervaring
Mike Kayamori CEO
 • Senior Vice President van SoftBank Group
 • CIO van Gungho Asia
Mario Gomez Lozada CTO
 • CTO van Merrill Lynch
 • CIO bij Credit Suisse Japan

Quoine is op dit moment het enige cryptobedrijf dat een officiële licentie van de Japan Financial Services Agency (FSA) heeft gekregen. Hierdoor hebben ze de status 'fully compliant', wat betekent dat ze volledig aan de Japanse wet- en regelgeving voldoen.
De directe concurrent van Quoine is het Bancor protocol. Dit is een cryptobedrijf dat ook de liquiditeiten van verschillende tokens samenbrengt. Verder valt het nog mee met soortgelijke bedrijven in de markt.

De twee mannen, die te zien zijn in onderstaande video, hebben een team samengesteld dat hen helpt hun doelen te behalen. Dit team is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 60 mensen!

Roadmap

Het team werkt dagelijks hard om het Liquid platform te verbeteren. Het wordt non-stop doorontwikkeld met als doel om de wereld van finance te democratiseren en financiële services toegankelijk, stabiel en eerlijk te maken. Ze werken aan de hand van de volgende acht kernwaarden:

 1. Klantgericht
 2. Innovatief
 3. Actief
 4. Lef
 5. Passievol
 6. Eensgezind
 7. Transparant
 8. Impact

De komende tijd houdt het team zich bezig met de taken uit het volgende overzicht. Ze hebben geen data gegeven wanneer ze wat af willen ronden.

 

 •  

  Liquid black

  Dit is een update voor mensen die veel handelen. Zij krijgen privileges en extra voordelen op het handelsplatform.

 •  

  Rebrand token

  Rebrand van Qash token naar Liquid token. Dit zal gebeuren wanneer de Quoine blockchain succesvol is gelanceerd.

 •  

  Liquid mobiele applicatie

  Hiermee kan je straks ook gemakkelijk op je smartphone handelen in cryptocurrency's.

 •  

  Eerste dApp

  Zodra de Quoine blockchain staat, willen ze een decentrale applicatie hierop lanceren.

 •  
 •  

  Credit card

  Ze willen het mogelijk maken om met je credit card geld te kunnen storten op het platform

 •  

  Banklicentie

  Ze willen een gediversifieerd financieel platform zijn met aan het einde van 2019 willen ze een volledige banklicentie hebben. 

Populariteit

Het bedrijf heeft al veel volgers op social media en met name op Facebook doen ze het erg goed. Ze posten regelmatig updates en dit maakt ze dan ook erg transparant. De volgende tabel geeft aan hoeveel volgers ze per kanaal hebben. Wanneer je ze zelf wilt volgen, dan kan je op de desbetreffende link klikken om naar het kanaal te gaan.

Populariteit Qash (december 2018)
Twitter 24k volgers
Telegram 17k volgers
Facebook 40k volgers
Reddit 4,5k lezers

Samenvatting

 • Het Quoine Liquid Platform brengt liquiditeit naar de crypto-investeerders door de orderboeken van de grootste exchanges samen te voegen.
 • Door middel van geavanceerde technologie kunnen munten efficiënt met elkaar geruild worden. Hierdoor is het mogelijk dat iemand met trading pair EUR/ETH wordt gelinkt aan iemand met BTC/SGD.
 • Op het platform kan je cryptocurrency's met fiatgeld (ver)kopen.
 • In Q2 van 2019 zal Quoine zijn eigen blockchain lanceren
 • Met de utility token Qash krijg je voordelen op het platform, zoals korting op transactiekosten.

 

di, 18/12/2018 - 06:00

Qash Token - Uitleg in 10 punten

De Qash token samengevat in 10 punten. Voor een uitgebreide uitleg kan je op de blauwe knop in het artikel klikken.
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
QASH
1 QASH =
€0,04
Euro

Hoe koop ik QASH?

QASH kopen op Huobi is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van QASH.

 1. Meld je hier gratis aan bij Huobi
 2. Druk bovenaan op Balances -> Desposits & Withdraw
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Kopieer het Deposit-adres
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de Bitcoins op Huobi staan
 9. Ga op Huobi naar Exchange en klik QASH aan
 10. Koop de gewenste hoeveelheid QASH aan

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

QASH

Tags

Social media