Market cap
€31.404.739,00
Volume (24h)
€31.358,00
Circulating supply
0,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in HyperCash had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Uitleg HyperCash

De cryptocurrency HShare heeft een rebranding gehad en heet nu HyperCash. Het cryptoproject heeft tijdens zijn ICO ruim 50 miljoen dollar opgehaald, is bestand tegen quantum computing en gebruikt zowel mining als staking om hun chain te beveiligen. Kortom, het is een blockchain met veel interessante kenmerken. Wij geven in dit artikel uitleg over dit cryptoproject en hierboven lees je hoe je de coin ervan kan kopen.

Bekijk snel

Wat is HyperCash (HC)?

HyperCash (=HCash) is een cryptocurrency dat gedecentraliseerd en open-source is. Dit betekent dat de munt niet in handen is van een centrale autoriteit en dat iedereen eraan kan meewerken. De munt is gebaseerd op zijn eigen blockchain, de Hyperchain.

De Hyperchain is een 'plug & play' blockchain dat gemakkelijk kan communiceren met andere platformen. De cryptomunt Hcash is gemaakt om de uitwisseling van informatie tussen platformen te ondersteunen. Het gaat hierbij om zowel blockchainplatformen als normale platformen. In de afbeelding van hieronder zijn ze de verbindende factor tussen de blockchains van Bitcoin en Ethereum, de Tangle van IOTA en een willekeurig normaal systeem.

Image
Verbinding platformen hcash

Hcash heeft de volgende 7 kenmerken:

 1. Hcash is afgeschermd
  Ze gebruiken de Zero-Knowledge Proof innovation om de privacy van de gebruikers goed te beschermen. Deze innovatie kennen we van de cryptocurrency Zcash.
 2. Hcash is een DAO
  De houders van de Hcash coins bepalen het beleid van het project door middel van het uitbrengen van hun stem. Hcash wil opereren als een Decentralized Autonomous Organization (DAO)
 3. Hcash is zowel openbaar als privé
  Mensen die Hcash bezitten kunnen transacties uitvoeren tussen zowel de openbare als de afgeschermde adressen.  
 4. Hcash gebruikt blockchain en DAG 
  Het heeft een dubbele sidechain dat bestaat uit blockchain- en DAGsystemen. Het DAG-systeem kennen we van IOTA. Door deze dubbele sidechain kan er ongelimiteerd informatie worden verstuurd tussen platformen.
 5. Hcash is hybride
  Het project heeft zowel het Proof of Work als het Proof of Stake consensus protocol. 
 6. Hcash is bestand tegen Quantum computing
  Het project neemt de bescherming tegen Quantum computing al vanaf het begin af aan erg serieus.
 7. Hcash is ideaal voor digitale assets
  Het uitwisselen van digitale assets wordt met Hcash makkelijk gemaakt. Hcash maakt het mogelijk om transacties zo vaak als je wilt uit te voeren, ongeacht hoe groot de transactie is. 

Hoe kan HyperCash worden gebruikt?

Hyperchain is in staat om veel data te verwerken en platformen met elkaar te laten communiceren. Industrieën die veel werken met data hebben hier baat bij. Hieronder staan 3 voorbeelden waar Hcash een goede invulling kan hebben:

 • FinTech
  De FinTech-industrie legt meer en meer nadruk op de toepassing van informatietechnologie gebaseerd op Big Data, cloud computing en het mobiele internet. Met deze informatie willen ze financiële services verbeteren. Hcash kan deze industrie ondersteunen bij de uitwisseling van data. 
 • Internet of Things
  Internet of Things wordt steeds populairder en de hoeveelheid data die het met zich meebrengt neemt exponentieel toe. Deze data moet op een manier verwerkt worden en vervolgens ook gebruikt worden. Hcash kan hier een grote rol gaan spelen.
 • Link tussen fysieke producten en het internet
  Fysieke producten zoals machines zijn tegenwoordig uitgerust met de meest geavanceerde Informatie Technologieën (IT). Deze machines produceren ook een hoop interessante data en Hcash kan ingezet worden om de transacties ervan soepel te laten verlopen.

De coin van HyperCash: HC

Coindistributie

In totaal zullen er 84 miljoen Hypercash coins op de markt komen. Het eerste gedeelte is via een ICO aan de man gebracht en hiermee hebben ze maar liefst 53 miljoen dollar opgehaald! Het overige deel wordt in de loop der jaren vrijgegeven. Zoals eerder is aangegeven gebruiken ze zowel Proof of Work (PoW) als Proof of Stake (PoS) als consensus algoritme. Deze twee zullen een evenredig aandeel hebben in het creëren van de nieuwe munten. De totale distributie van de coin zal er als volgt uitzien:

 • 25% Wordt gecreëerd door middel van PoW
 • 25% Wordt gecreëerd door middel van PoS
 • 25% Zal in handen komen van ICO-participanten
 • 15% Is bedoeld voor de pre-ICO investeerders
 • 5% Wordt bewaard voor het HyperCash-team
 • 5% Is bedoeld voor de HyperCash-DAO

Welke rol heeft de coin? 

Kenmerken Hcash (december 2018)
Coin symbool HC
Totaal aantal coins 84 miljoen
Aantal coins in omloop 43,5 miljoen
Cointype gebaseerd op de Hyperchain
Streefbedrag van de ICO $ 95,4 miljoen (37,800 BTC)
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 53 miljoen (21.000 BTC)

Geschikte wallet voor de coin

HyperCash heeft zijn eigen blockchain en deze wordt ondersteund door de hardware wallets van Ledger. Je zou de munt daardoor zowel op de software wallet van HyperCash als op de hardware wallet van Ledger kunnen bewaren. De software wallet kan je downloaden op de officiële website van HyperCash en installeren volgens de stappen uit het onderstaande filmpje. De hardware wallet kan je kopen bij deze officiële Nederlandse reseller.

Team, adviseurs en partners

Hcash is opgericht in 2016 en is gevestigd in Melbourne, Australië. Het is onbekend hoeveel mensen er precies in het team van HyperCash zitten. Op LinkedIn staat er dat ze met z'n vijven zijn en bij hen op de website staan ze met z'n drieën. De volgende tabel geeft informatie over de drie mannen die op de website van Hcash worden weergegeven. 

Naam Functie Ervaring
Adam Geri CEO
 • Vice President bij Collinstar Capital
 • Property Manager bij Century 21
 • Sales Consultant bij Ray White Beaumaris
 • Property Manager bij Ray White Beaumaris
Khal Achkar CTO
 • Regional Manager bij Hcash
 • Managing Partner bij Biokloud
 • Branch Manager bij Oger Systems
 • It Director bij Rafik Hariri Foundation
 • Bachelor of Engineering aan de Lebanese American University
Andrew Wasylewicz COO 
 • Business Development Manager Hcash
 • Claims Consultant bij AMP
  • Master Applied Science aan de Victoria University 
Image
team hcash
Teamleden HCash. Vanaf links: Adam Geri (CEO), Andrew Wasylewicz (COO), Khal Achkar (CTO)

 

Adviseurs

De drie mannen worden bijgestaan door een groep van ervaren adviseurs. Deze adviseurs komen uit verschillende industrieën waardoor er vanuit meerdere ooghoeken advies kan worden gegeven.

Naam Functie
Dawu Gu Computer science professor
Ryan Xu Managing Director van Collinstar Capital
Haobo Ma Oprichter van Aelf
Man Ho Allen AU Assistent professor aan de Hong Kong Polytechnic University

Partners

In de volgende afbeelding zie je een achttal investeerders die hun vertrouwen in het team van Hcash hebben uitgesproken. Naast deze partners hebben ze ook 3 universiteiten die hen helpen bij het doen van onderzoek. Dit zijn de Hong Kong Polytechnic University, de SJTU (Universiteit in Shanghai) en de Monash University (universiteit in Melbourne). 

Image
Lijst met investeerders hcash

Roadmap

Het team heeft voor zichzelf een aantal deadlines gezet en deze worden in de roadmap van hieronder weergegeven. Wanneer je meer wilt lezen over de ontwikkelingen die erin staan, dan kan je de yellow paper van Hcash erop naslaan. 

 

 •  

  Begin van de HAIL Protocol development

   Q1 2019

 •  

  HAIL Protocol development afgerond

   Q2 2019

 •  

  Afronding van de ontwikkeling van de Governing Protocol Function

   Q3 2019

 •  

  Ontwikkeling van de Layer- en Sharingtechnologieën zijn afgerond

   Q4 2019

Populariteit

HyperCash staat al een tijdje in de top 100 cryptocurrency's maar als we naar de socialmedia-cijfers kijken dan zijn ze nog niet zo populair. Op Facebook hebben ze de meeste volgers en dit zijn er alsnog 'maar' 12.000. 

Het is als cryptoproject wel belangrijk om veel aanhang op social media te hebben. Hierdoor blijven meer mensen op de hoogte van jouw ontwikkelingen en kan er ook meer feedback worden gegeven. Ook straalt het vertrouwen uit naar de investeerder wanneer zij zien dat veel mensen interesse tonen in het cryptoproject. 

De onderstaande tabel laat de cijfers per socialmedia-kanaal zien;

Populariteit HyperCash
Twitter 12k volgers
Telegram 2,5k volgers
Facebook 2k volgers
Reddit 1k lezers

Kritiek

 • HyperCash heeft weinig volgers op social media. Je zou verwachten dat een cryptomunt die zo hoog op de wereldranglijst staat, wel een stuk meer aanhang zou hebben.
 • De munt is erg volatiel. Eind augustus 2017 noteerde de munt een prijs van boven de 40 dollar en op dit moment staat hij op 61 dollarcent. Dit laat zien dat er weinig 'bagholders' zijn die deze munt 'HODLen'. 
 • Het lijkt erop dat het team van Hcash klein is. Mocht het zo zijn dat ze een groot team achter zich hebben staan, dan vinden wij het onprofessioneel om dit niet op de website te vermelden.
 • In de whitepaper worden voornamelijk bestaande technologieën beschreven en gaat men niet in op hoe deze daadwerkelijk worden geïmplementeerd in het netwerk van HyperCash.
 • Op de Github van Hcash zien we dat er sinds september 2017 geen wijzigingen meer zijn doorgevoerd. Wordt het platform dan eigenlijk nog wel doorontwikkeld? Dat blijft vooralsnog onduidelijk

Conclusie

Ondanks de kritiek is het idee van Hcash goed. Op dit moment bestaan er veel soorten systemen en is er nog geen oplossing om deze succesvol met elkaar te laten samenwerken. Wanneer Hcash hierin slaagt dan is dit zowel voor hun eigen platform als voor de aangesloten systemen een grote vooruitgang. Hierdoor kan samenwerken makkelijker worden en kan er door gestroomlijnde communicatie veel tijd en kosten worden bespaard. Om dit te bereiken is het wel van belang dat het team blijft doorontwikkelen. Als we naar hun Github kijken is dit niet het geval. Dit betekent voor ons wel een rode vlag totdat het tegendeel is bewezen. 

De munt lijkt vooral zijn waarde te ontlenen aan de sfeer op de markt. Wanneer we in een bull market zitten dan vliegt de prijs omhoog en wanneer we in een bear market zitten dan blijft er weinig van de waarde over. Door middel van marketing en goede ontwikkelingen zouden ze bij investeerders écht vertrouwen kunnen wekken waardoor de munt wellicht wat stabieler kan worden. 

We vinden het leuk om te zien dat er nu een blockchain uit Australië is gelanceerd. Vanuit dit land hebben we nog weinig gezien op dit gebied en hopelijk is dit het begin van een interessante beweging. 

Mocht je vragen hebben aan de hand van dit artikel of wil je gewoon wat kwijt, schroom dan niet om deze te stellen bij ons op het Crypto Forum! We gaan graag met je in gesprek.

 

di, 01/01/2019 - 06:00

HyperCash - uitleg in 10 punten

HyperCash tikte eerder een marktwaarde van $1,5 miljard aan en staat nu 65x lager. Zit er nog toekomst in de munt?
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
HyperCash
1 HyperCash =
€0,09
Euro

Hoe koop ik HyperCash?

HyperCash kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van HC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek HyperCash op aan de hand van z'n ticker HC
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/HC. Door die aan te klikken, kan je HyperCash kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

HyperCash

Tags

Social media