Viberate (VIB)

Viberate wil een volledig ecosysteem bouwen voor de live muziekindustrie met een marktplaats die gebaseerd is op blockchain. Op deze marktplaats kunnen muzikanten worden gekoppeld met boekingskantoren en organisatoren van evenementen. De visie van het Viberate is “om de manier waarop muzikanten worden gepresenteerd en geboekt te revolutioneren en de wereld van live muziek te openen voor iedereen.” Dit willen ze bereiken door het proces van boeken en ontdekken van talent volledig te decentraliseren. Het platform geeft aan dat het zich onderscheidt op basis van de volgende vier elementen:

1. Het is de grootste gecureerde livemuziekdatabase ter wereld

Waar Viberate ooit begon als simpele ranking service voor DJ’s, is het nu uitgegroeid tot een uitgebreid platform met vele verschillende artiesten over de hele wereld. Ze analyseren 200 miljard datapunten per jaar en zetten dit in een overzicht op hun platform. Hiermee willen ze het makkelijker maken om muzikaal talent te vinden. 

2. Viberate focust zich op de gemeenschap met de VIB-token

Viberate wil met hun token de gemeenschap achter hun platform belonen wanneer ze van waarde zijn voor het netwerk. Uiteindelijk willen ze van de VIB-token dé currency maken die gebruikt wordt in de muzikale wereld.

3. Het hele muziekecosysteem op één plek

Viberate heeft de ambitie om alles wat met muziek te maken heeft op hun platform te zetten. Hierbij kan je denken aan evenementen, boekingskantoren, muzikanten, organisatoren van evenementen, et cetera. Ze willen alle profielen van zoveel mogelijk informatie voorzien, zodat iedereen gemakkelijk met elkaar via het platform in contact kan komen.

4. De eerste op blockchain gebaseerde marktplaats voor livemuziek

Viberate was de eerste die met het idee kwam voor een volledig gedecentraliseerde marktplaats voor muziek. Met behulp van slimme contracten kunnen boekingskantoren en muzikanten een deal sluiten en dankzij escrow kunnen betalingen altijd eerlijk verlopen. Daarnaast kunnen organisatoren kunnen hun tickets verkopen via het platform. Ook fans hebben de mogelijkheid om hun tickets via het platform door te verkopen als ze niet meer bij het optreden aanwezig kunnen zijn.

 

Hoe koop ik VIB?

  1. Klik hier en maak een gratis account aan op Binance
  2. Druk bovenaan op Assets
  3. Druk op Deposit bij BTC
  4. Genereer een eigen deposit adres en kopieer deze
  5. Ga naar Bitonic
  6. Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
  7. Wacht totdat de bestelling is binnengekomen
  8. Ga op Binance naar Exchange en klik VIB aan
  9. Koop de gewenste hoeveelheid VIB aan

 

Koers: €0,16