Polka City

Polka City wat is het?- Uitgebreide uitleg voor beginners

Als het gaat over spelletjes waar je tijdens het spel grondbezit kunt verzamelen en tegelijkertijd kunt investeren, komen we al snel uit bij Monopoly. Tegenwoordig, in de nieuwe gaming wereld én met een blockchain turbo erop, kom je naar alle waarschijnlijkheid uit bij the Sandbox en Decentraland.

Stel je nu eens voor dat er dan een game is die er nóg eens een keer een turbo bijkrijgt en dan kom je al snel uit uit bij Polka City! Over deze nieuwe game én investeringsoptie gaan we het in deze blog hebben. We gaan uitgebreid bekijken hoe Polka City in elkaar steekt, wat je ermee kunt doen en hoe je passief inkomen ermee kunt verdienen. Het mooie aan dit project is dat het nog volledig in de kinderschoenen staat en er nog maar een relatief beperkt aantal van gebruikers of spelers in de game zitten. Polka City ging live in februari 2021.

Kom met me mee want we gaan op reis, we gaan op bezoek naar Polka City!

In deze video kun je alvast een uitgebreide tutorial bekijken, die zelfs gesponsord is door Polka City.

Bekijk snel

Wat is Polka City?

Polka City is een uniek en volledig op contracten gebaseerd Polkadot, DeFİ en NFT gecombineerd investeringsplatform voor virtuele valuta.

Het is een blockchain-game in een virtuele wereld waar je eigenaar kunt worden van virtuele plaatsen, gebouwen of voertuigen en daarmee een vaste bron van inkomsten kunt krijgen. 

Elke plaats, bedrijf of voertuig is een NFT met een werkelijke waarde, die inkomsten genereert die worden betaald in het native POLC-token. Kortom, zolang je 'bezit' contractueel is vastgelegd, verdien je aan dat bezit. Elk actief waarin je geld investeert, wordt namelijk contractueel vastgelegd. Dit garandeert je wekelijkse betaling, zolang bezittingen in je bezit zijn.

Deze bezittingen kunnen winkels, shoppingmalls, hotels of tankstations zijn, maar ook taxi's, helikopters, auto's of een billboard. Er zijn nog diverse andere opties die te koop worden aangeboden, zoals een sportarena en een jacht, of wat dacht je van een skateboard? Het is de bedoeling dat er nog veel meer zal bijkomen.

Hoe werkt Polka City?

Polka City werkt op een heel eenvoudige manier, je kunt makkelijk met je MetaMask inloggen en dan is dat meteen al geregeld. Ook de rest is vrij eenvoudig, maar we gaan het toch stap voor stap bekijken.

Inloggen met MetaMask betekent dat een groot aantal potentiële gebruikers in kan loggen zonder dat ze eerst een andere blockchain-wallet moeten openen. Verder wordt blockchain en crypto nauwelijks genoemd in hun hele marketing en educatieve informatie.

Ze hebben het proces vereenvoudigd voor gebruikers om te beginnen met verdienen. Je hoeft alleen maar een paar eenvoudige stappen te doorlopen en natuurlijk genoeg POLC in je wallet te hebben om te betalen voor de NFT-activa die je wilt aanschaffen. Zo zien deze stappen eruit:

 • Kies je bezit (taxi, energiestation, services, enz.)
 • Stuur de betaling naar het contractadres
 • Ontvang NFT
 • Krijg elke week betaald
 • Kan het nog eenvoudiger?

Als je naar hun marktplaats gaat, kun je zien welke NFTs op dit moment in de verkoop zijn.

Image
Market place op Polka City
Polkacity.io

Je ziet hoeveel POLC de NFT kost, maar ze laten ook zien wat je APY (annual percentage yield) op dat moment is en hoeveel POLC je per week uitgekeerd krijgt.

In het screenshot hierboven kun je zien dat bij de Compact Taxi, deze 2396 POLC kost, je APY 130% is en je per week 60 POLC per taxi krijgt plus .00001% per inwoner van Polka City.

Zo wordt dit goed uitgelegd bij elke individuele asset of bezit op hun marktplaats. Denk er wel aan dat de APY niet in steen gebeiteld is, maar kan schommelen.

Dit zorgt dus meteen ook voor passief inkomen. Je kunt je NFT’s op andere marktplaatsen weer verkopen, uiteraard met winst in gedachten.

De allernieuwste aanwinst in hun scala aan gebouwen is een bank, die letterlijk tijdens het schrijven van deze blog werd toegevoegd aan de marktplaats.

Image
Polka City bank
Polkacity.io

Een van de gas stations werd al voor 130,000 USD verkocht. Je krijgt voor een gas station 8,250 POLC per week. Bij een koers van 0.70 USD van de POLC duurt het 22 weken voordat je deze investering terugverdiend hebt. Dat is lekker snel! Als de prijs van POLC omhooggaat, zal deze wachttijd nog verkort worden. Uiteraard, als de prijs verder zakt, duurt het langer voordat je het geld terugverdiend hebt. In maart 2021 was de prijs van 1 POLC op een ATH (all time high) van 2.11 USD.

Het is dan ook interessant om te zien dat de duurste NFTs, shoppingcenters, hotels en restaurants al uitverkocht zijn. 

Image
Restaurant en shopping center, uitverkocht in Polka City
Polkacity.io

Wat nog interessant is om te vermelden is dat assets die niet binnen een bepaalde tijd verkocht worden, van de marktplaats afgehaald worden. Dit heet ‘to burn’ of verbranden. Dit kan goed uitpakken, want er wordt op deze manier ook een bepaalde schaarste aan assets gecreëerd.

Hoe kun je passief inkomen krijgen op Polka City

Passief inkomen krijgen op Polka City gaat heel gemakkelijk, je hoeft alleen maar een account aan te maken, een asset/NFT kopen en dan elke week je rente pakken en dat is het.

In 9 stappen gaan we je nu uitleggen hoe je dit kunt opzetten.

 • Zorg dat je een browser hebt, Polka City zelf prefereert Chrome.
 • MetaMask wordt door Polka City aanbevolen als wallet, dus eerst MetaMask downloaden en dan installeren/instellen.
 • Zodra je het hebt ingesteld, kopieer je het ETH-adres naar je MetaMask-wallet.
Image
MetaMask opzetten en instellen in Polka City
Polkacity.io
 • Ga naar een crypto beurs en koop POLC. Polka City noemt Gate.io als een goede optie.
 • Zodra je POLC-tokens hebt gekocht, stuur ze van je beurs naar je MetaMask-wallet. Zorg ervoor dat je ook wat ETH opneemt, want je hebt het nodig voor gas kosten, om te betalen voor het versturen van je POLC-tokens van je beurs naar MetaMask. 0,05 ETH zou genoeg moeten zijn, maar er wordt aangeraden om meer ETH in je wallet te hebben, omdat je het nodig hebt om je allereerste wekelijkse beloning te claimen, en wie weet, als je wacht, om je Lambo te claimen! De Lambo kun je als bonus winnen.
 • Als je voldoende POLC-tokens in je wallet hebt, kun je naar de Polka City marktplaats gaan en je asset daar kopen. Klik op BUY (kopen) voor 2D-activa, zoals een taxi, limousine, restaurant, of wat je maar wilt kopen. Klik op Customize (aanpassen) voor 3D / AR-middelen en je kunt de kleur en andere parameters kiezen die door de ingenieurs van Polka City zullen worden ingesteld.
Image
Polka City Marktplaats
Polkacity.io
 • Zodra je op BUY klikt, komt MetaMask tot leven en word je om goedkeuring gevraagd. Klik op Bevestigen en wacht gewoon. Afhankelijk van het gas kan het tot 5 minuten duren voordat je de NFT op je wallet hebt staan.
 • Als het in behandeling is, wacht dan nog even. Als het klaar is, ga dan naar kun je op hun website zien welke assets je bezit, je Polka City Assets (PCA) van elke wallet en hun bedragen volgen. Voer gewoon het wallet adres in om het jouwe te bekijken en klik op Search (Zoeken). Je zult je bezit daar zien.
 • Kom eens per week terug naar de assetpagina en claim je beloning! Onder Unclaimed (Niet geclaimd) zie je het bedrag van je beloning in groene kleur.
Image
Waar kun je investering en opbrengsten totalen vinden op Polka City?
Polkacity.io

Dé manier om passief inkomen te genereren, is door activa te bezitten, en met Polka City is er een manier waarop je dat kunt bereiken.

Hier is nog een uitgebreide video die uitlegt hoe je passief inkomen kunt krijgen met Polka City.

 

Tokenomics van de POLC

Polka City heeft een native token dat je kunt gebruiken om het platform te laten draaien. Het token heeft het symbool POLC. Deze POLC is gemaakt op ERC20 en POLC ASSETS worden gemaakt op ERC-721. Je kunt deze token gebruiken om te betalen voor goederen en diensten op het Polka City-platform.

Het maximale aantal POLC zal 250 miljoen bedragen en er zijn op dit moment 8.71 miljoen POLC in de omloop, wat 3.48% is.

Image
Tokenomics op Polka City
Polkacity.io

Interessant is dat 200 miljoen tokens naar het platform gaan, met een start van 50 miljoen en 150 miljoen die vergrendeld zijn. Alle 3 maanden worden dan 25 miljoen POLC aan het platform toegevoegd.

25 miljoen gaan naar een DEX-CEX toe en 10 miljoen naar het team. Hierbij moet gezegd worden dat deze 10 miljoen voor het team eerst 6 maanden worden vastgezet en er daarna elke maand 5% vrijkomen, of 500.000 tokens. Die verdeling ziet er vrij eerlijk uit en ze kunnen er ook niet meteen mee vandoor gaan, wat betekent dat ze aan hun project vastzitten. Dat is dus goed nieuws.

Wie zit in het Polka City team?

Polka City is ontworpen en ontwikkeld door teamleden met kennis van de blockchain en de crypto-ruimte. De grote man achter het project is Carmelo Milian die onder andere 12 jaar bij Microsoft heeft gewerkt. Hij is ook mede-oprichter van OneCloud, de firma die Polka City heeft ontwikkeld.

Image
Het Polka City team
Polkacity.io

Murad Aliyev is de technologische adviseur, Rachel Gibaut is de Business Development Manager en Fatih Atali is de Marketing Advisor.

De laatste drie zitten pas sinds begin 2021 bij het project. Behalve Carmelo lijken de andere teamleden een beetje op lichtgewichten.

Aan de andere kant, het team werkt toe naar een volledig zelfstandige Polka City toekomst. Ze zijn alleen het genesis-team en zodra het project op zijn eigen benen kan staan gaat Polka City over in de handen van de investeerders.

Roadmap

Het project is begin 2021 begonnen, dus het is nog vrij nieuw allemaal. Tijdens het eerste kwartaal van 2021 is het project inderdaad gelanceerd, er is ook een NFT-platform en er komt een DeFi platform. 

Er zijn ook al aanpasbare NFTs op het platform. De public en private verkoop zijn ook al geweest en er komt een website V2. Dus ze liggen goed op schema.

Image
Polka City roadmap
Polkacity.io

Tijdens het tweede kwartaal zal er een special edition NFT uitgave zijn en de POLC zou op diverse CEX'en opgenomen moeten worden. De marktplaats zou ook live moeten gaan en Safepal dApp (een hardware en software wallet door Binance geïnvesteerd) zou ook moeten worden toegevoegd. Verder wordt BSC (Binance Smart Chain) geïntegreerd. 

Tijdens het derde kwartaal zou Polkadot geïntegreerd moeten worden, de marktplaats wordt uitgebreid met een handelsoptie en er komt een vrijgave van de winstdeling. Het laatste wat dan erbij komt in dit kwartaal is het doorverwijzingsprogramma, hier zijn nog niet al te veel details over bekend op dit moment.

Tijdens het vierde kwartaal is de Polkadot integratie nog steeds aan de gang en wordt de Polka City game geïntegreerd.

Een druk programma, dus het is nu aan het team om dit allemaal waar te maken.

Kritiek op Polka City

Kritiek die je op het project zou kunnen uitoefenen is dat er zo goed als niets aan social media gedaan wordt. Ze hebben een Twitteraccount met 5600 volgers en ze zijn op Reddit. Facebook is helemaal afwezig en ze zitten ook niet op het Satoshi opgerichte Bitcoin Talk chat forum.

Dat is best wel vreemd, want je zou verwachten dat ze juist aandacht voor het project willen creëren.

Ze zitten staan wel weer genoteerd op CoinMarketCap en CoinGecko.

Verder lijkt het dat het team niet echt sterk is, op Carmelo Milian na. Ik hoop van harte dat ze deze indruk recht kunnen zetten.

Hoe koop ik Polkacity?

Polkacity kopen op Gate.io is een fluitje van een cent. Binnen enkele stappen kan je al de trotse eigenaar zijn van POLC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Gate.io
 2. Druk bovenaan op Wallets
 3. Zoek naar Bitcoin (BTC)
 4. Klik op Deposit
 5. Kopieer het Bitcoin-adres
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Gate.io staan
 10. Druk bij Gate.io bovenaan op Markets, kies BTC Markets en zoek naar POLC
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Polkacity. 

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

Conclusie

We hebben nu uitvoerig Polka City bekeken. Het is nog vrij nieuw allemaal, maar heeft wel potentie. We hebben bekeken wat Polka City is en hoe het werkt. Bovendien hebben we je laten zien hoe je makkelijk een passief inkomen kunt krijgen.

We hebben het team bekeken, wat niet zo sterk lijkt, maar de tokenomics zitten dan wel weer goed in elkaar. De roadmap ziet er veelbelovend uit, laten we hopen dat het team dat allemaal voor elkaar krijgt dit jaar, want hun streven om na voltooiing van het project het in de handen van de investeerders te geven is interessant. Als laatste zagen we dan dat het team heel weinig doet met sociale media.

Oppervlakkig gezien streeft Polka City ernaar om investeerders een gemakkelijke route te bieden via een game om meer betrokken te raken bij digitale valuta. De eenvoudige opzet en de gemakkelijke manier om deel te nemen betekenen dat potentiële gebruikers duidelijke voordelen moeten zien. Op deze manier zouden ze ook gemotiveerd moeten zijn om meer gebruikers uit te nodigen in de virtuele Polka City wereld om zo hun eigen investering en beloningen te maximaliseren.

Op een dieper niveau kunnen we ook de eerste stappen binnen de industrie zien om investeringen in cryptocurrency en passief inkomen echt te vereenvoudigen.

Ook daarom lijkt het een mooi project en ik hoop dat ze het allemaal voor elkaar krijgen. Ik zou graag een uitstapje naar Polka City willen maken!

Zit je al in Polka City of heb je nog vragen over dit project, kom dan gerust voorbij in onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Daar zijn diverse AOC'ers en de leden actief en die helpen je graag verder. Zie je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.