Subscribe knop van YouTube met vinger die erop drukt

Overzicht van de beste 10 crypto YouTubers

De crypto wereld is ingewikkeld als je nieuw bent en bovendien volatiel. Het is nodig om jezelf constant op de hoogte te houden van de laatste nieuwe ontwikkeling. Kennis is in deze wereld zeker macht. Je bent hier aan het lezen, dus dat is een goed begin. Hartelijk welkom op deze blog! Bloggen is maar een van de vele mogelijkheden die je hebt om op de hoogte te blijven. 

Om goed geïnformeerd te blijven in de laatste crypto trends, nieuws, releases, handelsupdates en eigenlijk in alles wat los en vast zit en met crypto te maken heeft zijn er nog diverse andere kanalen die je hierbij kunnen helpen. Denk aan kanalen zoals podcasts, artikelen, nieuwsberichten, films, Telegram-groepen en andere sociale mediavormen.

Een van zulke kanalen is natuurlijk ook YouTube. Op dit moment het op een na populairste netwerk met wereldwijd meer dan 1,86 miljard gebruikers. Dat is niet te zuinig!

YouTube wordt zo een beetje door iedereen en zijn hond bekeken, en crypto liefhebbers vormen daar geen uitzondering op. Je kunt er namelijk wel een hele grote groep mensen mee bereiken. 

Omdat video visueel is, helpt het om het begrip en de ervaring te vergroten, samen met de inzichten en meningen van de YouTuber kan het erg boeiend zijn. Vooral dat laatste, de inzichten en meningen van een YouTuber kunnen een doorslaggevende rol geven in de populariteit van een YouTube kanaal. Als je op een leuke en informatieve manier je boodschap weet over te brengen, is de kans groot dat je vrij snel een leuk aantal volgers of subscribers hebt.

Dus waarom eigenlijk nu nog deze blog lezen en niet meteen naar YouTube verhuizen? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig, op YouTube wordt je overspoeld door honderden video's als je 'handelen in crypto' intypt en zie je door de bomen het bos niet meer. In deze blog gaan we je de 10 beste crypto YouTubers voorstellen, zodat je meteen naar de beste, leukste en/of informatiefste YouTubers toe kunt gaan.

Voordat we gaan beginnen wil ik het volgende nog onder de aandacht brengen. YouTube is niet altijd even vriendelijk voor de crypto vloggers die gebruikmaken van hun kanaal. Regelmatig zijn crypto YouTubers verbannen of zijn diverse video's van hen verwijdert. Sommige populaire crypto vloggers hebben daarom YouTube al verlaten en hun vlogger heil ergens anders gezocht.

Het is tegelijkertijd ook goed om te weten dat YouTubers vaak thumbnails en heel bizarre titels gebruiken om meer views te pakken te krijgen. Vergeet niet dat alles om de views draait, de Heilige Graal op YouTube.

YouTubers worden ook vaak gesponsord, zodat wat je te zien krijgt, vaak overgoten is met een sausje van eigenbelang. Bekende YouTubers kunnen bijvoorbeeld een onbekende munt goedkoop kopen, er een video over maken en meteen een dikke winst op de munt pakken.

Desalniettemin, start your engines, we are about to begin!

Coverfoto ART PAL/Shutterstock

Bekijk snel

BitBoy Crypto

Met maar liefst 842.000 volgers en 65 miljoen video views steekt BitBoy met kop en schouders uit boven de rest, als het om nummers gaat. Sinds februari 2018 zit Ben Armstrong op YouTube en hij is een self-made man!

Hij brengt meerdere video's per dag uit die gemiddeld 10 minuten lang zijn. Kwantiteit gepaard met kwaliteit.

Zijn kanaal is de plek waar je het laatste crypto-nieuws, project recensies en tips over cryptocurrency-handel kunt krijgen. Hij praat ook over verschillende altcoins, historische Bitcoin-cycli en het laatste Ethereum-nieuws.

BitBoy en zijn BitSquad lijken te weten wat ze doen en zijn publiek begrijpt dat zeker en pakt het op.

Ook BitBoy kan niet achterblijven nu Bitcoin zo zwaar in de kijker is op dit moment. Bekijk zijn video en luister mee naar wat hij te zeggen heeft.

Altcoin Daily

Dit kanaal heeft het op twee na grootste aantal volgers en met 673.000 volgers doen ze het goed. Ze hebben echter wel de op één na meeste video views. Met 55 miljoen views staan ze een straatlengte voor op nummer drie. Ze zijn redelijke nieuwkomers want ze zijn pas op 30 januari 2018 op YouTube begonnen. 

Het kanaal wordt gerund door de broers Aaron en Austin Arnold.

Ze produceren dagelijkse video's over cryptocurrency-nieuws, updates, informatie, marktanalyse en perspectief. Ze houden ook af en toe interviews met bekende leden van de cryptogemeenschap. AltCoin Daily is voor iedereen, van beginner tot expert met zeer informatieve video’s. Maar dat is dan ook te verwachten, anders zouden ze niet zo populair zijn.

Eind juli 2020 werd hun videokanaal echter opeens uit de lucht gehaald door YouTube, in een weer vrij onbegrijpelijke actie van YouTube. Hun werd 'Encouraging Illegal Activities' dus het 'aanzetten tot illegale activiteiten' ten laste gelegd. Binnen een paar dagen waren ze echter weer in de lucht, na een protest van de twee broers en een steun campagne van hun volgers.

Bekijk hier een video van hun over 8 altcoins in een bull trend.

Coin Bureau

Ze zijn zeker een van de new kids on the YouTube block want ze staken hun neus pas in januari 2019 aan het venster. Een jaar geleden, in 2020, hadden za al 17.000 volgers en weer een jaartje later zijn ze echt geëxplodeerd met maar liefst 724.000 volgers. Dat zijn er meer dan Altcoin Daily, maar ze hebben wel aanzienlijk minder video views. Met een meer dan respectabel aantal van 31.7 miljoen liggen ze nog steeds een straatlengte achter op Altcoin Daily.

Voor een crypto YouTube kanaal zijn dit echter prachtige resultaten. Hun video's zijn dan ook goed geproduceerd en ze hebben een leuke presentator, Guy.

Hun onderwerpen bestrijken het hele palet van crypto en zijn goed onderbouwd. Ze brengen gemiddeld 5 video's per week uit met een doorsnee lengte van 20 minuten.

Hier is een leuk voorbeeld van een van video van hen. Deze gaat over 5 CRAZY Crypto Mysteries die je moet kennen!

Ivan on Tech

We zijn aangekomen bij wat volgens mij wel eens het allerbeste YouTube kanaal kan zijn. Hallo Ivan Liljeqvist, een Zweedse crypto duizendpoot en alleskunner lijkt het wel. Hij is een softwareontwikkelaar van origine en zit al sinds 2013 een paar keer per week tot meerdere malen dagelijks op YouTube over crypto te praten. Hij is ook een graag geziene en bekende internationale blockchain spreker. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, presteert hij het ook nog om over alle mogelijke crypto gerelateerde onderwerpen goed onderbouwde blogs te schrijven met duidelijke uitleg.

Ivan heeft 439.000 volgers op dit moment en zijn video's hebben gezamenlijk 21.75 miljoen views gehad. Daarmee zit hij heel stevig in de top 4 van crypto YouTubers. Hij bekijkt alles van een technische kant, maar zijn inhoud is ongelooflijk goed onderzocht en onderbouwd en hij presenteert dit allemaal op een gemakkelijk te begrijpen manier. Zijn serie "Programmer Explains" is een van de beste YouTube-series waarin cryptocurrency wordt uitgelegd, en hoe het werkt.

In 2020 werden ook diverse video's van hem door YouTube verwijdert, om een paar dagen later alles weer ongedaan te maken.

In deze video bespreekt Ivan de Bitcoin koers, een mogelijke daling met waarschijnlijk een push of bear? Bekijk het zelf en geniet van zijn kennis.

Data Dash

Sinds juli 2017 zit DataDash op YouTube en hij heeft een lekker aantal volgers bij elkaar gekregen, namelijk 434.000 en hij heeft 33.6 miljoen views met zijn video's. De persoon achter dit kanaal is Nicholas Merten.

Zoek je een one-stop-shop voor alles wat met cryptocurrencies en financiële markten te maken heeft? Zoek dan niet verder, want je hebt het gevonden volgens Nicholas. 

Behalve informatie over de financiële markt praat hij ook over crypto-nieuws, potentiële bedreigingen, handelstips, technische analyse van cryptohandel en informatie over financiële instrumenten. 

Hij brengt 3 video's per week uit die gemiddeld rond de 20 tot 30 minuten lang zijn.

Deze video gaat over Bitcoin en wat er kan gebeuren met BTC over de komende weken/maanden. Bull of bear?

 

EllioTrades Crypto

Ook een nieuwkomer, maar een snelle groeier! Sinds januari 2018 op YouTube, maar intussen wel al 300.000 volgers hebben en 15.2 miljoen views. Knap gedaan, hoor! Elliot Wainman is goed bezig en zijn video's goed verzorgd met grondige analyse van altcoins. Dit samen met makkelijk begrijpbare video's probeert hij echt een klik te maken met zijn fans. Zo heb je meteen de belangrijkste redenen van zijn groei te pakken. 

Hij heeft de neiging zich te concentreren op cryptocurrencies met een kleine kapitalisatie met een hoger risico op beloning. Zijn volgers houden van hem vanwege zijn 10 - 100x predicties op bepaalde small-cap munten. Hoewel Ellio in de riskantere markten van small-caps stoeit, doet hij goed onderzoek en geeft interessante informatie.

YouTube-video's zijn niet het enige wat hem bezighoudt, hij is ook oprichter en CEO van blockchain-videogamesstudio, Dapp Evolution. Bovendien maakt hij zelf NFTs en heeft een uitgebreide account bij OpenSea. Hij is ook oprichter en CEO van de volgende generatie NFT-infrastructuur @ SuperFarm.io. Een drukke baas die getalenteerd is.

In deze video praat hij over diverse altcoins die op het punt van exploderen staan, met goede winsten. Voordat je naar je favoriete beurs gaat en een van deze of andere munten gaat kopen, doe je eigen onderzoek!

Boxmining

Wil je een kanaal dat eenvoudige en makkelijk te begrijpen video's heeft over de blockchain een aanverwante zaken? Boxmining is precies wat je zoekt. Michael Gu heeft een zeer nuttig en educatief kanaal met een sterke focus op het bieden van dagelijkse analyses van de blockchain-markt voor zijn abonnees. 

Zijn kanaal biedt goed gemaakte video's waarin enkele van de meest relevante onderwerpen worden uitgesplitst, die zowel voor beginners als voor experts toegankelijk zijn. Een van de hoogtepunten van het kanaal zijn Michaels opvattingen over verschillende evenementen uit zowel de Chinese crypto-ruimte als de internationale.

Met 242.000 volgers en 11.9 miljoen views doet hij het ook behoorlijk goed. De meeste van zijn video's zijn een uur lang, maar hij heeft ook kortere én langere video's. Je zult echter geen handelstips en -hints vinden op zijn kanaal, maar wel het laatste nieuws in de blockchain-wereld, samen met technische beoordelingen van cryptocurrency-tools. Leerrijk en makkelijk te volgen en te begrijpen dus.

In deze video wordt een veelbelovend DeFi project besproken: TrustSwap.

Crypto Zombie

Met 205.000 volgers en 23.5 miljoen video views doet Crypto Zombie het lekker. Zeker te bedenken dat hij vooral over Bitcoin praat en behoorlijk technisch uit de hoek komt. Als je van candlestick grafieken houdt, is de Crypto Zombie voor jou! Hij praat ook over altcoins, FinTech, ICO-presentaties, interviews en crypto nieuws, op een dagelijkse basis.

De meeste video's duren rond de 20 minuten. K-Dub, je gastheer, is een 32 jaar oude New Yorker, dus wees voorbereid op een snelle prater!

In deze video legt hij uit wat er met Bitcoin aan de hand is.

 

Crypto Love

Randall's enthousiasme spat gewoon van het YouTube scherm af. Met zijn 172.000 volgers en 12.5 miljoen video views, zullen daar nog snel veel meer bijkomen. Sinds augustus 2017 draait hij al mee en hij heeft min of meer dagelijkse video's. Ze zijn bijna allemaal korter dan 10 minuten (wat een verademing!), zeer goed te begrijpen en alles wordt op een eenvoudige manier uitgelegd.

Zijn kanaal is ook prooi geweest van YouTubes verbanningsacties, maar hij is er nog steeds, sterker dan ooit tevoren schijnt het.

Randall is een voormalig satellietprogrammeur bij NASA en een dierenarts voor noodgevallen. Hij heeft een voorliefde voor Bitcoin en cryptocurrency die besmettelijk is en hij kan ook grappig uit de hoek komen. Zijn kanaal wordt door velen als een van de beste YouTube crypto kanalen beoordeeld. Zeker eentje om in de gaten te houden.

In deze video heeft hij het over de 10 altcoins die je kunt kopen in de dip.

Martijn Houttuin

Martijn is onze AllesOverCrypto YouTuber. Een Nederlandse duizendpoot, die met van alles en nog wat bezig is, hij is een rapper en is als zodanig bekend als T-Jin en gamen doet hij ook als Martin Garden. Allemaal met hun eigen YouTube kanalen. Martin Garden heeft ook net een gaming kanaal op Twitch geopend. Check it out! 

Wij bekijken hier echter zijn crypto kanaal, en daar is hij voor Nederlandse begrippen lekker mee bezig, met 1.13K volgers en 54.000 views. Zijn video's variëren in lengte van 5 minuten tot 2 uur en hij brengt 3 tot 4 keer per week een video uit.

Martijn is ook een van de bekendste Nederlandse namen in crypto kringen. Hij heeft een eigen toko waar hij bezig is als crypto-coach en content-creator en bij AOC is hij community manager en docent. Hij is nauw betrokken bij de Masterclass en is daar onder andere presentator.

Hij is ook presentator van  het AllesOverCrypto YouTube kanaal. Hij praat als Brugman maar is als een wandelende encyclopedie als het aankomt op crypto weetjes en vragen.

Bekijk deze video waar hij over NFTs praat.

Conclusie

Zo zijn we alweer bij het einde van deze blog. Dat ging snel! We hebben de 10 beste crypto YouTubers bekeken en we hebben gezien dat BitBoy en zijn BitSquad gigantisch veel volgers heeft.

Hij is hard op weg naar de eerste miljoen volgers en wordt dan meteen ook de eerste crypto vlogger die dat voor elkaar krijgt. Het betekent niet dat hij per se de beste crypto YouTuber is, we hebben een hele keur van vloggers voorbij zien komen, allemaal met verschillende ideeën en opzet, dus zoek je favoriet eruit.

Ik volg ze nu allemaal, en hou mijn vinger aan de crypto pols op deze manier. Misschien ook een idee voor jou?

Volgde je al een van deze YouTubers of heb je een leuk verhaal over YouTube of over een van deze crypto vloggers, laat het ons weten in onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Zie je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.