NFTb homepage

NFTb: het multi-chain platform dat NFTs verbindt met de wereld van DeFi

Veel mensen hebben in 2021 financieel kunnen profiteren van de laatste nieuwe trends van NFTs. Jongeren werden in een recordtempo miljonair dankzij hun digitale kunst. Maar afgelopen periode is er veel meer gebeurd. Het moederbedrijf van Facebook maakte zeer duidelijk dat het actief gaat meewerken aan de ontwikkeling van de Metaverse. Daarnaast komt er steeds meer tegenwind op het gebied van regulering waardoor crypto en ook DeFi steeds verder aan populariteit wint. Denk hierbij aan de play-to-earn ontwikkeling waarbij gamers crypto kunnen verdienen dankzij het spelen van hun populaire game.

Deze individuele platformen ontwikkelen zich verder, maar wat krijg je als je al deze onderdelen samenbrengt in één platform? Ontdek in deze blog alles over NFTb, het multi-chain NFT-platform waar jij je digitale eigendommen beheert, kan staken, yield farming en veel meer! Dit is de plaats waar de wereld van NFTs verbinding krijgt met de wereld van DeFi.

Bekijk snel

In onderstaande video wordt nogmaals uitgelegd wat NFTs precies zijn, maar ook een introductie tot NFTb. In onderstaande blog gaan we dieper in op de mogelijkheden van het platform.

Wat is NFTb?

Waarbij critici dachten dat NFTs slechts een hype waren, zien we steeds meer toepassingen waarbij NFTs een dominante positie innemen in de blockchaintechnologie. Naast het verkopen van deze gadgets of digitale kunst, zien we steeds meer toepassingen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van de metaverse waarbij in-game toepassingen bestaan uit NFTs, maar ook het nieuwe principe van wear-to-earn. Werkelijk alles in de Metaverse bestaat uit NFTs, waardoor we toch benieuwd zijn naar waar we deze digitale gadgets het voordeligst kunnen kopen.

Gelukkig vinden al steeds meer mensen de weg naar NFTs, zowel als handelaar maar ook als creator. Deze worden verkocht op platformen zoals OpenSea. Het probleem? De torenhoge gas fees van Ethereum waar we maar steeds tegenaan lopen. Er is steeds meer nood aan een alternatief om de markt van NFT toegankelijker te maken.

NFTb is een multi-chain platform, gelanceerd in mei 2021, dat de wereld van NFT verbindt met DeFi. Het platform ondersteunt het beste van beide werelden. NFTb gelooft dan ook sterk dat het platform gebouwd moet zijn op basis van hun interesses. We kunnen gerust zeggen het beste van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van crypto.

Binance Smart Chain (BSC)

Binance, wat van origine een centrale exchange is, besloot om ook uit te breiden naar de wereld van Decentralized Finance (DeFi). Zo ontstond de Binance Smart Chain (BSC), die dient als alternatief om de torenhoge gas fees te omzeilen.  NFTb is een NFT-marketplace gebouwd op de Binance Smart Chain, dat snelheid combineert met betaalbaarheid. Dit laatste refereert rechtstreeks naar de veel te hoge gas fees waardoor zowel creators als handelaren bewust wegblijven van de wereld van NFT. Alle handelskosten worden betaald met BNB, de native token van de Binance Smart Chain. Dankzij NFTb kan iedereen nu op een betaalbare manier deelnemen, maar er is meer!

Image
community first homepage NFTb
https://nftb.io/

NFTb Market

NFTb heeft een eigen digitale marktplaats waarop iedereen zijn of haar digitale kunst kan aanbieden. Inmiddels is een NFT-marktplaats geen revolutionair gegeven meer, aangezien er steeds meer platformen bestaan waar jij digitale kunst kan kopen en verkopen. Maar vaak bestaan op het netwerk van Ethereum. Hierbij gaat handel gepaard met veel te hoge transactiekosten. Eén van de doelstellingen van NFTb is net om deze transactiekosten te drukken zodat iedereen toegang heeft tot de wereld van NFTs. De werking is hetzelfde als andere NFT-platformen met het voornaamste verschil in transactiekosten. Alle NFTs worden betaald aan de hand van de Binance Coin (BNB).

NFTb Earn

Wat is er mooier dan extra rendement nemen op je huidig portfolio? In de wereld van DeFi zijn er tal van mogelijkheden om je rendement te maximaliseren. Denk hierbij aan zogenaamde vaults en ook farms. Het platform heeft een eigen native token $NFTB die je kan staken in verschillende vaults. Zo is er een verschil in tijdsduur die je een andere APY opleveren.

Op moment van schrijven kan je nog niet gaan farmen op het platform, maar het team is druk bezig om dit te realiseren. De vaults hebben op moment van schrijven al een Total Locked Value (TLV) van bijna 20 miljoen dollar. Wanneer je kan farmen op het platform, kan dit bedrag exponentieel toenemen.

NFTb Launchpad

NFTb heeft een eigen launchpad gemaakt om projecten en creators te helpen om onder andere hun digitale kunst te lanceren op een eerlijke, toegankelijke en vooral betaalbare manier. Het verschil bij andere platformen, is dat bij je NFTb ook games kan lanceren en trading cards. Hier maakt het de connectie met de DeFi-Gaming. Ontwikkelaars kunnen het platform gebruiken om hun dApps te ontwikkelen om vervolgens te lanceren zodat gebruikers rechtstreeks kunnen gamen, NFTB-tokens kunnen verdienen én deze zelfs kunnen staken/farmen. Dit allemaal op één platform.

Image
launchpad NFTb
https://nftb.io/

NFTb Gaming

Inmiddels kennen we allemaal het play-to-earn principe waarbij we crypto verdienen terwijl we gewoon gamen. Waarbij we dachten dat dit te mooi was om waar te zijn, weten we inmiddels dat dit een lucratieve bezigheid kan zijn. Veel games maken gebruik van verschillende soorten NFTs die de gebruiker kan helpen om bijvoorbeeld sneller een level te voltooien, of meer rewards te krijgen tijdens het spel.

NFTs worden dus steeds vaker geïntegreerd in games. Begin 2022 zal NFTb Gaming gelanceerd worden. Een NFT-marktplaats die specifiek is gericht op gamers om hier hun NFTs te verhandelen om vervolgens te gebruiken in verschillende games. Het voordeel van dit mult-chain karakter is naast een cross-chain marktplaats ook een cross-game liquiditeit voor gamers en een vele grotere community.

NFTb Stars

De ideologie van crypto en blockchain is decentralisatie en als gevolg dus ook het vermijden van grote tussenpartijen die onnodig veel invloed hebben. Als we kijken naar de muziekindustrie is met de toekomende digitalisering en het gebruik van het internet, het verdienmodel van muzikanten geheel veranderd. Vroeger kochten we massaal CD’s waarbij een groot deel rechtstreeks naar de muzikant ging. Vandaag de dag streamen we massaal via platformen zoals Spotify en Youtube, waarbij het platform onnodig veel verdient ten koste van de muzikant. Dit moet veranderen, alsdus ook NFTb.

Momenteel zijn influencers en artiesten afhankelijk van het platform waarop ze actief zijn. Kijk bijvoorbeeld naar influencers met een miljoenenbereik op Instagram. Als Instagram beslist om hun account te deactiveren of te verwijderen, hebben ze geen bron van inkomsten meer en verliezen ze hun fans en community.  NFTb Stars is het onderdeel van NFTb waarbij artiesten en influencers een nieuwe manier hebben, in de wereld van DeFi, om verbinding te zoeken met hun fans en hun community. Op deze manier kunnen ze opnieuw hun werk monetariseren en hun eigen economie creëren.

Waarom NFTb?

We willen natuurlijk allemaal gebruikmaken van het beste platform. Daarom heeft NFTb zelf een vergelijking gemaakt waarbij ze de strijd aangaan met onder andere Rarible, Opensea en Nifty Gateway. Hier spelen ze uiteraard gunstig in op de extreem lage kostprijs, maar ook op aspecten zoals de Binance NFT-integratie en de launch-integratie.

Image
waarom NFTb
https://nftb.io/

NFTb Labs

NFTb investeert zelf in buitengewone projecten die zelf een NFT-collectie bouwen. Door deze samenwerking willen ze het ecosysteem vergroten om groei te stimuleren dankzij dit multi-chain netwerk. Dankzij hun NFTb launch kunnen ze een groot publiek bereiken wat ten goede komt van het jonge en ambitieuze nieuwe project. Daarnaast integreren ze hierbij ook het NFTB-token wat het gebruik en de functionaliteit ervan stimuleert.

Tokenomics

In zijn totaliteit zijn er 1 miljard NFTB-tokens beschikbaar. Deze zijn onderverdeeld waarbij de community 20,5% krijgt. Dit zijn de personen die bijdrage aan het platform. Het team daarentegen krijgt slechts 12% met een lockup-periode van één jaar. Na deze periode wordt elke drie maanden slechts 25% vrijgegeven.

We zien dat de token gradueel wordt vrijgegeven en dat het team slechts 12% krijgt, wat de community en de gebruikers van het platform centraal stelt.

 

Image
Tokenomics NFTB
https://nftb.io/

$NFTB

Het token is de motor achter het platform. Deze kan je uiteraard kopen via verschillende exchanges zoals KuCoin en PancakeSwap, maar je kan deze ook verdienen wanneer je deelneemt aan staking en liquidity mining. De token geeft je korting op gas fees, maar wordt ook gebruikt als betaalmiddel bij het kopen en verkopen van onder andere NFTs.

Dankzij het staken van de native token $NFTB kan je exclusieve toegang krijgen tot INO’s, Initial NFT Launches, die worden gehouden op het launchpad van NFTb Launch.

Tokenburn

Om de voorraad en de prijs te reguleren worden er elke maand NFTB-tokens verbrand. Hoe minder tokens in omloop, des te gunstiger dit is voor de prijs van $NFTB. Elke maand worden maar liefst 1,3 miljoen tokens verbrand.

Binance Accelerator Fund

Het Binance Accelerator Fonds wil DeFi verder uitbouwen door de ontwikkeling van deze blockchaintechnologie te ondersteunen. Binance heeft hiervoor maar liefst 100 miljoen beschikbaar gesteld om de Binance Smart Chain-infrastructuur naar een hoger niveau te tillen. Beloftevolle projecten kunnen zich aanmelden om in aanraking te komen voor deze financiële fondsen. NFTb krijgt financiële steun dankzij dit fonds en kan hierdoor het platform naar een hoger niveau tillen om de wereld van NFT te verbinden met de mogelijkheden die DeFi te bieden heeft.

NFTb en Binance NFT zijn hierdoor de samenwerking aangegaan om ook op deze manier de globale liquiditeit te vergroten. Het gebrek aan voldoende liquiditeit is nadelig voor de verdere groei van zowel NFTs als de groei van de Binance Smart Chain. De NFTs worden dus aangeboden op beide platformen, wat zorgt voor ook een groter bereik en engagement. Je kan op deze manier ook NFTs verhandelen op zowel de BSC alsook op het platform van NFTs.

Roadmap

Een protocol of platform heeft doorgaans één roadmap voor de verdere ontwikkeling. Door de verschillende aspecten zoals gaming, music en NFTs heeft NFTb verschillende individuele roadmaps. Desondanks, bespreken we hier de voornaamste onderdelen van hun roadmap:

2021

De lancering gebeurde nog maar in mei 2021, maar op deze maanden heeft het platform heel wat gerealiseerd. Naast de private token sale en de lancering van het native token $NFTB, werd een integratie met Trust Wallet ook al zeer snel mogelijk. Hierbij nog een aantal andere realisaties:

 • Initial NFT Offering (INO)
 • Staking
 • NFTb Labs
 • NFT-collecties
 • Integratie globale Binance NFT-marktplaats

2022

De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit als we kijken naar de roadmap. NFTb wil een all-in-one platform worden en doet hier alles aan om het te realiseren. Hierbij een aantal belangrijke projecten op hun roadmap die dit moeten realiseren:

 • NFTB Stars
 • NFTB Swap
 • NFTb lancering op Polygon
 • NFTb Gaming platform
 • NFT Bridges
 • Fiat payment integratie

Aan de hand van bovenstaande zien we dat ze erg ambitieus zijn. Momenteel is er nood aan interoperabiliteit en zien dat handelaren vaak gebruikmaken van bridges om hun crypto van de ene blockchain naar de andere over te dragen. NFTb wil dus een ingebouwde NFT-bridge lanceren waarbij je jouw unieke NFT kan bewaren op een blockchain naar keuze. Dit is een grote ontwikkeling in de wereld van NFT én DeFi.

Daarnaast is er voor de beginnende handelaren ook de onnodige complexiteit om valuta om te zetten naar crypto en deze te versturen naar je TrustWallet of MetaMask om dan pas te kunnen gaan handelen in NFTs. NFTb wil daarom in 2022 een fiat payment integratie waarbij gebruikers rechtstreeks hun NFTs kunnen kopen op het platform, al dan niet via het $NFTB-token.

Conclusie

De ontwikkeling van zowel NFTs als DeFi gaat in een razendtempo. Handelsplatformen zoals OpenSea krijgen maandelijk miljoenen bezoekers en steeds opnieuw worden NFTs verkocht tegen recordbedragen. Maar er is nood aan interoperabiliteit om al deze verschillende aspecten te verbinden om zo op een gebruiksvriendelijke manier een groter publiek aan te spreken.

NFTs are here to stay en komen in alle vormen en maten. Denk hierbij aan digitale kunst, in-game toepassingen of gewoon dure, digitale merkkleding om je virtuele medemens in de Metaverse te imponereren. Maar door de hoge transactiekosten blijven nog steeds veel mensen weg, terwijl het net wel de toekomst is. NFTb wil al deze individuele aspecten samenvoegen tot één platform dat door middel van multi-chain de mogelijkheden exponentieel vergroot.

Kunstenaars en makers kunnen hun eigen economie weer reguleren door de verkoop van hun digitale assets. NFTb wil dat iedere maker opnieuw het digitale ownership krijgt over zijn/haar werk om vervolgens dankzij DeFi hun community te vergroten en het hele ecosysteem met elkaar verbinden. Zowel content creators vinden de weg naar NFTb maar ook investeerders die op zoek zijn naar een passief inkomen kunnen via de vaults terecht op het platform. NFTb is een all-in-one multi-chain platform dat tegemoet komt aan de wensen van alle investeerders!

Wil je meer weten over NFTb of heb je andere vragen over NFTs? Stel ze in onze AllesOverCrypto Facebookcommunity waar we inmiddels al met meer dan 100.000 leden zijn! Benieuwd of we al geschreven hebben over jouw favoriete onderwerp? Stel je vraag in Google, gevolgd door AllesOverCrypto!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.