web3 cursus

Leer alles over Web3 met de Web3 Fundamentals cursus - Gratis met STAP.

Profile picture for user Yordi Mariën
Door Yordi Mariën -
di, 25/10/2022 - 12:50

Het web is in de loop der jaren drastisch veranderd en is vanaf het begin bijna onherkenbaar. Web3 leren is daarom een cruciale vaardigheid voor iedereen die in tech of finance werkt, of simpelweg meer wil weten over deze snel groeiende technologie. 

De ambitie van Web3 is werken naar een echt gedecentraliseerd internet. Voor het web en alles daaromheen heeft decentralisatie een enorm potentieel. Het ecosysteem biedt hiermee ruimte en kansen voor iedereen om een carrière te maken in deze revolutie in verschillende vormen en maten. 

Om je eerste stappen te zetten in Web3 of om goede onderbouwde beslissingen te maken als je investeert in blockchain projecten, is het van belang om de basis goed onder de knie te krijgen. 

In een digitale tijdperk waar veel informatie beschikbaar is, met name over dit onderwerp, is het moeilijk om onderscheid te maken wat als betrouwbaar beschouwd kan worden en wat niet. Om de juiste handvatten te geven en meer grip te krijgen omtrent deze technologie, is de cursus Web3 Fundamentals ontwikkeld. 

Wil jij een Web3 expert worden? Leer hier dan alles over de Web3 Fundamentals cursus, aangeboden door Ironhack en tevens gratis met het STAP-budget.

Bekijk snel

Wat is de Web3 Fundamentals cursus?

In deze cursus, leer je alles over Web3 en blockchaintechnologie. Je leert niet alleen de basis van concepten zoals cryptocurrencies, NFTs, DAOs en DeFI. Maar ook hoe je je kennis uiteindelijk in de praktijk toepast. Je gaat begrijpen hoe je naar blockchain projecten moet kijken en kunt bepalen of het potentie heeft of simpelweg een scam is. Wordt een expert in deze geavanceerde technologie en krijg de juiste handvatten om de volgende stap te maken in deze industrie.

Het is een online on-demand cursus van 16 tot 20 uur die met het STAP-budget gratis verkrijgbaar is. Deze Web3 Fundamentals korte cursus biedt een 100% online training aan in vorm van onder andere video en tekstuele lesmateriaal. Ook komen er interactieve opdrachten en activiteiten aanbod om je alle kneepjes van het vak te leren. 

Wat leer je?

• Wat blockchain-technologie is met voorbeelden.

• Wat smart contracts zijn en hoe ze werken.

• Wat een NFT is en hoe je een er een creëert.

• Wat een dApp is en wat hun huidige en toekomstige toepassing potentieel is.

• Het begrijpen van de belangrijkste technologieën (solidity, ethereum, web.js etc.) die nodig zijn voor de werking en ontwikkeling van web3-applicaties.

• Het begrijpen van de basisprincipes van decentralized finance (DeFi) en wat een decentralized exchange (DEX) is.

• Je eigen cryptocurrency wallet in te stellen en te laten communiceren met dApps.

• Wat een DAO (Decentralized Autonomous Organization) is.

• Hoe je scams kunt herkennen en voorkomen.

• Het begrijpen van de basisprincipes van de crypto cultuur en hoe je trends kunt volgen.

• Het begrijpen van de beloften van Web3 (bijv. Metaverse en GameFi).

• Hoe je je eigen onderzoek moet uitvoeren en ken de belangrijkste hulpmiddelen die je moet gebruiken.

Meer weten over de inhoud en modules van de cursus Web3 Fundamentals? Ga dan naar de website van Ironhack.

Voor wie is deze cursus?

Als je een oprechte interesse hebt in Web3 en de kansen rond deze industrie ziet, dan is het meer dan logisch dat je de fundering van deze technologie onder de knie krijgt. Deze cursus is met onze experts ontwikkeld om jou alle handvatten te geven om jou entree in deze wereld te maken. Deze cursus is de ultieme basis in de wereld van Web3. 

Verder is de cursus bedoeld voor:

• Mensen die meer kennis willen vergaren in Web3.

• Mensen die investeren in concepten zoals blockchain, crypto, NFT's.

• Mensen die in de Web3/blockchain industrie willen werken.

Hoe lang is deze cursus?

De cursus van Web3 Fundamentals behelst in totaal zo’n 16-20 uur. Deze kan je naar eigen tijd en mogelijkheden invullen en de cursus afronden. 

Het online cursuspakket is inclusief:

✓ Video's in begrijpende taal

✓ Interactieve assessments

✓ Hands on activiteiten en opdrachten

✓ Downloadbare templates, handleidingen en worksheets

✓ Samengestelde lijst met nuttige bronnen

✓ Certificaat in Web3

Gebruik het STAP-budget

Het STAP-budget is voor vele doeleinden in de zetten. Eén van deze mogelijkheden is het inzetten van het budget voor korte cursussen zoals Web3 fundamentals, uitgebracht door Ironhack. Deze cursus is dus gratis via het STAP-budget te volgen. De stappen die hiervoor moeten worden ondernomen zijn: 

  1. Pre-registreer je hier om een aandeelbewijs van de cursus te ontvangen.
  2. Rond je aanvraag af met je DigiD op het STAP-portaal
  3. Start met leren na goedkeuring van je subsidie bij het UWV. 

Op de Web3 Fundamentals website vind je alle informatie terug en wordt je stap voor stap begeleid naar een succesvolle subsidie aanvraag. Meld je aan voor Web3 Fundamentals en pre-registreer je alvast om verzekerd te zijn van een plek.
 

Ironhack - De #1 tech school wereldwijd 


 

Ironhack is de nummer 1 global tech school met wereldwijd meer dan 12 campussen en meer dan 10.000 afgestudeerde studenten in Web Development, Data Analytics, UI/UX Design en Cybersecurity. Sluit je aan bij deze tech community en wees onderdeel van een wereldwijd netwerk. Vergroot niet alleen je kennis, maar ook je zakelijke netwerk.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.