Het woord 'NFT' op zwarte achtergrond

Hoe kun je een passief inkomen verdienen met NFTs?

Wanneer is de laatste keer dat je Monopoly gespeeld hebt? Als kind, of speel je tegenwoordig nog? Op het speelbord of op je mobiel, met de app? Je weet nog hoe het gaat, door straten te kopen en een setje compleet te maken kun je er huizen en uiteindelijk hotels op bouwen. Diegene die dan op je straat beland moet huur betalen. Ga niet langs "Start". U ontvangt geen ƒ 200!

Door het kopen van de straten en uiteindelijk het plaatsen van huizen en hotels heb je een passief inkomen bij het spelen van Monopoly.

Over dat passieve inkomen gaan we het in deze blog hebben. Net als bij Monopoly, waar het uiteindelijk om landbezit gaat, is er tegenwoordig in de virtuele wereld ook het een ander mogelijk met landbezit. We zullen onder andere bekijken hoe je een passief inkomen kunt genereren met 'the Sandbox' en 'Decentraland' door middel van NFT's.

Behalve op deze manier, zijn er nog genoeg andere manieren om met NFTs aan een passief inkomen te komen. Dit gaan we ook allemaal bekijken in dit artikel. Dus ga er eens goed voor zitten, want we steken van wal.

Bekijk eerst een korte video met uitleg hoe je met NFTs kunt staken.

Bekijk snel

Wat zijn NFT's?

NFT is de afkorting van non-fungible token. Het Engelse woord 'fungible' betekent in staat te zijn vervangen te worden door een ander identiek item. Dus onderling uitwisselbaar. Met een kort voorbeeld is dit makkelijk uit te leggen.

Een flesje Grolsch bier is hetzelfde als het volgende flesje Grolsch bier. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit welk flesje je opdrinkt, ze zijn allemaal hetzelfde en smaken hetzelfde. Dit is dan hetzelfde voor papieren geldbriefjes. Het maakt niet uit met welk briefje van 5 of 10 euro je het flesje bier betaald. Alle briefjes van 5 euro en die van 10 euro ook, ze hebben allemaal dezelfde waarde. Net als het flesje Grolsch, kun je elk biljet uitwisselen, het maakt niet uit welk flesje je drinkt of met welk briefje je betaalt.

Non-fungible betekent dus precies het tegenovergestelde. Er is maar één exemplaar van, het is uniek. Elke NFT die gedropt wordt is uniek. Dat maakt ze ook waardevol en interessant voor verzamelaars, maar ook om mee te speculeren.

Het is wel goed om te vermelden dat je bijvoorbeeld diverse identieke NFT's kunt minten. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de muziekbranche, de band 'Kings of Leon' deed dat in maart 2021, zoals in de blog over wat de NFT's voor de muziekindustrie kunnen betekenen is beschreven.

NFT’s in virtuele 3D-wereld games

Er zijn diverse virtuele 3D-wereld games op de diverse blockchains te vinden. Zoals daar zijn Aavegotchis, Enjin en Axie Infinity. Bij de laatste kocht in februari 2021 iemand digitaal landgoed van negen aangrenzende Genesis-blokken voor 888,25 ETH, destijds ongeveer 1,5 miljoen US-dollar.

De twee bekendste virtuele games voor landeigendom zijn waarschijnlijk The Sandbox en Decentraland. Bij deze twee games gebeurt veel met NFT's en als gevolg daarvan kun je passieve inkomens generen met je NFT's. We gaan ze alle twee bekijken, opletten geblazen dus!

Decentraland

Decentraland is een virtuele 3D-wereld waar je virtuele stukken grond kunt kopen. Het is gebouwd op de Ethereum blockchain en we hebben er al een informatieve blog over geschreven.

Je kunt als speler een stuk land kopen en ontwikkelen. Het land is beschikbaar in verschillende maten. Je kunt ook je avatar in elkaar knutselen en je vrij bewegen door de hele Decentraland wereld.

Het kleinste stukje land of perceel dat je kunt kopen en bezitten heet een Parcel. Het is 16m x 16m groot of klein, het is maar vanuit welk perspectief je kijkt!

Als je een groter stuk land wilt bezitten, dan kan dat. Je kunt meerdere Parcels opkopen die naast elkaar liggen. Je kijkt dan op de interactieve kaart of 'map' en elk Parcel heeft zijn eigen X- en Y- coördinaten. Nu kun je land gaan opkopen en virtuele grootgrondbezitter worden.

Elk van deze percelen wordt vertegenwoordigd door een LAND-token. LANDS zijn door de Ethereum blockchain ondersteunde tokens en ze maken gebruikmakend van de ERC-721-standaard voor niet-vervangbare tokens, ook bekend als NFT's. Deze LAND-percelen worden op de eigen marktplaats van Decentraland verhandeld.

Image
De marktplaast op Decentraland
Scvreenshot van de marktplaats op Decentraland

Dit brengt ons tot de kern van deze blog. Omdat de stukken LAND die je koopt, NFT's zijn, kun je dus makkelijk een passief inkomen krijgen door aan Decentraland deel te nemen.

Als je eenmaal één of meerdere percelen hebt aangekocht, kun je beginnen met passief geld te verdienen. Je kunt dit doen door iets op je perceel te bouwen, waarvoor andere gebruikers moeten betalen. Er is een reuzenrad, er zijn shoppingmalls met winkels of wat dacht je van een beetje virtueel nightclubbing met dj's?

Je kunt ook evenementen organiseren en er entreekaartjes voor verkopen. De allermakkelijkste manier is om je eigen stukje Decentraland gewoon te verhuren. Lekker lui achteroverleunen en af en toe eens je bankrekening bekijken hoe de stand van zaken is. Een virtuele, decentrale wereld met vleugjes van de kapitalistische wereld!

De mogelijkheden lijken hier eindeloos. Ga eens lekker aan de slag met je creativiteit en wie weet vind je ook iets waar je een passief inkomen mee kunt generen op Decentraland.

The Sandbox

Net als bij Decentraland, kun je in the Sandbox virtueel land kopen. Deze stukken land zijn ook als LAND-protocollen te koop, dus ze zijn NFT's.

Wat heel anders is in the Sandbox, is het feit dat je ASSETs hebt. Die kun je zelf maken, in de vorm van NFTs.

Image
Het the Sandbox spel
Screenshot the Sandbox

Deze ASSET is het Sandbox-token dat verwijst naar voxel-activa (user-generated content (UGC) oftewel voxel-modellen) die in LANDS kunnen worden geplaatst om game-ervaringen te creëren. Je kunt zo echter ook op de marktplaats van the Sandbox verhandelen om er zo inkomsten mee te genereren.

Deze ASSETs worden omgezet in niet-vervangbare tokens of non-fungible tokens (NFT's) wanneer ze worden geüpload naar de marktplaats van The Sandbox, op basis van het ERC-1155 smart contract.

En zo is de cirkel weer rond. We zijn terug bij een andere vorm van NFTs die je in the Sandbox kunt gebruiken.

Deze ASSETs of NFTs worden door de gebruikers zelf gemaakt en kunnen dus verhandeld worden. Er zijn verschillende soorten van ASSETs.

De verschillende soorten van ASSETs

Entiteiten

Dit zijn NFT's die The Sandbox bevolken met niet-speelbare personages (NFT's) zoals mensen en dieren. Met andere woorden, entiteiten die een spel of wereld tot leven zullen brengen. Bijvoorbeeld een boer, een kip, een dinosaurus, een schatzoeker enzovoort.

Image
Voorbeelden van Entity assets in the Sandbox
Screenshot the Sandbox
Uitrusting

Dit zijn NFT's die in de inventaris van de speler kunnen worden geplaatst. Ze kunnen worden uitgerust om de speler te helpen bij het voltooien van de speldoelen. Bijvoorbeeld een zwaard, een schild, een helm, een paar handschoenen enzovoort.

Er zijn op dit moment heel weinig stukken uitrusting, dus dit is je kans om passief inkomen te genereren op the Sandbox. Creëer diverse stukken uitrusting en verkoop ze.

Image
Heavenly sword uitrusting van the Sandbox
Screenshot the Sandbox
Wearables

Dit zijn cosmetische items die het uiterlijk van de avatar van de speler zullen veranderen. Deze items kunnen worden gemengd en gecombineerd om spelers een unieke modestijl aan hun avatars te geven. Bijvoorbeeld een stijlvol T-shirt, een spijkerbroek, een paar schoenen, een hoed, een paar konijnenoren enzovoort.

Op het moment van schrijven van deze blog, zijn er geen wearables in de verkoop op de marktplaats van het spel. Download de gratis 'game maker' en begin met het vervaardigen van wearable NFT's.

Art

Dit zijn NFT's die voornamelijk dienen als visuele decoratieve items om een ​​wow-factor toe te voegen aan games en ervaringen. Dit kunnen bijvoorbeeld ingelijste kunstwerken, standbeelden, oriëntatiepunten enzovoort zijn.

Image
Art NFT's uit the Sandbox
Screenshot the Sandbox
Blocks

Dit zijn landschapsblokken die het uiterlijk van de Sandbox wereld veranderen. Enkele basisblokken zijn al beschikbaar, bijvoorbeeld water, modder en zand. Maar je kunt ook blokken maken voor je eigen unieke werelden. Gebruik je fantasie hiervoor, wat denk je van paars water, schattig sprankelende lava of modderblokken van een lichtere grondsoort.

Op het moment van het schrijven van deze blog, waren er geen blocks in de verkoop.

Met al deze NFT's kun je dus passief geld verdienen. Het makkelijkst gaat dat met de LAND-tokens, die je kunt verhuren. Je kunt de ASSET NFTs die hierboven vermeld zijn in verschillende oplages minten en ze dan verkopen op de marktplaats van de Sandbox. Je doet eerst het eenmalige werk om een set te maken, maar daarna kun je rustig afwachten totdat ze allemaal verkocht zijn.

Je kunt ook wedstrijden en evenementen organiseren op je LAND, waardoor je ook weer passief inkomen kunt genereren door deelnemers- of entreegeld te vragen.

Polka City

Polka City is een nieuw en volledig autonoom op smart contracts gebaseerd NFT-platform waarmee je kunt investeren in virtuele activa in de vorm van een virtuele stad. Je kunt bijvoorbeeld vijf verschillende taxi's kopen of een tankstation, hotels, een autowasstraat of auto's verhuren. Al deze opties geven je een passief inkomen.

Bekijk hier beneden een korte video over Polka City.

 

Polka City is een uniek NFT-gebaseerd virtueel valuta-investeringsplatform. Het combineert de zeer effectieve kracht van Polkadot, DeFi en NFT om deze mijlpaal te bereiken. Het project beoogt een revolutie teweeg te brengen in het crypto-ecosysteem met Augmented Reality en stapelbare 3D.

Image
Polka City screenshot
Screenshot Polka City

Het NFT-platform biedt beleggers de mogelijkheid om wekelijks passief inkomen te genereren, afhankelijk van het type activa in hun portefeuille. Bovendien zijn de digitale activa verhandelbaar op OpenSea. OpenSea is het grootste platform voor het minten en verhandelen van NFT's op dit moment. 

Hoe werken de stakingsclaims?

De stakinsclaims verschijnen als een geanimeerde geschenkverpakking rechtsboven in je scherm op de pagina "Mijn activa". Je kunt er gewoon op klikken om het claimproces te starten. Als je meer dan één activum hebt, verschijnt het volgende activum nadat de eerste claim is voltooid.
Beloningen worden elke 7 dagen uitbetaald vanaf de dag dat je een NFT koopt. Je kunt het aantal dagen zien op etherscan.io

Image
Assets op de Polka City marktplaats
Screenshot Polka City

Ondanks dat Polka City vrij nieuw is op de markt, zijn ze al genoteerd op verschillende gerenommeerde beurzen, waaronder Coinbase, Uniswap, Bilaxy, CoinGecko, Coinmarketcap, Delta-app, Blockfolio, Safepal en Coinstats. Niet slecht voor een nieuwkomer. Het hielp ook dat tijdens hun openbare verkoop de hard cap meteen werd bereikt. Hard cap wordt gedefinieerd als het maximale bedrag dat een cryptocurrency van investeerders kan ontvangen in zijn Initial Coin Offering (ICO)

De komende maanden zouden ook de introductie van een mobiele app, BSC-integratie (Binance Smart Chain), SafePal Dapp en Polkadot-integratie plaatsvinden plus een notering op de hoogste CEX-beurzen (centrale exchanges).

Dit zal de mogelijkheid om passief inkomen te genereren alleen maar vergroten.

We hebben nu een paar verschillende 3D-werelden aan ons oog voorbij zien komen, maar hierbij stopt het niet. Er zijn nog diverse andere 3D-wereld opties om in te investeren maar er zijn ook andere manieren om met NFT’s passief geld te verdienen. We gaan lekker verder!

F1® Delta Time

F1 Delta Time is een officieel gelicentieerde Formule 1-racegame. Met dit virtuele spel kun je NFT's staken. Het is ontworpen door Animoca Brands.

Toen de NFT-race events werden verkocht, werd binnen 30 minuten 1.8 miljoen US-dollar opgehaald.

Hieronder een beetje race sensatie met een korte video.

 

Een investeerder betaalde 222.000 US-dollar om een ​​deel van het digitale Monaco-racecircuit te kopen. De NFT die het stuk digitale baan vertegenwoordigt, stelt de eigenaar in staat om 5% dividenden te ontvangen van alle races die erop plaatsvinden, inclusief toegangskosten.

Image
Het virutele F1 racecircuit  van Shanghai
Screenshot F1 game

Met dit virtuele spel kun je ook NFT's staken. Door te staken kunnen NFT-eigenaren REVV-tokens verdienen via hun eigendom, waarbij het verdiende bedrag afhankelijk is van de zeldzaamheid van de NFT.

Op deze manier kun je passief geld verdienen met dit spel.

NFT’s als verzamelobjecten

Door hun unieke kenmerken zijn NFTs ook heel vaak begeerde verzamelobjecten. Door zulke NFT's te kopen en te verzamelen, kunnen ze in waarde stijgen. We bekijken een paar projecten die als begerenswaardig bekend staan.

CryptoPunks

Deze heren en dames hebben net de eer gehad om een in een uitgebreide blog te figureren. Ze zijn erg beliefd als verzamelobjecten en sommige van hun club brengen flink wat geld in het laatje bij verkopen.

Image
Screenshot van CryptoPunks NFT's en het laatste bod op deze NFT's
Screenshot van Larva Labs/CryptoPunks

Zij vallen in dezelfde categorie als de CryptoKitties.

Socios. Com

Dit is een onderdeel van het ChiliZ project, waar vooral bij diverse sporttakken NFTs aan de fans worden aangeboden. Over het Chiliz project hebben we een hele fijne blog geschreven die zeker het lezen waard is.

Socios.com is een kant-en-klare oplossing voor elke sport of e-sport organisatie om geld te verdienen met hun fans via een aangepaste Fan Token Offering (FTO), waardoor fans toegang krijgen tot Fan Tokens van hun favoriete team. Je krijgt dan als fan ook stemrecht en toegang tot speciale behandelingen op VIP-niveau en mogelijkheden om je favoriete sporters te ontmoeten. Je kunt ook nog verschillende merken Fan Tokens kopen en verkopen onder elkaar.

Dit wordt door Socios.com gezien als een ​​duurzame bron van passieve inkomsten voor de fans van een team die het platform gebruiken.

Conclusie

We hebben gezien dat het goed mogelijk is om met NFTs een passief inkomen te creëren. Meestal worden de NFTs dan in online games gebruikt. Er zijn dan weer verschillende soorten van games die je spelen kunt.

Dit varieert van 3D-wereld games tot Formule 1. Dit zijn maar een paar mogelijkheden. Let goed op in welke games je wilt investeren, doe altijd goed eerst je eigen onderzoek en kijk of je in het concept van het project of spel gelooft.

Aan de andere kant, is het ook leuk om te lezen dat je indirect met NFT’s een passief inkomen kunt verdienen.

We staan hier helemaal aan het begin van een NFT-game revolutie lijkt het wel. Geniet ervan en ga eens goed rondkijken wat er allemaal mogelijk is met de verschillende games.

Wil je weten wie er nog meer interesse heeft om passief geld te verdienen met NFTs, kom dan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep voorbij. De leden and AOC'ers kunnen je ook verder helpen met vragen die je nog over dit onderwerp hebt.

Coverfoto door oksanka007/Shutterstock


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.