Bitcoin logo

Hoe kun je gratis crypto verdienen?

We gaan even terug naar het jaar 1975. In dat jaar kwam het liedje 'Free money' van Patti Smith uit. Even een andere tijd en andere wereld. Maar het idee en de zoektocht naar gratis geld is sindsdien niet veranderd.

Of we nu in een loterij meespelen of de wekelijkse toto, we zijn er niet vies van om een paar miljoen gratis op te halen als het even kan.

Dit is ook niet veranderd in de crypto liefhebbers groep. Gratis crypto krijgen en als het even kan, slapend rijk worden? Waar kan ik me aanmelden? Wees gerust, er zijn diverse manieren om gratis crypto te krijgen. Je zult er meestal wel iets voor moeten doen. Met dat slapend rijk worden zal het niet meteen zo een vaart lopen, ook al zijn er opties om passief inkomen te generen. 

Zoals het toeval het wil, hebben we het in de recente blog 'welke social media gebruik je voor crypto?' over de nieuwe, op blockchain gebaseerde social media. Deze nieuwe social media vorm biedt ook gratis cryptomunten aan als je op hun platform originele content deelt. Een hoogst interessant thema waar we in deze blog op gaan terugkomen.

Er is genoeg diversiteit om gratis crypto te krijgen. Een aantal manieren zijn; airdrops, affiliatie marketing, premies (bounties), staking en mining om er maar een paar te noemen. We gaan deze en nog meer opties bekijken en uitleggen in dit artikel.

Behalve een lekkere en makkelijke stoel, pak er ook je spaarpotje bij, want op het eind van dit artikel, weet je hoe je dat varkentje kunt spekken.

Hieronder kun je een video bekijken over Steemit, een van de nieuwe social mediaplatforms die op blockchain technologie furore maken.

 

Bekijk snel

Airdrops

Image
Matrix

Inspanning - intensief

Deze zogenaamde airdrops worden meestal gedaan door startups die met blockchain technologie werken. Dit doen ze om met de opstart van een cryptomunt te helpen. Het doel is om naamsbekendheid voor de nieuwe munt te krijgen, zodat meer mensen erin gaan handelen als een ICO (Initial Coin Offering) op een exchange komt te staan. 

De meeste airdrop promotionele campagnes zijn terug te vinden op de website van de firma of de munt. Je kunt ze echter ook op crypto forums tegenkomen. In het algemeen worden de munten of tokens naar eigenaren van cryptowallets gestuurd, zoals BTC of Ethereum.

Om in aanmerking te komen voor een airdrop moet je bijvoorbeeld een minimale hoeveelheid cryptomunten in je wallet hebben. Het kan ook zijn dat je een opdracht moet uitvoeren, zoals bloggen of op een andere manier op sociale media over de nieuwe munt schrijven.

Een legitieme airdrop zal nooit om een investering vragen, maar is puur bedoeld voor promotionele doeleinden. Er zijn echter diverse scams waarin je ongevraagd een kleine hoeveelheid crypto gestuurd krijgt. Dit zijn zogenaamde dusting scams. 'Pump and dump' is ook een veelgebruikte scam bij airdrops. Dus wees op je hoede!

Affiliatie programma's

Image
Bitcoin chip op zonnig strand

Inspanning - laag

Dit is een veelgebruikte promotionele vorm van freebies. Je komt als consument op een website en je ziet een koppeling naar een verkooppagina op een andere website. De website-eigenaar waar de koppeling opstaat, krijgt na afronding van een transactie een commissie.

In crypto zien we dit af en toe terug bij exchanges. Bij een paar exchanges kun je een inschrijfbonus verdienen in de vorm van cryptomunten als je lid wordt via een kennis. Zorg wel ervoor dat het een betrouwbare exchange is. Helaas zijn er dus ook veel scams en niet elke exchange is betrouwbaar. Alleen al in 2020 hebben 75 exchanges hun digitale deuren gesloten.

Het goede nieuws is dat er twee betrouwbare exchanges zijn die dit aanbieden. Coinbase is een hele grote exchange, en je kunt allerlei gratis cursussen volgen en krijgt daar dan cryptomunten voor terug. Gemini, is ietsje kleiner, maar betrouwbaar. Gemini biedt zelfs een gratis verzekering voor crypto-opslag aan.

ICO's bieden ook regelmatig hun eigen token aan als beloning voor verwijzingen.

Premies (bounties)

Image
Bounty reep

Inspanning; hoog

Het verschil met airdrops is dat je nog meer inspanning moet doen om gratis cryptomunten of tokens te krijgen, in vergelijking met airdrops. 

Er zijn verschillende manier om premies te verdienen;

  • Bug Bounties - Zoek een bug in de code
  • Sociale premies - Bied exposure op sociale media
  • Signature Bounties - Promoot projecten op het BitcoinTalk-forum
  • Beloningen voor content - Creëer content zoals blogs

Twee jaar geleden betaalde Coinbase 30,000 USD om één bepaalde bug te vinden.

Nieuwe sociale media op blockchain technologie  

Image
Keyboard met Bitcoin

Inspanning - medium

Er zijn diverse nieuwe sociale mediaplatforms die gebruik maken van de blockchain technologie. Op deze platforms kun je crypto en tokens verdienen door content toe te voegen. Het ligt er dan aan wat gangbaar is op het betreffende platform. De ene keer is het tekst in de vorm van blogs toevoegen, een ander platform vraagt weer om foto's en video's te delen.

Verschillen namen om in de gaten te houden zijn;

Steemit

Je kunt Steem en Steem Dollars verdienen, de lokale valuta op dit platform. Dit doe je door content te plaatsen, commentaar te geven en te beheren.

Mamby

Net als op Steemit, moet je op Mamby content leveren. Je kunt met goed materiaal tot zelfs 0.1 BTC verdienen.

Sola

Dit is weer een beetje vergelijkbaar met Mamby. Op Sola maken ze echter gebruik van een feed. Door een feed prioriteit te geven kun je SOL-tokens verdienen, het betaalmiddel op dit platform.

Indorse

Lijkt een beetje op LinkedIn, maar is net weer even anders. Op je profiel bij Indorse moeten andere mensen je prestaties of verdiensten bevestigen. Zo kan iedereen in aanmerking komen voor een 'Indorse Buck'. Die kan je dan weer via Indorse tokens omwisselen naar je favoriete crypto.

APPICS

Hier wordt met foto's en video's gewerkt. Hoe meer likes of stemmen, hoe beter je positie op deze site. De freebies worden dan verdeeld tussen de 'OP', the original poster en degene die erop gestemd heeft. Er gaat ook een klein percentage naar de site, om deze verder te ontwikkelen.

Faucet

Inspanning; heel hoog met gratis hoofdpijn erbij

Druppelsgewijze komen er kleine BTC-muntjes of Satoshi’s vrij op de website. Deze zijn echter zo klein dat het wel veel geduld vergt om ook maar een beetje bij elkaar te sprokkelen.

Deze Satoshi's druppelen dan elke paar minuten op de site en maar een deelnemer of aanwezige krijgt de Satoshi. Dit is een promotionele activiteit. Als je veel tijd en geduld hebt, is een faucet aan te bevelen.

Mining

Image
Blockchain mining

Inspanning - hoog

Een paar jaar geleden kun je nog op je eigen laptop of pc meedoen aan BTC-mining. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo eenvoudig. Het is een heuse industrie geworden en het benodigd een behoorlijke investering. We hebben het dan over paar honderdduizend euro.
Op kleinere schaal is het wel nog mogelijk om met andere cryptomunten een mining project te beginnen. Je moet echter wel verdomd handig met computers zijn en bovendien een hoog techneut gehalte in huis hebben om dit op te zetten. 

Iets dat vrij nieuw is op mining gebied, zijn computerprogramma's waar je op je pc mee kunt doen aan mining. Het vraagt echter veel GPU, je hebt dus een grote grafische kaart nodig. De kans is groot dat je computer hier langzaam door wordt. Honeyminer is een van de programma's die dit aanbiedt. 

Een slim plan is om oude pc's te gebruiken, die je zelf niet meer gebruikt, zodat je het laatste levens restje van die pc’s nog op een nuttige manier uit ze kan persen door mining.

Trading

Image
Jongen zit voor computer en kijkt naar trading scherm

Inspanning – hoog en moeilijk

Hiervoor heb je om te beginnen een beginkapitaal nodig. Dat hoeft niet eens groot te zijn. 

Je moet echter de "in's en out's" van blockchain en crypto heel goed begrijpen. Het verschil tussen een bull en bear market kunnen zien, en ernaar kunnen handelen. Het is ook een vrij hoog risico volle bezigheid. Ja, je kunt er goed en veel geld mee verdienen, maar je kunt ook net zo hard veel geld verliezen.

Stalen zenuwen komen ook goed van pas. Je moet de markt goed kunnen aanvoelen. Ben je een whizzkid die met TA (technical analyses) uit de voeten kan? Het zal zeker helpen. Wees nogmaals gewaarschuwd dat trading risicovol kan zijn.

De Masterclass van AllesOverCrypto heeft veel nuttige tips over trading. Onderaan dit artikel kun je een link naar gratis online Bitcoin training vinden.

Staken

Image
Blockchain grafiek

Inspanning - laag

Laat je geld het werk doen! In tegenstelling tot mining heb je hier geen computer power voor nodig. Het is het proces van actieve deelname aan transactievalidatie op een proof-of-stake (PoS) blockchain.
Je bent in principe bezig met het oplossen van een nieuwe block in de blockchain. Je krijgt dan als tegenprestatie coins op je balans bijgeschreven. Het is een soort van rente die je krijgt.

Op je Bitvavo account kun je zelfs heel eenvoudig staken met rond de 14 verschillende cryptomunten.

Hard forks

Image
One way or another way, verkeersbordjes

Inspanning: niets

Als de bedenkers en ontwikkelaars van een cryptomunt het niet meer eens zijn over de te varen koers van een cryptomunt, kan er afsplitsing plaatsvinden. Dat heet dan een 'hard fork'. De code van de munt wordt veranderd en je hebt een 'oude' en een 'nieuwe' versie van de munt. 

Het leuke hiervan is dat je door niets te doen, het dubbele aantal cryptomunten hebt. Je krijgt meestal 1:1 van de nieuwe munt vergeleken met de oude munt.

Op dit moment zijn er 105 BTC fork projecten, waarvan er nog 74 actief zijn en dus belangrijk zijn als je BTC bezit. De andere 31 doen er niet meer aan toe. Er zijn ook diverse fork projecten bij altcoins.

Dit is toch wel een beetje de gemakkelijkste manier om gratis cryptomunten te krijgen!

Faucet

Image
Bitcoins druppelen uit een kraan

Inspanning-Hoog 

Een crypto faucet of kraan is een app of een website die kleine hoeveelheden cryptocurrencies distribueert als beloning voor het voltooien van eenvoudige taken of opgaven. Omdat ze net zo druppelen als een lekke kraan, kwamen ze op deze naam uit. 

De taken die je moet uitvoeren variëren van advertenties bekijken, video's van producten bekijken, quizzen invullen, op links klikken (wees voorzichtig!) of een captcha invullen.

Dit is een hele langzame manier om druppelsgewijs geld te verdienen. Het is ook vaak zo dat je een minimale hoeveelheid crypto's bij elkaar gesprokkeld moet hebben, voordat je het kunt overmaken naar je wallet. Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn en je geduld op de proef stellen.

Online winkelen

Image
Bitcoin wordt geaccepteerd hier

Inspanning: laag

In Amerika is er Lolli, in Europa is er sinds vrij kort Stekking. Het principe is eenvoudig. Je winkelt bij een van de partners en je krijgt een cash-back in de vorm van Bitcoins.

Bij Stekking krijg je op dit moment cash-backs bij onder meer Fiverr, Microsoft, Booking.com, Coursera en eBay. Volgens hun website hebben ze al meer dan 10,000 verkopers die bij hen aangesloten zijn.

Alle uitbetalingen worden gedaan via het Bitcoin Lightning Network, de tweede laagoplossing boven op het Bitcoin-netwerk. Hiermee kun je direct bitcoin verzenden tegen minimale kosten. Er is op dit moment geen minimale hoeveelheid aan Satoshi's nodig voordat je de cash-backs kunt overmaken naar je eigen wallet.

Aan enquêtes deelnemen

Image
Enquête formulier

Inspanning: laag

Als je vragen wilt beantwoorden in enquêtes, en zo marktonderzoek van firma's wilt helpen, kan dat. Er zijn verschillende firma's die dat aanbieden in ruil voor BTC. De website van Timebucks is de grootste op dit gebied. Behalve aan enquêtes deelnemen, kun je ook op TikTok posten, spelletjes spelen, apps installeren, op Instagram posten en Captcha's afmaken. 

Er zijn dagelijkse bonussen te verdienen voor de 5 beste verdieners op hun site en ze hebben een referral programma. Genoeg manieren om bij deze jongens in je luie stoel crypto's te verdienen. Eens per week word je dan uitbetaald.

Conclusie

Image
Bitcoin met chip

Zo zien we dat er diverse manieren zijn om gratis bitcoin te krijgen. De ene manier is gemakkelijk, de andere manier is weer iets moeilijker en soms is het vervelend of vol risico.

Wil je gewoon achteroverleunen en een beetje online winkelen? Of wil je actief meehelpen om een blockchain te verbeteren en via je computer helpen met mining? Er zijn voldoende mogelijkheden om passief en actief gratis crypto te verdienen. 

Je hoeft ze niet allemaal op hetzelfde moment, of op dezelfde dag te gaan gebruiken. Geef je zelf een beetje tijd en ga er mee spelen en experimenteren. Vindt de methode die je het meeste ligt. Als je met de uitgekozen methode tevreden bent en snapt hoe hij werkt, ga met de volgende aan de slag. Zo kun je het rijtje helemaal afwerken, als je dat wilt. Of alleen concentreren op die methodes die je leuk vindt.

Als je nog een nieuwe methode vindt, laat het ons weten, vinden we wel zo leuk. Op onze AllesOverCrypto Facebook groep horen we graag van je. Dan kunnen we er samen naar kijken en aan deelnemen. We kunnen daar ook vragen van je beantwoorden die je nog hebt na het lezen van dit artikel. We hopen je in elk geval daar te treffen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto