Oranje zonsondergang

Celsius Network - Passief inkomen verdienen met crypto

Vandaag staat helemaal in het teken van Celsius Network, een van de nieuwe cryptogiganten die een noemenswaardige opmars heeft gemaakt in 2020. Als je in januari 2020 €1000,- had geïnvesteerd in CEL, had je op het moment van spreken een niet al te schamele €150.000,- gehad.

Of je in 2021 ook zulke rendementen kunt verwachten? Waarschijnlijk niet. De market cap van Celsius is nu al dusdanig groot dat dit lastig zal blijken, maar dat sluit niet uit dat er zeker nog wat in kan zitten voor de toekomst. Je zult wel zelf moeten bepalen of het het investeren waard is en ook in welke mate. Ons motto bij AllesOverCrypto is dan ook: Eerst leren en daarna pas investeren.

Dat is ook precies de reden waarom jij dit artikel leest! Na dit artikel is je kennis over de crypto wereld weer een beetje uitgebreid, kan je Celsius met andere cryptomunten vergelijken en daarna weer mogelijke nieuwe beslissingen maken (of niet natuurlijk!). De komende 15 minuutjes lees je over wat Celsius is, hoe Celsius werkt, wie er aan Celsius werken, hoe Celsius er in de toekomst uit gaat zien en nog wat extra belangrijke informatie. Dus ga lekker zitten in de luie stoel, zet die laptop op je schoot en lees mee!

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Celsius Network én de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

 

Voordat je begint met lezen, zou je er voor kunnen kiezen om de Celsius App alvast te downloaden op je mobiele telefoon. Zo kun je tijdens het lezen een beetje meekijken en zelf een oordeel vestigen. Je krijgt tevens bij een storting van $200 aan crypto gratis $20 aan BTC extra gestort. Hoeft allemaal niet, kan wel handig zijn! Hieronder zie je een kort filmpje over hoe je een Celsius account aanmaakt.

Wat is Celsius Network (CEL)?

Celsius Network is een platform dat haar gebruikers de mogelijkheid biedt om een passief inkomen te verdienen met gestorte crypto vanaf de mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om een lening met onderpand af te sluiten bij Celsius. Je kan Celsius dus vergelijken met een bank, maar eentje voor crypto, waarbij je de touwtjes wel in eigen hand hebt vanwege de gedecentraliseerde structuur. Maar daar blijft het niet bij, Celsius is als een soort Robin Hood onder de banken!

Waar multi-miljonairs doorgaans genieten van rentes tot wel 8% bij vermogensbeheerders, moet de gemiddelde particulier het doen met percentages die ver onder het inflatieniveau liggen. Alex Mashinsky, de oprichter van Celsius Network, erkent zelf ook dat de rentes die hij onder andere krijgt aangeboden haast oneerlijk zijn tegenover de gemiddelde burger. Dit is ook precies de reden waarom Celsius Network in het leven geroepen is:

Een betere verdeling van de welvaart creëren door particulieren ook de mogelijkheid te geven om écht wat te verdienen met hun spaargeld, met rentes tot wel 21% per jaar!

De eerste gedachte die in mij opkwam was; dit is te mooi om waar te zijn. Is het een piramidespel? Een scam? Zou toch raar zijn voor een cryptomunt die in de top 25 staat, dus ben ik het verder gaan onderzoeken en Celsius Network blijkt eigenlijk gewoon een heel goed idee te zijn.

Hoe werkt Celsius?

Celsius werkt momenteel samen met zo'n 250 grote institutionele beleggers. Deze bedrijven lenen crypto bij Celsius waarover zij een rente van 16% betalen. Dat is een hoge rente, maar dat komt omdat deze bedrijven vaak nog geen andere keus hebben, omdat ze gelimiteerd worden door de wet . Zo mogen de meeste institutionele beleggers niet, of bijna niks beleggen in crypto vanwege de volatiliteit. Dit wordt omzeild door het lenen van crypto. De bedrijven storten dollars als onderpand, waardoor Celsius minimaal risico loopt. Dit is ook precies hoe gebruikers kunnen lenen bij Celsius.

Van die 16% rente die Celsius' institutionele klanten betalen gaat 80% naar de gebruikers van Celsius. De hoeveelheid rente die je krijgt over je crypto hangt af van welke cryptomunt(en) je hebt gestort en je loyalty niveau. Zo krijg je op het moment van spreken een jaarlijkse rente van 5,5% op Ethereum (ETH), 4,5% op Bitcoin (BTC) en wel 10,51% op Binance USD (BUSD), maar door ook CEL tokens vast te houden in de app, worden deze jaarlijkse rentes nog hoger. De afbeelding hieronder laat de verschillende loyalty niveaus zien, wat de extra's zijn en hoeveel procent van je portfolio in CEL moet zitten om zo'n niveau te bereiken.

Image
De verschillende loyalty niveaus van celsius

 

Dit zorgt er dus onder andere voor dat er vraag is naar CEL tokens wat de prijs drijft, omdat gebruikers nog betere rentes voorgeschoteld krijgen als ze CEL bezitten en tegen nog lagere rentes kunnen lenen. Ook kunnen de institutionele beleggers die lenen bij Celsius Network hun rente betalen in CEL, waardoor ze 30% korting krijgen op de rente. Dit zorgt ook weer voor extra vraag naar de token, wat op zijn beurt de prijs weer verder omhoog drijft. En nog een kleine extra, maar de rente die je ontvangt kan je laten uitbetalen in alle beschikbare coins, maar ook in CEL. Deze CEL tokens worden door Celsius Network opgekocht van de markt, waardoor ze nóg schaarser worden. Met de zogenaamde 'tokenomics' van CEL zit het dus wel goed!

Het slogan van CEL luidt "Unbank Yourself", hiermee bedoelen ze natuurlijk dat je jezelf moet ontdoen van de traditionele bank en de bank moet verplaatsen naar je mobiele telefoon op de Celsius App. Maar vanuit een bank moet je natuurlijk ook betalingen kunnen doen, hiervoor is in de app de CEL Pay functie te vinden. Hiermee kun je andere gebruikers betalen, maar ook mensen die de app niet hebben door middel van een link. En het mooiste nog aan dit alles is dat je helemaal geen fees hoeft te betalen, voor betalingen, opnames en stortingen. Celsius betaalt alle fees voor jou, wie had dat nou durven dromen?

De kenmerken van CEL

Hieronder volgt een klein tabelletje met een aantal kenmerken van de CEL token, het zijn niet de allerbelangrijkste dingen, maar toch handig als je eens een keer wat wilt opzoeken.

Token ticker CEL
Totaal aantal tokens 695.658.161
Aantal tokens in omloop 238.863.520
Prijs tijdens ICO $0.20
Token type ERC-20
Hardcap verkoop van tokens $50 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $50 miljoen

Geschikte wallet voor CEL

De meest geschikte wallet voor CEL is toch wel de Celsius App zelf. Door je tokens in deze wallet te plaatsen maak je namelijk ook gebruik van het loyalty systeem, waardoor je meer rente verzamelt over je gestorte crypto. Echter, omdat het een ERC-20 token is zou je ook altijd kunnen beslissen ze in bijvoorbeeld de Metamask Wallet op te slaan.

CEL kan je naast de software wallets ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Toch raden wij voor Celsius aan om gebruik te maken van de app en daar de tokens op te storten.

Team, adviseurs en partners

Celsius Network is opgericht en wordt geleid Alex Mashinsky (CEO), Daniel Leon (COO) en Nuke Goldstein (CTO). Omdat Celsius keihard aan het groeien is, is het nu lastig te bepalen hoe groot het team precies is, omdat er telkens meer nieuwe werknemers bijkomen. De schatting is wel dat er nu zo'n 100/150 experts op verschillende gebieden, waaronder ontwikkelaars, data analisten, strategen, community managers, product managers en nog veel meer werken bij Celsius Network.

Het is een aardig indrukwekkend team en ook heel groot voor een crypto project. De juiste ervaring is op de juiste plekken aanwezig en er wordt hard gewerkt. Dat is ook niet voor niks, want bij bepaalde prijsniveaus van de CEL token komen er tokens vrij voor de werknemers.

Deze tokens kunnen ze meteen verkopen, een jaar lang vasthouden om er wat extra te krijgen of zelfs 3 jaar lang vasthouden voor nog meer. Het meest indrukwekkende is dat de volle 100% van het team ervoor heeft gekozen om ze 3 jaar lang vast te houden.

Ook qua partners en adviseurs staat Celsius sterk met 15 partnerships en 5 adviseurs met de nodige ervaring. De partnerships bestaan uit institutionele partnerships en integratie partnerships.

Hieronder lees je nog wat extra informatie over de 3 topmannen van Celsius Network.

Alex Mashinsky

Image
Foto van Alex Mashinsky

 

Alex Mashinsky is medeoprichter en CEO van Celsius Network. Alex is een van de uitvinders van VOIP (Voice Over Internet Protocol), waardoor we tegenwoordig allemaal gratis naar elkaar kunnen bellen via Skype, Zoom, Whatsapp etc. Ook heeft hij hiervoor 2 andere bedrijven opgericht: Arbinet en Transit Wireless die respectievelijk een waarde van $750 miljoen en $1,2 miljard hadden toen Alex eruit stapte.

Verder heeft hij meer dan 35 patenten op zijn naam staan en een heleboel prijzen voor innovatie waaronder 2 nominaties voor ondernemer van het jaar door E&Y, de Albert Einstein Technology medal van 2000 en Crain's 2010 top ondernemer.

Daniel Leon

Image
Foto van Daniel Leon

 

Daniel Leon is medeoprichter, president en COO van Celsius Network. Daniel is een zakelijk en sociaal ondernemer en heeft een bewezen track record in het laten groeien van beginnende bedrijven en het vanaf de grond opbouwen van organisaties. Hij heeft meerdere bedrijven en non-profit organisaties opgericht en geleid, waardoor hij een uitstekende ervaring heeft als het aankomt op bedrijfsgroei.

Nuke Goldstein

Image
Foto van Nuke Goldstein

 

Nuke Goldstein is medeoprichter en CTO van Celsius Network. Nuke is een doorgewinterde software ontwikkelaar, architect, vernieuwer en ondernemer in de nieuwste technologieën Hij bezit een BsC in computer wetenschap aan de Technion in Haifa (Israel's meest elitaire technologie instituut). Zijn carrière loopt van image processing tot aan IoT, AI en blockchain

Roadmap

Er is geen officiële Celsius Network roadmap, maar er zijn wel heel wat zogeheten 'catalysts'. Dit zijn evenementen/verbeteringen die van cruciale waarde zijn voor het project en de prijs van de CEL token.

In 2021 komt Celsius met een web app. Momenteel is het alleen mogelijk om de Celsius App op de mobiele telefoon te gebruiken, maar ergens in 2021 komt er de mogelijkheid om het op de desktop te gebruiken.

Ook zullen in-app swaps binnenkort mogelijk zijn. Op het moment van spreken is het niet mogelijk om bijvoorbeeld ETH te ruilen naar BTC in de app zelf, maar moet je dit naar een exchange sturen, daar ruilen en de BTC weer terug sturen. Dit probleem wordt opgelost door in-app swaps.

De mogelijkheid voor grote investeerders in de VS om rente verdienen in CEL zit er ook aan te komen. Momenteel kunnen zij alleen laten uitbetalen in de andere aangeboden coins, zoals ETH, BTC, ADA, DOT en meer. 

Last but not least, er gaan ook geruchten dat CEL binnenkort op een grote exchange zoals Binance wordt gelist. 

Populariteit

Celsius Network heeft een volle bak met hype over zich heen gekregen door 2020 heen en ze zijn keihard de top 50 binnen geknald op CoinmarketCap. Het is dan ook een heel populair project en dat heeft meerdere redenen:

 • Celsius Network is actief op zo'n beetje alle social media platformen die je je kan bedenken. Twitter, Reddit, Medium, Telegram, Facebook, noem maar op.
 • Ook wordt er veel en goed gecommuniceerd met de gemeenschap. Een voorbeeld is de promo waarbij een nieuwe gebruiker $30 aan BTC kreeg, hier zat een beetje vertraging in voor sommige gebruikers en dit werd meteen door alle topmannen en Celsius zelf erkend. Er is hier ook excuses voor aangeboden en een uitleg gegeven.
 • Het Twitter account van Celsius telt ruim 100.000 volgers.
 • Celsius fans hebben zelfs een naam gekregen, de "Celsians", ze staan erom bekend heel actief en trouw te zijn. Ook voeren zij controles uit om ervoor te zorgen dat Celsius echt doet wat het belooft qua rentes en uitbetalingen. Zo blijft alles transparant en krijg je zogeheten 'accountability', oftewel verantwoording.
Twitter 110.000 volgers
Telegram 6.000 volgers
Facebook 22.000 volgers
Reddit 9.500 volgers

Kritiek

Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat ik tot nu toe heel lovend ben geweest over Celsius Network, maar dat betekent niet dat er ook nadelen/risico's aan kunnen zitten, die ook zeker besproken moeten worden. Het is handig om ook te weten wat de minpunten zijn van een project voordat je erin investeert.

 • Celsius Network is een bedrijf. Het ademt dus niet persé waar crypto om draait; decentralisatie. Het is immers een centraal punt waar jij jouw crypto stort en waar rente wordt gegenereerd. Celsius Network kan verder niks met je gestorte crypto doen, maar het zou altijd voor kunnen komen dat rente niet wordt gestort of erger nog, dat het bedrijf failliet gaat en de Celsius App offline gaat. De kans hierop is natuurlijk klein, maar aanwezig
 • Alle zaken die Celsius Network doen, draaien om crypto en als crypto ooit in zijn geheel flopt, dan heb je uiteindelijk niks aan die hoge rentes.
 • Celsius vraagt vaak onderpanden die groter zijn dan de lening zelf, maar als om wat voor reden dan ook de prijs van dat onderpand een duik neemt en de lening niet op tijd geliquideerd wordt, kan dat ook grote problemen opleveren
 • Er bestaan meer projecten met hetzelfde concept. Er is dus concurrentie voor Celsius Network en we moeten nog maar zien wie het overleeft.
 • Ze hebben geen eigen blockchain, maar de token vindt zijn bestaan op de Ethereum blockchain. Ze zijn dus ook afhankelijk van Ethereum.

Conclusie

Celsius Network heeft na ons uitgebreide onderzoek gebleken een werkelijke parel te zijn in de crypto wereld. Het slogan "Unbank Yourself" kwam bij ons binnen en heeft ons overtuigd mede dankzij alle voordelen die de Celsius App met zich meebrengt.

Zo geeft Celsius de gemiddelde particulier toegang tot ongekende rentevoeten die wel kunnen oplopen tot 21% per jaar, maar kan er ook geleend worden tegen hele lage tarieven met slechts 1% per jaar.

Eerder werd ook al de vergelijking getrokken met Robin Hood, maar dan onder de banken, dat komt omdat zij 80% van hun winst verdelen onder de gebruikers, waardoor die enorme rentes dus betaald kunnen worden. Die rentes worden uitgekeerd naar keuze in elke cryptomunt die te vinden is in de app, ook in CEL zelf.

CEL wordt dan opgekocht door het bedrijf op de open markt en uitgekeerd als rente, dat is ook meteen al een reden waarom de tokenomics van CEL helemaal in orde lijken te zijn. Het opkopen zorgt voor extra vraag, wat de prijs ten goede komt. Maar ook de loyalty niveaus zorgen voor extra vraag naar CEL, en het feit dat institutionele klanten van Celsius hun rente in CEL kunnen betalen en dan 30% korting ontvangen op die rente. 

De catalysts besproken onder het kopje Roadmap dragen ook bij aan de prijsontwikkeling, omdat dit allemaal gebeurtenissen zijn die de vraag naar CEL nog verder omhoog helpen. Ja, het lijkt wel erg positief allemaal als het om de prijs gaat, maar wees toch voorzichtig met inkopen want Celsius is al heel veel gestegen de afgelopen tijd! Op lange termijn lijkt het sowieso wel goed te zitten, maar de korte termijn kan ik niet voor je voorspellen.

Ik ben het trouwens bijna vergeten, maar ik wilde ook echt nog melden dat ik de interface van Celsius prachtig vind. Met de mogelijkheid om te kiezen tussen een lichte interface, een donkere interface en een interface met de zachte kleuren van Celsius wordt het wel lastig, want ze zijn allemaal heel prettig om mee te werken. Ook is alles in de app heel duidelijk, overzichtelijk en makkelijk te vinden, dit is heel belangrijk om ook mensen die niet zo bekend zijn met crypto te trekken. Hieronder een kleine indruk van mijn favoriete interface, de "Dark mode".

Image
Foto van Celsius App interface

 

Inmiddels is het al een hele waslijst aan positieve punten geworden, maar ik wilde daar alleen nog aan toevoegen dat ook de community en het team dat werkt aan het project heel sterk zijn. Dit zijn ook belangrijke factoren voor de toekomstvorming van Celsius Network. Er lijkt dus verdacht weinig aan te merken op dit project, maar er is wel wat te bedenken.

Het is niet zo gedecentraliseerd als menig cryptofanaat zou willen, als crypto flopt dan flopt Celsius Network ook, er is veel concurrentie en omdat CEL een ERC-20 token is, zijn ze afhankelijk van Ethereum. Maar als dat het is, zie ik een sterke kandidaat in Celsius om de wereld van crypto bankieren te gaan vormen. Niet alleen voor de rijkelui, maar voor iedereen!

CEL kopen

CEL kopen kan helaas nog niet bij één van onze favoriete exchanges, Binance en Bitvavo. Wel kun je een account aanmaken bij Liquid, ook een hele grote, betrouwbare exchange. Doorloop de volgende stappen om CEL tokens aan te schaffen bij Liquid:

 • Maak een account aan
 • Doorlop het ID-verificatieproces, het is handig om een identificatiedocument (ID, paspoort, rijbewijs) bij de hand te houden. Deze heb je nodig!
 • Wacht op goedkeuring
 • Stort euro's op Liquid via een bank transfer of met je credit card
 • Navigeer op de website naar "Trade", rechtsbovenin het scherm en klik daarna op "Spot Trading"
 • Zoek op CEL in de zoekbalk en plaats een order voor de hoeveelheid CEL die je wilt kopen
 • Gefeliciteerd! Je eerste CEL aankoop is een feit, het is nu handig om het naar een wallet te sturen
 • Navigeer op de homepagina weer naar "Wallets"
 • Zoek op CEL
 • Klik op "Withdraw" en voer het adres in waar de tokens naar toe moeten (bij voorkeur naar de Celsius App!)


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

 

 

Online Bitcoin Training

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.