Bitcoin in James Bond logo

Bondly - Uitgebreide uitleg voor beginners

Als je graag en veel reist, heb je in verre landen vaak een probleem op het moment dat je je telefoon wilt opladen of een ander elektrisch apparaat wilt gebruiken. Het stopcontact is net even anders dan in Nederland en je stekker past er niet. 

Je hoeft trouwens niet eens zo ver weg te gaan. Wanneer was je voor het laatst in Engeland? Heb je de stopcontacten daar wel eens bekeken? Eén gaatje en twee spleetjes staan in een vreemde hoek tegenover elkaar. Rare jongens die Engelsen! Diverse landen hebben op deze manier een rijk aanbod aan stopcontact variaties en de Nederlandse plug past daar niet altijd in.

Gelukkig hebben we hier adapters voor, die ons helpen om overal in de wereld onze elektrische apparaten in de muur te steken.

Op de blockchain hebben we een soortgelijk probleem. De diverse blockchains praten moeilijk met elkaar. Elke crypto zit min of meer vast aan zijn eigen blockchain. Hierdoor is het moeilijk om rechtstreeks digitale assets vanuit verschillende blockchains naar elkaar te verzenden.

In deze blog gaan wij het uitgebreid over Bondly hebben. Bondly is ook zoiets als een adapter. Het is een soort van draagbare P2P exchange waarmee je kunt handelen op elke blockchain, via elk medium. Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat Bondly is gebouwd op de Polkadot blockchain. Uitleg waarom juist op Polkadot komt later. 

Ga er lekker voor zitten want we gaan Bondly uitgebreid bespreken in dit artikel.

Disclaimer

“Alles wat ik zeg of schrijf is louter algemene informatie en alléén bedoeld als algemene informatie. Het bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.”

Coverfoto door Mironov Konstantin/Shutterstock.

Bekijk snel

Eerst kun je hieronder een korte en interessante video zien met uitleg over Bondly

Wat is Bondly (BONDLY)?

Bondly is een soort van draagbare P2P exchange waarmee je kunt handelen op elke blockchain, via elk medium. Het is een vertrouwd, transparant en draagbaar swap-protocol dat is ontworpen om van jou een marktplaats te maken. Maar wat betekent dat dan precies?

Om dit eenvoudig uit te leggen, stel je een op de blockchain gebaseerde exchange voor waarmee P2P interactie met elk gedecentraliseerd platform mogelijk is. Met Bondswap, of in de volksmond BSWAP genoemd, een native gehoste functie in hun systeem, kun je crypto van de ene blockchain naar de andere sturen.

Hierbij maken ze gebruik van zogenaamde atomic swaps. Een atomic swap is een smart contracttechnologie die de uitwisseling van de ene cryptocurrency voor een andere mogelijk maakt zonder gebruik te maken van gecentraliseerde tussenpersonen, zoals exchanges. Je wordt of bent je eigen exchange op deze manier.

Zulke swaps hebben echter een behoorlijke technische kant en dit staat in de weg van een ​​bredere aanvaarding van deze technologie. Wat Bondly doet, is doorbouwen op de technologie, maar ze maskeren de technische kant. 

Op deze manier biedt het netwerk toegang tot het ecosysteem van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Om toegang te bieden tot verschillende blockchains, gebruikt Bondly het Polkadot-netwerk. Naast het bieden van toegang tot meerdere blockchains, levert Polkadot de veiligheid en snelheid die nodig zijn voor een succesvolle swap of ruil.

Polkadot creëert in wezen een zogenaamde heterogene blockchain. Het verbindt verschillende blockchains in één netwerk, waardoor ze transacties parallel kunnen verwerken en gegevens tussen ketens kunnen uitwisselen met veiligheidsgaranties. Zo vertegenwoordigt Polkadot het eerste complete ecosysteem van componenten dat echte cross-chain interoperabiliteit mogelijk maakt, terwijl het de grootst mogelijke flexibiliteit en maatwerk biedt voor blockchain-projecten.

Bondly combineert dit dus zeer vindingrijk en er zit een grote toekomst in hun hele ecosysteem.

Image
Bondly samenwerking met Polkadot
Bondly in samenwerking met Polkadaot

Verder is Bondly ook een cryptomunt, genaamd BONDLY. En de pret is nog niet op, ze hebben nog diverse andere kenmerken die we gaan bespreken. Zo kun je onder andere je eigen NFT's of non-fungible tokens laten slaan en bieden ze twee grote collecties van NFT's aan.
We gaan het ook over BSWAP, BondDEX en BONDProtect of BProtect hebben.

First things first echter, eerst gaan we naar het team achter Bondly kijken.

Wie is het team achter Bondly, de adviseurs en de partners?

Het team achter Bondly wordt geleid door topmensen in de traditionele en digitale financiële wereld
De CEO, Brandon Smith, is bijvoorbeeld managing partner bij Shuttle Capital en vice-president van Shieldpay. Ook bekleedde Smith meer dan vijf jaar een sleutelpositie bij PriceWaterhouseCoopers. 

Harry Liu, de COO, is onder andere partner bij Google. Doug Ferguson, de CEO of Gaming, heeft ruim 16 jaar als Sr. Vice President bij Pokémon gewerkt.

Het team kan uitgebreid onderzocht worden op hun webpagina, net als hun Bondpaper (hun whitepaper), en bestaat verder uit een goede mix van ervaren en nieuwere mensen.

Bij de adviseurs zijn onder andere Dan Friedman van Cardano, Angela Tong van Jinse Finance en Joey XU van J One Capital betrokken.

Er is ook een grote keuze aan partners die al samenwerken met Bondly. Zo zijn daar onder andere Chainlink, REN, Paralink network, Skale, Parachute en nog meerdere andere. Zie het screenshot hier beneden met alle huidige partners.

Image
Screenshot van een deel van het Bondly team
Een deel van het Bondly team

Roadmap

De roadmap is duidelijk uitgeschreven op de Bondly website. Hieronder kun je er een screenshot van zien.

Het actuele kwartaal kun je via een button aanklikken en je krijgt dan een uitgebreide uitleg wat er in dat kwartaal gebeurt.

Ook dit ziet er allemaal prima uit. Het Bondly team geeft goed tekst en uitleg over hun plannen en de actuele stand van zaken.

Image
Screenshot van de roadmap van Bondly
Bondly roadmap

Wat is BONDSwap of BSWAP?

BONDSwap is een gedecentraliseerde cross-chain swap-architectuur die volledig atomair is.

Ondanks de snelle groei en schaal, is er op dit moment geen betrouwbare, gedecentraliseerde, P2P marktplaats voor de aan- en verkoop van digitale goederen, laat staan ​​die cryptografisch beveiligde betaalmethoden ondersteunen. 

BSWAP biedt deze optie wel, partijen kunnen hiermee cryptografisch beveiligde OTC-transacties uitvoeren van cryptocurrencies die op totaal verschillende blockchains draaien. Op deze manier maakt BSWAP gebruik van Polkadots relay chains door het gebruik van Polkadot's bridges om eenvoudige, cross-chain transacties tussen twee blockchains mogelijk te maken.

Cross-chain escrow-service

Hier een eenvoudig voorbeeld om dit duidelijk te maken.

Bob wil zijn Ethereum ruilen met Alices Bitcoin. Dit zijn twee verschillende blockchains, dus nu treedt BSWAP in werking. Ze kan nu deze bitcoins naar een adres sturen dat is opgegeven aan of aangegeven door BSWAP. Bob op zijn beurt stuurt zijn Ether naar het smart BSWAP-contract. BSWAP verifieert dat de bitcoin is ontvangen op het aangegeven adres en geeft de Ether uit het BSWAP-contract vrij aan de Ethereum-wallet van Alice.

BSWAP functioneert nu ook als een escrow service, en geeft de munten vrij op het moment dat aan alle voorwaarden van het smart contract zijn voldaan. In dit geval, op het moment dat de ETH van Bob en de BTC van Alice in BSWAP staan, is aan de eisen van het contract voldaan en krijgt elk zijn deel. Alice krijgt nu ETH and Bob krijgt BTC. 

Swaps met dezelfde blockchain

Als mensen met tokens willen ruilen die op dezelfde blockchain staan, wordt de escrow service overbodig. Nu kunnen beide partijen direct met het smart contract communiceren en de relay chain wordt gepasseerd.

Dit alles gebeurt op een programmatische, geautomatiseerde en gedecentraliseerde manier.

Op deze manier zorgt BSWAP voor gedecentraliseerde OTC-transacties met interoperabiliteit tussen blockchains. Je hebt bovendien een gegarandeerde prijs zonder risico op prijsverschuiving.

Je kunt Bondly op je pc of laptop gebruiken of via je mobiele telefoon. Om nu met het systeem te communiceren, hoef je alleen een paar details in de daarvoor bestemde velden in te vullen, en het protocol neemt het vanaf daar over.

De kers op de taart is hier dat het platform toegang via populaire chattoepassingen ondersteunt. Hier hoef je alleen maar een unieke weblink te genereren en deze via chat en e-mail delen met je favoriete handelspartner of kennis.

Wat is BOND DEX?

BOND DEX is een gedecentraliseerde exchange die gebruikmaakt van de inter-chain mogelijkheden van het protocol. Je bent in staat om fiat te storten via partnerschappen met derden en digitale activa te kopen met een creditcard of betaalpas. Zoals we al gezien hebben, kan dit ook als deze activa op verschillende blockchains draaien. Het BSWAP-protocol kan geïntegreerd worden en dit geeft Bondly een voorsprong over alle andere DEX-en die er op dit moment zijn.

Op dit moment is er in DeFi geen token paar BTC/ETH. Dit kan alleen plaatsvinden door ERC-20 Bitcoin wrapping van het afgeleide token. 

Bondly's cross-chain-infrastructuur stelt BOND DEX-gebruikers in staat om anoniem cryptocurrencies en digitale activa naadloos tussen blockchains uit te wisselen.

Wat is BONDProtect (BProtect)?

BONDProtect, of BProtect, is een innovatief smart contract protocol voor digitale betalingen. Het is ontworpen om het kopen en verkopen van goederen of diensten gemakkelijk en beschermd te maken.

BProtect heeft een grafische gebruikersinterface (GUI) die kan worden gebruikt als marktplaats om digitale goederen te verkopen. Je kunt het ook integreren in elke online marktplaats als een betalingsmethode die vergelijkbaar is met andere diensten zoals Paypal. 

BProtect biedt naast escrow-services ook betalingsbescherming services en terugkerende betalingsopties. De kernmogelijkheden van BProtect zijn gericht op de aankoop, verkoop en overdracht van digitale activa, waaronder cryptocurrencies, NFT's en meer.

BProtect is ontworpen om door bestaande marktplaatsen te worden gebruikt als een integratieservice van derden, verpakt als een SDK (software development kit). Het stelt de marktplaats in staat BProtect eenvoudig te integreren als onderdeel van hun infrastructuur en hun eigen transactiekosten in te stellen. Ze hoeven zelf niet de cryptomunt in bewaring te houden, wat een veel lagere vergoeding voor kopers is in vergelijking met andere betalingsopties oplevert.

Image
Waarom Bondly gebruiken

Het BONDLY-token 

In december 2020 werd het Bondly token generation event (TGE) gelanceerd samen met de optie tot staken. Het project is ongelooflijk transparant geweest met de BONDLY tokenomische structuur en is dat nog steeds.

De BONDLY volgt de ERC20-tokenstandaarden van Ethereum en heeft een totale voorraad van één miljard tokens. Tijdens de distributie is de gemeenschap goed voor 22,6 procent, terwijl de liquiditeitspools en staken respectievelijk 0,5 en 40 procent bedragen. Het team kreeg 17% en voor ontwikkelingsaspecten is er 18,6 procent van de totale tokens ter beschikking gesteld.

Staken is het vastzetten van digitale munten in een wallet om deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk en daarvoor beloningen te ontvangen. Het is een vorm van rente.

Bondly werkt samen met het Ferrum Network om een ​​reeks staking-opties mogelijk te maken, zoals Liquidity Staking. Liquidity Staking stelt Uniswap-liquiditeitsverschaffers (LP's) in staat om BONDLY te verdienen uit zowel ETH / BONDLY- als USDT / BONDLY-pools.

Liquidity Staking is het proces waarbij de liquiditeit die je toevoegt aan de Bondly Uniswap-pools (ofwel ETH-pool of USDT-pool) wordt ingezet en in ruil daarvoor BONDLY-beloningen verdient. Dit helpt de liquiditeit te behouden en het  risico op prijsverschuiving te verminderen, wat op zijn beurt de handelsactiviteit kan verhogen.

Om deel te nemen aan BONDLY Liquidity Staking, heb je een Metamask-wallet nodig. Metamask maakt op zijn beurt automatisch verbinding met het BONDLY-staking-contract en wordt gebruikt om tokens toe te voegen aan liquiditeitspools en voor het opnemen van staking-beloningen.

Nu wordt het interessant want Bondly biedt je de kansen om de zeldzame en exclusieve Farzin-kaart NFT's te winnen door BONDLY-tokens te staken. Deze NFT's kun je niet kopen! Deze speciale tokens kun je alleen krijgen door een willekeurige airdrop als je minimaal $ 3000 aan BONDLY-tokens hebt ingezet voor de volledige lock-up periode.

Bovendien zijn er 15 verschillende Farzin-card drops beschikbaar, elk met bruikbaarheid in het Bondly-ecosysteem. alsof dat nog niet genoeg is, hebben Farzin-kaarten exclusieve utility-functie  binnen Bondly's nieuwe NFT-card game.

En zo belanden we bij een ander aspect van het Bondly ecosysteem, de NFT's!

​​​​​​​Wat zijn de Bondly NFT's?

De Bondly NFT's zijn er in verschillende soorten en mater. Ten eerste is er de Bondly Collectible Card Game (BCCG) en dan is er ook nog het Official PolkaPets Trading Card Game Collection.

Bondly is een pionier op het gebied van non-fungible token (NFT) en bied je een atomic swap multi-chain digital asset exchange voor NFTs. Ze willen meer bereiken dan alleen maar verzamelkaarten uit te brengen.

Zo is er ook het NFT LaunchPad. Hier krijg je toegang tot de openbare verkoop van populaire projecten voorafgaand aan Uniswap-aanbiedingen.

Het Bondly Collectible Card Game (BCCG)

Het Bondly Collectible Card Game (BCCG) is een "volledig digitaal, NFT-card game" dat gebruikers informeert over de Bondly-producten en het Bondly-ecosysteem bruikbaar maakt door deelname van gamers aan te moedigen. Bovendien tilt BCCG NFT's naar een hoger niveau door een gemeenschap te koesteren die is gebaseerd op het Bondly-ecosysteem.

Elke kaart in de serie zal de kenmerken personifiëren en de focus van het Bondly-productassortiment uitleggen, met behulp van een innovatieve oplossing om het leren van en deelname aan het Bondly-ecosysteem aan te moedigen.

De lancering van de eerste serie van BCCG in november 2020 was binnen zes uur uitverkocht. Dit laat zien dat het platform veelbelovend is en potentie heeft voor meer groei in de toekomst.

Image
Screenshot van BCCG NFT's
BCCG kaarten op de Bondy website

De Official PolkaPets Trading Card Game Collection  

PolkaPets wordt het allereerste digitale verzamelkaartspel met Polkadot-projecten in een interactieve en meeslepende gameplay. Het is een geweldige manier om leden van de gemeenschap te betrekken en tegelijkertijd bekendheid te geven aan opkomende Polkadot-projecten.

PolkaPets zijn niet alleen vernoemd naar Polkadot-projecten, ze belichamen de geest van elk project - de unieke vaardigheden, gedragingen en sterke punten van de PolkaPet zijn direct verbonden met hun naamgenoot.

Image
Polkapets op Open Sea
Polkapets die op Open Sea aangeboden worden

Conclusie

Van BondSwap tot BondProtect, Bondly drijft de kritieke services in de cryptocurrency-industrie aan. Het Bondly-ecosysteem omvat veel DeFi-applicaties die je op individueel of bedrijfsniveau kunt gebruiken.

Wat ze heel goed doen bij Bondly is dat elk aspect van het ecosysteem een lage toetredingsdrempel biedt in termen van technische bekwaamheid. Dit biedt weer de mogelijkheid om DeFi naar de massa te brengen. 

Het is een populair en interactief project met innovatieve protocollen om alledaagse problemen op te lossen. 

Iets wat leuk is om op te merken is dat Bondly een gewetensvol project lijkt te zijn want ze bedanken de gemeenschap voor hun steun en betrokkenheid bij bijna elk Bondly Medium-artikel dat wordt gepubliceerd. Hun website is ook overzichtelijk en zeer transparant. Daar is echt moeite ingestoken en dat geeft toch vertrouwen.

De missie van Bondly om digitale betalingen veilig, interoperabel en schaalbaar te maken voor wereldwijd gebruik kan ik alleen maar toejuichen. Ik denk en hoop dat ze succes zullen hebben, maar eigenlijk ziet alles er heel goed voor hen uit! Denk er wel aan om steeds je DYOR (do your own research) te doen voordat je in iets investeert.

Wil je eens zien wat er in onze AllesOverCrypto Facebookgroep gezegd wordt over Bondly, kom dan gerust langs en kijk eens rond. Er is veel te beleven en te leren in deze groep.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.