Blocknomy Analyse

Wat is Blocknomy?

Als je crypto & blockchain-analyses interessant vindt, dan ken je vast en zeker tools als Glassnode wel. Blocknomy is net zo'n data driven tool, waarmee je kunt profiteren van de combinatie van menselijke & machinale intelligentie. In dit artikel neem ik je mee in alle facetten van Blocknomy. Are you ready? 

Bekijk snel

Wat is Blocknomy?

Blocknomy is een data-driven onderzoekstool, waarmee je als liefhebber crypto-activa kunt analyseren. Het platform bevat niet veel content, maar des te meer statistieken. Dit beeld valt direct op, als je binnenkomt om de site: 

Image
Analyses blocknomy

 

Door menselijke & machinale intelligentie te combineren, realiseert de tool bijzondere inzichten, analyses en sociale statistieken. Dit vereenvoudigt het uitvoeren van je eigen onderzoek, waardoor je snelle stappen vooruit kunt zetten. Let wel: doe altijd je eigen onderzoek en ga niet blindelings af op iemand anders zijn of haar inzichten. Jouw vrijgespeelde vermogen, jouw visie!

Hoe werkt Blocknomy?

Blocknomy is geen adviseur en ook niet opgezet met de bedoeling jou zoveel mogelijk te laten verdienen. Nee, de doelstelling is heel anders! Door de statistieken en analyses uit te voeren, maakt het platform zichzelf slimmer. Daarbij biedt de wiskundige benadering perspectief. Door toepassing van een groot aantal parameters, rangschikt de tool crypto-activa. Deze rating is de sleutel tot groei, maar vooral duurzame groei.

We zitten niet allemaal dagelijks de koers van de euro en de dollar te bestuderen, omdat deze relatief stabiel is. Crypto is echt relatief nieuw en we staan aan de vooravond van een financiële revolutie. Voordat deze currencies mainstream kunnen worden, moeten we begrijpen wat ze doen en hoe ze zich op de markt bewegen. 

Door het technische jargon achterwege te houden en de know-how visueel te weergeven, kun je eenvoudig de stand van zaken inzien. Blocknomy levert die analyses, maar let op: dit is geen aanbod of uitnodiging voor jou om te gaan kopen of verkopen. Het is gewoon een manier om jou te onderwijzen over deze nieuwe crypto-activa. 

Helaas is er online nog niet zoveel informatie te vinden. Zelfs op YouTube moet je het doen met deze zeer korte introductie van enkele dagen geleden (december 2021):

https://youtu.be/MzojMguSZxI

Is Blocknomy gratis?

In de basis is Blocknomy gratis. Je kunt alle hot crypto's, highlights en ratings volgen via hun platform. Er is echter ook een betaalde optie, waarmee je veel meer exclusieve informatie in handen krijgt. Het abonnement kun je maandelijks via PayPal voldoen. Je betaalt dan slechts $10 per maand. 

Wil je liever een doorlopend abonnement, dan kies je voor eens per jaar betalen. In dat geval kost het je slechts eens per jaar $99. Je hebt dan toch ruim twee maanden gratis; tel uit je winst! Maar wat krijg je eigenlijk voor je geld? Is het de moeite waard? Ik quote de tekst van de officiële website van Blocknomy:

Subscribe to Blocknomy. Get access to 100+ crypto reviews, trending projects, market sentiment analysis, earlybird newsletters on new projects & much more!

Image
Pricing Blocknomy

Wat kun je met Blocknomy?

Ik begrijp dat het in het begin vrij moeilijk is om allemaal te volgen. Als je op de site van Blocknomy komt, dan denk je misschien ook dat het een onnuttig, druk en onoverzichtelijk platform is. Als je eenmaal de route doorhebt, dan zie je er vast en zeker de meerwaarde van in.

Laten we starten met het bovenste menu-item en van daaruit naar beneden werken.

Blocknomy Rated

Je ziet direct bovenaan de pagina al de volgende woorden staan: Crypto Research & Ranking Platform. De ondertitel luidt: Bringing human & machine intelligence for impartial crypto analysis. Je ziet direct daaronder alle rankings opgesomt staan, maar je hebt er pas echt inzage in, wanneer je 'index for ranking' selecteert. Klik op de paarse button bovenaan en dan zie je de volgende opties:

 • DeFi
 • NFT
 • Platform
 • Currency
 • Privacy
 • Interoperability
 • Payment Solutions
 • Enterprise Solutions
 • Scaling Solutions
 • Gaming
 • Energy
 • Oracle
 • Storage
 • Supply Chain
 • Social Media
 • Entertainment
 • Advertising
 • Healthcare
 • Exchange-based
 • IoT
 • AI
 • Meme
 • Show All Indices

Standaard staat de laatste optie dus aan, maar laten we als voorbeeld eens de populaire NFTs er bijpakken. Op het moment van schrijven (december 2021) geeft dat onderstaand overzicht:

Image
NFT index assets Blocknomy

 

Je ziet 11 cryptocurrencies, die gerankt zijn in de categorie NFTs. Heb je nog niet zoveel ervaring in de wereld van NFTs, dan zullen termen als 'Decentraland', 'SAND' en 'Axie Infinity' je misschien in het oog springen. Laten we iets verder inzoomen op Rank 1: Enjin Coin, door op 'View Score' te klikken.

Enjin Coin

Ik heb even een stukje van mijn beeld opgenomen, waardoor je kunt zien dat de informatie echt actueel is. Je ziet tijdens het scrollen de cijfers real-time verspringen. Kijk je mee? 

Image
Blocknomy - nft index

 

De uitrol van het product staat al op 91%, wat betekent dat het geen beta-versie meer is. Je kunt er dus als gebruiker echt mee aan de slag, wat ook de moeite waard kan zijn. De Token Fundamentals scoren 95%. Dit houdt in dat de key metrics relatief hoog scoren, wat niet persé iets zegt over de waarde, maar wel over de potentie. 

Je ziet in het historisch prijsverloop hieronder duidelijk de hype rondom de NFTs terug. Het jaar 2021 was voor ons allemaal een rampjaar, maar voor de NFTs een fantastisch jaar. De waarde van de Enjin Coin ligt ruimt 1.700% boven de waarde van begin dit jaar. Dat was een goede investering geweest, maar als we alle wijsheid in pacht hadden ...

Image
Prijsverloop Enjin Coin

 

Analyse van de markt

Je ziet verder op in je scherm nog dat het momenteel een risky time to buy is, wat inhoudt dat de markt bullish is en er een angstig sfeertje op de markt hangt. Een socre van 0 op Blocknomy zou extreme fear inhouden, dus met 30% krijgt de huidige mood op de markt de stempel fear. Zie het in de screenshot die ik hieronder heb geplakt:

Image
Risky time to buy

 

Naast het sentiment op de markt, kun je ook nog kijken naar vergelijkbare projecten. Hier zie je dan ook weer SAND, Decentraland en andere competitors tussenstaan. Handig als je één en ander wilt vergelijken. Bekijk hier de competing projects van Enjin:

Image
competitors Enjin

 

Hot Cryptos

Nu we het kopje 'Blocknomy Rated' van de site hebben behandeld, zijn we toe aan het tweede menu-item: Hot Cryptos! De titel geeft al aan dat we dieper duiken in Crypto assets making the most buzz. Je ziet direct een lijst met trending cryptocurrencies, maar ook de buzzing komende projecten. Zo zie je maar, er bestaat niets als publiciteit! (Jouw scherm kan verschillen van mijn scherm, omdat je op een later moment de website van Blocknomy bekijkt). 

Image
Buzzing crypto's

 

Bovenaan deze pagina heb je niet de optie om te filteren, zoals je dat bij de ratings wel had. Laten we eens een kijkje nemen wat er zo buzzing is, rondom e-Money. Onderaan de subpagina staat een keynnote, waar je een samenvatting over het project kunt zien. E-money biedt jou het volgende:

e-Money is een elektronisch betaalsysteem en een opslagplaats van waarde in de financiële dienstensector en is voornemens binnenkort een reeks valuta-ondersteunende producten uit te brengen.

Blocknomy geeft dit project een score van maar liefst 85%, niet slecht voor een nieuwkomer! Ze bestempelen Marketing & PR zelfs als 'outstanding', evenals hun partnerships en netwerk. Ook de uniqueness omschrijft Blocknomy als excellent, wat mij wel nieuwsgierig maakt naar wat er nog gaat komen.

Image
E-money on blocknomy

Crypto Portfolios

Het derde kopje op de site heeft Crypto Portfolios. Je vindt hier easy-to-follow & ready-made crypto portfolios that deliver. Je hebt de keus uit vier opties, namelijk:

 1. All Weather;
 2. DeFi NFT Synergy;
 3. Blocknomy's Top10;
 4. 100x PowerPacked.

Je ziet de opties in dit overzicht:

Image
Crypto portfolios blocknomy

 

Maar wat houden deze opties in? We stippen ze even kort aan, zodat je weet wat er te vinden valt.

All Weather

Wil jij weten hoe je een portfolio samenstelt, waar je altijd wel bij vaart? Dan is de All Weather-strategie een aanrader voor jou. Of de markt het nu goed of slecht doet, jij profiteert ervan. Hoe ziet zo'n portfolio er bijvoorbeeld uit? Bekijk het via mijn scherm (december 2021):

Image
All weather portfolio

 

Je vindt uiteraard meer informatie op de website, onder All Weather, maar je ziet dus dat je voor een vrij stabiele basis moet gaan voor Bitcoin, PAX Gold, UniSwap, Chainlink, etc.

DeFi NFT Synergy

Deze strategie is een mix van de beste DeFi & NFT projecten. NFT-projecten zijn dé hefboom voor DeFi, dus het is een slim idee om ze te combineren in een portfolio. Het is wel een veel agressievere strategie dan de All Weather, maar met een beetje geluk, pluk je er ook de vruchten van. Let op: dit is geen financieel advies. Ik ben niet in de positie om dat te geven en jij maakt echt jouw eigen keuzes in dit verhaal.

Een DeFi & NFT portfolio zou onder andere Terra, Enjin Coin (ha, daar is 'ie weer!), Ethereum en Flow bevatten. Bekijk onderstaande afbeelding voor een indicatie, maar kijk hier absoluut de realtime resultaten!

Image
DeFi & NFT portfolio

 

Blocknomy's Top10

De derde in dit rijtje is de top 10 van Blocknomy, maar let op: dit is gericht op de lange termijn en agressief qua strategie. Ik ben blij verrast met de keuze van het team, dus daarom zal ik je de top 10 van Blocknomy ook even opsommen (december 2021):

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Chainlink (LINK)
 4. Polkadot (DOT)
 5. Hedera Hashgraph (HBAR)
 6. Terra (LUNA)
 7. Energy Web Token (EWT)
 8. UniSwap (UNI)
 9. The Graph (GRT)
 10. Enjin Coin (ENJ)

Bekijk het ook nog even op onderstaande afbeelding:

Image
Top 10 blocknomy

 

100x PowerPacked

Dit portfolio kun je omschrijven als extremely agressive. Wow, heftig! Het risico is zeer hoog en voor de lange tot ultralange termijn. Met een beetje mazzel heb je astronomische rendementen door nu te investeren en later de vruchten te plukken, maar dit is natuurlijk ook een dosis geluk aan jouw zijde hebben. Opnieuw: geen financieel advies!

Blocknomy adviseert om te investeren in SelfKey, Mantra DAO, XAYA en nog wat anderen. Bekijk het hieronder en doe je onderzoek. Zou het wat voor jou zijn? Laat het weten in onze Facebookgroep!

Image
PowerPacked Portfolio

 

Bookmarks

Dit kopje slaan we over, want dit is alleen voor de leden bedoeld. Je kunt jouw favorieten bookmarken en ze zo monitoren, dus een handige feature voor als je een subscription hebt!

Highlights Blocknomy

De Highlights kun je eigenlijk vergelijken met de nieuwsberichten. Het zijn de recente ontwikkelingen, company info & updates van popylaire projecten. De laatste update stamt van eind oktober en draagt de titel: 'World's lightest blockchain MINA protocol is now live on Blocknomy. Start tracking its ratings!'.

Je kunt de highlights hier lezen, voor als je geïnteresseerd bent. 

Methodology

Op deze pagina vind je de unbiased & impartial reviews. Het geeft een uitleg, waarin de benadering van Blocknomy wordt toegelicht. Volgens het team zelf niet zo interessant, aangezien de volgende tekst bovenaan de pagina te lezen valt:

 Warning! We have received heavy complaints of users falling asleep while reading this page.

Wil je meer weten over de unieke review & rating methodology of de buy signal methodology? Dan is dit jouw pagina!

Blocknomy online pressence

Online vind je het team van Blocknomy op Twitter. Ze hebben iets meer dan 5.800 volgers, maar tweeten wel regelmatig. Eén van de recente tweets ging over de prijsontwikkeling van Bitcoin, altijd leuk om te zien:

Je volgt ze ook op Medium, maar daar hebben ze al ruim een jaar niets meer op geschreven. Jammer, want hun artikelen zijn wel onderbouwend en voegen wat toe aan het platform, in mijn optiek. Fun fact: ze hebben slechts 2 volgers daar en één ervan ben ik...

Conclusie

Blocknomy is dus een handige analysetool en het feit dat het zo visueel prikkelend is, vind ik een groot voordeel. Je hebt voldoende opties, ook zonder lidmaatschap, en wordt ook geïnspireerd om eens te kijken naar voor jou onbekende coins. Inspirerend én je verbetert je inzicht. Is dat nu niet handig? 

Heb je nog vragen over Blocknomy of andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten.

Wil je verder praten over de analyses van Blocknomy? Wil je meer weten over het investeren in, en analyseren van, crypto? Meld je dan snel aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! Hier staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: glassnode.com


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.