Binance logo en geschreven met wereld als achtergrond

Alternatief voor Binance

Met cryptomunten in je bezit gaat het erover meer daarover dat je je eigen bank bent. Bovendien kun je dan ook genieten van de voordelen en privileges van een gedecentraliseerde en gedistribueerde wereld waarin je de cryptomunten beheert zonder enige censuur.

Maar iemand die hier al enige tijd mee bezig is, heeft zich misschien gerealiseerd dat sommige van de kritieke gebieden van deze cryptowereld nog steeds vatbaar zijn voor een enkel punt van mislukking (Single point of failure) en dus niet gedistribueerd zijn. Als voorbeeld kunnen we een cryptocurrency exchange nemen.

We hebben allemaal waarschijnlijk onze eigen favoriete beurs, en tot op een bepaalde hoogte zijn we afhankelijk van deze beurs. Veel van deze crypto beurzen zijn ook gecentraliseerd, wat betekent dat ze in principe elk moment dicht kunnen gaan of dat ze een stop inlassen voor nieuwe gebruikers.

Het is daarom een goed idee om je risico te spreiden en om verschillende beurzen te gebruiken, zodat je niet van één beurs afhankelijk bent. 

Vele van jullie die deze blog aan het lezen zijn zullen Binance best wel een goede beurs vinden, ik vind dat zelf eerlijk gezegd ook. 

Toch is het altijd een goed idee om voorzichtig te zijn en om je risico te spreiden door tegelijkertijd Binance-alternatieven te gebruiken.

Behalve het feit dat Binance ook nog eens de grootste beurs in de wereld is op dit moment, is het ook weer niet de heilige graal van alle beurzen. Er zijn best wel een paar dingen die je op Binance kunt aanmerken en dat gaan we dan ook doen.

Ga er maar eens goed voor zitten, en als we met Binance 'klaar' zijn, gaan we aansluitend diverse alternatieven bekijken.

Mocht je nu helemaal geen zijn hebben om verder te lezen, kun je ook deze video bekijken die in net onder 18 minuten uitleg geeft over diverse alternatieven voor Binance, inclusief uitleg over datzelfde Binance.

Bekijk snel

Nadelen van Binance

We hebben net gezegd dat Binance op dit moment de grootste beurs in de wereld is. Het is echter wel een heel redelijke beurs, maar er zijn wel degelijk ook een paar nadelen aan deze beurs verbonden. Dat gezegd hebbende, laten we dat dan eens een beetje beter gaan bekijken, wat de eventuele nadelen van Binance zijn. 

 • Binance is niet beschikbaar in 29 landen, waaronder de USA. Er is een Binance US, maar die is vrij beperkt in vergelijking met de Binance beurs zoals wij die kennen.
 • Ze zijn net als andere crypto beurzen gevoelig voor hacks. In 2019 werden bijvoorbeeld bij een hack op Binance 7000 BTC buitgemaakt.
 • Binance biedt alleen markt- en limietorders.
 • Het platform is best wel ingewikkeld en zeker niet gebruikersvriendelijk voor iemand die net de cryptowereld binnenstapt. Er is echter wel een Binance Lite versie voor je mobiel, die beperkingen heeft, maar wel gebruikersvriendelijker is.
 • Beperkte stortings- en opnamemogelijkheden.
 • CFD-handel is niet beschikbaar. CFD = Contract for difference. Dit stelt handelaren in staat te speculeren op de toekomstige marktbewegingen van een onderliggend actief, voor ons dus een cryptomunt, zonder de cryptomunt daadwerkelijk te bezitten of te ontvangen.
 • Sociale handel is niet beschikbaar. Sociale handel is een vorm van beleggen waarmee je het handelsgedrag van je collega's en deskundige handelaren kunt observeren. Het primaire doel is om hun beleggingsstrategieën te volgen met copy trading of mirror trading.
 • Copy trading is niet beschikbaar. Copy Trading stelt je op de financiële markten in staat om automatisch posities te kopiëren die zijn geopend en beheerd door andere geselecteerde individuen.
 • Er is geen anonimiteit. Als je wilt gaan handelen bij Binance moet je een kopie van een identiteitsbewijs geven.

Over de anonimiteit kun je discussiëren of het een voor- of nadeel is. Er zijn echter genoeg DeFi platforms waar je zonder identiteitscontrole kunt handelen.

Dat zijn een handjevol nadelen, en het is maar de vraag of je die ook per se als een nadeel ziet. Zoals Johan Cruijff al zei, “elk nadeel hep zijn voordeel”.

Dit is echter reden genoeg om voor ons eens naar alternatieven voor Binance op zoek te gaan.

Beurzen met CFD-handel

Laten we beginnen om naar een paar beurzen te kijken waar CFD-handel wel mogelijk is. 

CFD-handel met cryptomunten is een contract waarmee je kunt speculeren op de prijs van een cryptomunt zonder de munt in kwestie te bezitten. De voordelen van CFD-handel met crypto zijn dat je op marge kunt handelen en in plaats van een munt te bezitten, speculeer je eenvoudig op de prijs van een munt zonder daadwerkelijk eigenaar te zijn van het deze munt.

In de afgelopen twee jaar hebben online platforms zoals eToro de markt voor cryptocurrency betreden en bieden ze posities met hefboomwerking voor belangrijke digitale activa. 

Met hefboomwerking maak je gebruik van schulden (vreemd vermogen of geleend geld) om een ​​investering of project te ondernemen. Het resultaat is dat je een vermenigvuldiging van de potentiële opbrengsten van dit project kunt krijgen. Let echter op, het potentiële neerwaartse risico zal tegelijkertijd met de hefboomwerking ook vermenigvuldigen als de investering niet lukt. 

Hefboomwerking is een lucratieve, maar ook riskante vorm van investeren en voor beginners in de cryptowereld zeker niet iets om meteen mee te beginnen.

eToro

eToro, een van de grootste sociale online handelsplatforms ter wereld met meer dan 4,5 miljoen gebruikers wereldwijd, heeft in 2017 cryptocurrency-handel aan zijn platform toegevoegd en in 2018 in de VS.

Deze beurs wordt beschouwd als een van de veiligste online handelsplatforms voor cryptocurrency, omdat het wordt gereguleerd door CySEC, FCA en ASIC. Het is een ideaal handelsplatform voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Ze bieden 18 cryptomunten voor de handel aan. Er zijn geen opnamekosten en geen kosten voor het verzenden of ontvangen van transacties, maar eToro berekent wel conversiekosten van 0,1%.

Het minimumbedrag om voor de eerste keer te handelen is 200 USD, maar alle banktransfers moeten minimaal 500 USD zijn. Na je eerste storting moet je daarna elke keer minimaal 50 USD storten

Image
eToro beurs trading scherm
eToro.com

Voordelen

 • In tegenstelling tot Binance biedt eToro handel in cryptocurrency aan Amerikaanse ingezetenen.
 • In tegenstelling tot Binance is eToro een sociale handelsbeurs die geweldig is voor beginners.
 • Anders dan cryptocurrency-beurzen, is eToro sterk gereguleerd en zorgt het ervoor dat de fondsen van klanten veilig zijn.

Nadelen

 • eToro biedt een beperkte selectie munten in vergelijking met Binance
 • Ze bieden geen crypto-naar-crypto-paren

Plus500

Plus500 is een bekende en gerenommeerde CFD-makelaar die je de mogelijkheid biedt om meer dan 2000 financiële instrumenten, waaronder cryptocurrencies, te verhandelen. Dit is weer een stap verder weg van het decentrale karakter van de blockchain, want je handelt hier via een tussenpersoon, maar het laat ook zien waar crypto al is doorgedrongen.

Als Europese makelaar wordt Plus500 gereguleerd door de Cyprus Securities And Exchange Commission (CySEC) en de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Op het moment van schrijven is Plus500 niet beschikbaar voor inwoners van de VS.

Plus500 brengt geen kosten in rekening voor handelsactiviteiten naast de koop- en verkoopspreiding. Er zijn echter enkele extra kosten verbonden aan het gebruik van de service van het bedrijf, waaronder een nachtvergoeding, wisselkoersvergoeding, gegarandeerde stopordervergoeding en inactiviteitsvergoeding.

Het minimale bedrag waar je mee moet beginnen is 100 USD. 

Plus500 biedt je de mogelijkheid om de Crypto 10 Index te kopen en verkopen, dit vertegenwoordigt de prestatie van de 10 grootste tokens, geselecteerd en gewogen op basis van marktkapitalisatie. Ze gebruiken ook de tweefactorauthenticatie.

Image
Plus500 screenshot
Plus500.com

Voordelen

 • Plus500 is sterk gereguleerd in vergelijking met Binance.
 • In tegenstelling tot Binance biedt Plus500 de Crypto10 Index en een selectie van andere markten en producten.
 • Terwijl Binance opnamekosten in rekening brengt, heeft Plus500 geen aanbetalings- en opnamekosten.

Nadelen

 • Binance ondersteunt meer dan 150 cryptomunten, terwijl Plus500 een selectie van 15 munten biedt.
 • In tegenstelling tot Plus500 biedt Binance een wallet aan op hun platform.

Libertex, een andere makelaar en Forex.com zijn ook nog alternatieven om aan de CFD-handel deel te nemen.

Het is wel goed om aan te geven dat maar liefst 75% van de particuliere beleggersrekeningen geld verliest bij het handelen in CFD's bij deze beurzen. Crypto-activa zijn zeer volatiele, niet-gereguleerde beleggingsproducten. Er is meestal ook geen EU-beleggersbescherming.

CEX - gecentraliseerde beurzen

Centrale beurzen werken op min of meer dezelfde manier als Binance. Hier komen dan ook een paar voorbeelden voor alternatieven die op dezelfde lijst geschoeid zijn.

Huobi

Huobi is een internationale crypto-beurs die is ontstaan ​​in China, maar nu over de hele wereld is uitgewaaid om een ​​maximaal aantal investeerders te bedienen. Het hoofdkantoor is nu in de Seychellen gevestigd.

Op dit moment staat Huobi op de tweede plak bij CoinMarketCap, direct achter Binance. Ze bieden maar liefst 324 verschillende munten aan op het moment van schrijven van deze blog. Liquiditeit zal door het grote aanbod en handelsvolume ook niet echt een probleem zijn bij deze beurs.

Laten we eens naar de voor- en nadelen van deze beurs gaan kijken.

Image
Beurs grafiek bij Huobi
Huobi.fm

Voordelen

 • Uitgebreide selectie. Huobi Global biedt een breed scala aan munten.
 • Goede liquiditeit. Als grote en bekende beurs heeft Huobi een grotere liquiditeit dan veel andere beurzen.
 • Functie gevuld. Huobi Global biedt een reeks functies, zoals margehandel, orderboeken voor fiat-valuta en meer.
 • Cyberbeveiliging op hoog niveau.

Nadelen

 • Losjes gereguleerd. Handelen op Huobi Global gebeurt grotendeels op eigen risico.
 • Niet ideaal voor beginners. Door het brede scala aan functies en beperkte wettelijke bescherming is Huobi Global misschien niet de ideale keuze voor beginners.
 • Stortingen en opnames van Fiat worden niet ondersteund.

Coinbase Pro

Deze beurs staat bij CoinMarketCap op de derde plaats. Je kunt de limietorders instellen en door grafieken bladeren om patronen te zien indien je over dat inzicht beschikt. Maar hun grootste pluspunt is dat ze fiat-valuta's toestaan ​​en ook homologe volumes hebben.

Je moet AML (Anti money laundering) en KYC (Know your customer) checks ondergaan. Ze bieden echter maar 58 cryptomunten aan, wat relatief weinig is.

Coinbase Pro, voorheen GDAX, is een beurs voor cryptocurrencies die eigendom is van en beheerd wordt door Coinbase.

Image
Crypto grafiek op Coinbase Pro
pro.coinbase.com

Voordelen

 • Een van 's werelds meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen, wat een hoge liquiditeit betekent.
 • Makkelijk te gebruiken voor de meeste beginners.
 • Directe koopfunctie beschikbaar.
 • Coinbase Earn-functie beloont je met crypto voor het leren over beschikbare munten.

Nadelen

 • Accounts worden gecontroleerd.
 • Beperkte betalingsmogelijkheden.
 • Klantenservice heeft gemengde resultaten ontvangen
 • Biedt maar 58 cryptomunten aan.

Kraken

Kraken is een van de veiligste crypto-beurzen met een grote liquiditeit. Het wordt door velen als een van de beste alternatieven voor Binance gezien. In tegenstelling tot de laatste is Kraken volledig gereguleerd.

Als je geïnteresseerd bent in margehandel zul je deze functie op Kraken ook waarderen. Als gereguleerde uitwisseling heeft Kraken een meer ingrijpende KYC-procedure nodig.

Image
Toegangs pagina naar Kraken
kraken.com

Voordelen

 • Het ongecompliceerde platform is gemakkelijk onder de knie te krijgen voor nieuwe gebruikers
 • 24/7 klantenservice beschikbaar via live chat
 • Hoge veiligheidsmaatregelen, zeer veilig in gebruik, tweefactorauthenticatie bij het inloggen op het account

Nadelen

 • De website is soms langzaam.
 • Hogere kosten dan bij Binance.
 • De set ondersteunde munten is 5 keer kleiner.
 • Geen stortingen per creditcard/betaalpas mogelijk.

KuCoin, Gate.io, Bittrex en Bitfinex zijn ook nog goede alternatieven voor Binance.

Dex - decentrale beurzen

Decentrale exchanges of beurzen zijn best wel een stap weg van wat Binance doet, heeft CZ (Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance) Binance zelf niet eens een 'decentralized centralised exchange', ofwel een gedecentraliseerde centrale beurs genoemd?

Ze kunnen zeker een alternatief voor een grote beurs als Binance zijn, omdat ze vaak in kleinere, onbekendere munten handelen en ze werken met liquiditeits pools. Deze vind je ook niet terug op een centrale beurs. 

Verschillen tussen een DEX en CEX zijn onder andere dat een DEX anoniem is omdat er bijna geen gebruikersgegevens nodig zijn om te handelen. Vaak hebben gebruikers alleen een openbaar adres (public key) nodig om te mogen handelen op een gedecentraliseerde beurs. CEX-gebruikers hebben geen controle over hun privésleutels (private key). Een DEX biedt geen geïntegreerde hot wallet en de privésleutels blijven in het bezit van de gebruikers.

Uniswap

Geschreven in de smart contract taal van Vyper, is Uniswap een open-source geautomatiseerd liquiditeitsprotocol op Ethereum dat eenvoudige handel en notering van ERC20-tokens mogelijk maakt. 

Uniswap is gebouwd rond de waarden van decentralisatie, censuurbestendigheid, beveiliging en 'permissionless utility' en is sinds de lancering van Uniswap V1 in november 2018 de populairste geautomatiseerde marktmaker (AMM) -beurs van Ethereum geworden. In 2021 staat versie V3 al gepland.

Image
Uniswap DeFi beurs
uniswap.org

Voordelen

 • Je behoudt je anonimiteit, aangezien er geen KYC en registratie vereist is.
 • Je hebt de controle over je tokens.
 • Gebruikers kunnen flash-swaps verhandelen op Uniswap.
 • Uniswap deelt transactiekosten met liquiditeitsverschaffers.

Nadelen

 • Het ondersteunt alleen ECR-20-tokens.
 • De prevalentie van scam-tokens veroorzaakt door open listing.
 • Flash-swaps kunnen leiden tot cyberaanvallen.

PancakeSwap

PancakeSwap is een gedecentraliseerde beurs gebouwd op de Binance Smart Chain, een snel en goedkoop alternatief voor Ethereum. Net als het beroemde Uniswap DeFi AMM-protocol dat op Ethereum draait, stelt PancakeSwap gebruikers in staat om tussen cryptocurrency-activa te wisselen door gebruik te maken van door gebruikers gegenereerde liquiditeitspools.

De liquiditeitsgreep heeft tot nu toe als een charme gewerkt, meer dan 1 miljard USD aan total value locked (TVL) is gemigreerd naar PancakeSwap sinds het zijn deuren opende. 

In tegenstelling tot Uniswap beloont PancakeSwap echter degenen die zijn eigen BEP-20-token genaamd CAKE doet staken. Als je CAKE staakt, krijg je SYRUP met een verhouding van 1: 1. Het bezit van SYRUP geeft recht op 25% van de CAKE-uitstoot proportioneel verdeeld over de houders.

Image
PancakeSwap
pancakeswap.finance

Voordelen

 • Snelle transacties.
 • Echt lage tarieven in vergelijking met andere ketens.
 • Het heeft een geïntegreerde loterij die geweldige beloningen biedt.

Nadelen

 • Geen margehandel.
 • Flash-swaps kunnen leiden tot cyberaanvallen.

Kyber Network, Bisq en SushiSwap zijn ook nog goede alternatieven als je een DEX wilt onderzoeken.

Conclusie

Binance is een goede gecentraliseerde cryptocurrency-beurs. Ze zijn de grootste cryptocurrency beurs ter wereld en hebben meer dan 15 miljoen gebruikers en ondersteunen meer dan 350 munten. En toch heeft elk platform een ​​keerzijde. Zo zijn we bij het idee van deze blog gekomen en hebben we je meegenomen op een wonderbaarlijke reis van alternatieven voor Binance.

In deze blog hebben we zeker niet de gewone en gemakkelijke route genomen, en 'gewoon' een lijstje van andere CEX-beurzen opgenoemd. Nee, helemaal niet. We hebben best wel twee zijsprongen gemaakt.

De eerste was naar beurzen die CFD-handel bieden. Toch wel een beetje een onderbelicht gebeuren in de crypto handel, en ook eentje met inherente risico's. Ga daar voorzichtig mee om, als je al er aan wilt beginnen!

Uiteraard hebben we ook een korte lijst met alternatieve CEX-beurzen genoemd. Daarna hebben we echter een tweede zijsprong gemaakt, en wel naar een paar DEX-beurzen, gedecentraliseerde beurzen.

Door bij elke beurs een paar voor- en nadelen te noemen, hoop ik dat het overzichtelijk is geworden.

Belangrijk is echter dat er dus wel degelijk alternatieven zijn, op velerlei verschillende gebieden, zoals we je hebben laten zien.

Ben je al in een van deze gebieden aan het handelen, deel je ervaringen met ons in onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Dat lijkt ons interessant om van je ervaringen te horen. Heb je nog vragen over dit onderwerp, kom dan ook voorbij. Ons team van AOC'ers en de andere leden kunnen je verder helpen met je vraag. Zie je daar!

Coverfoto Nadezda Murmakova/Shutterstock


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.