IoT-crypto kopen-internet of things-bitcoin

IoT - Internet of Things en crypto

Waar gaat IoT over?

Internet of Things (IoT) is een verzamelnaam voor alle apparaten met een internetverbinding. Hierbij kan je denken aan een telefoon, televisie, koffiezetapparaat, wasmachine, gordijnen, werkapparatuur en nog heel veel meer. Het is een groot netwerk van verbonden 'dingen'. Een ding kan een meneer zijn met een geïmplanteerde hartmonitor, een leeuw met een identificatiechip en een auto met een ingebouwde bandenspanningsmeter. Eigenlijk betreft het alle objecten die beschikken over een eigen IP-adres en de bevoegdheid om data te versturen via een netwerk. De relaties binnen dit netwerk zijn tussen mens-mens, mens-ding en ding-ding. 

Het netwerk wordt de komende jaren groter en groter. De meeste huishoudens hebben toegang tot het internet, de kosten van zo'n verbinding worden steeds lager, steeds meer apparaten krijgen een wifi-optie, de technologiekosten gaan omlaag en de smartphonepenetratie wordt steeds hoger. Al deze ontwikkelingen zorgen voor het ontstaan van de Internet of Things en voor de exponentiële groei ervan.  

Wat is de toegevoegde waarde van dit IoT-netwerk?

Data verzamelen en opslaan

Het internet van de afgelopen jaren was totaal afhankelijk van wat mensen erop publiceerden. Alle opgenomen audio -en videobestanden, de geschreven documenten en gemaakte afbeeldingen zijn door mensen zelf gecreëerd. 
Het probleem is dat mensen gelimiteerd zijn in tijd, aandacht en nauwkeurigheid. Hierdoor zijn wij niet goed in het bijhouden van data voor alledaagse handelingen. Het zou daarom handig zijn als wij computers hadden die zelf data kunnen verzamelen en hierdoor alles weten over onderwerpen/dingen. We zouden dan alles kunnen registreren waardoor we verspilling, verliezen en kosten in het bedrijfsleven kunnen reduceren. We zouden bijvoorbeeld weten wanneer onderdelen vervangen moeten worden en wanneer de voorraad aangevuld moet worden. 

Wat is de impact?

De nieuwe regel voor de toekomst is dat alles wat verbonden kan worden zal verbonden zijn. Alle dingen die met elkaar communiceren binnen het IoT-netwerk zullen veel voordelen geven.

Een privévoorbeeld hiervan is:
Je wekker gaat, het is tijd om op te staan! De wekker staat in verbinding met je koffiezetapparaat en de koffie staat hierdoor al klaar wanneer jij de keuken bent ingelopen. Ook is het er al lekker warm doordat de verwarming een uur voor het afgaan van de wekker is aangegaan. Na het goede ontbijt stap je in de auto voor de belangrijke business meeting. De auto leest je agenda en stippelt direct de beste route voor je uit. Blijkbaar is het druk op de weg en loop je vertraging op, de auto stuurt een bericht naar de wederpartij om aan te geven dat je een kwartiertje later bent vanwege de drukte op de weg. 

Een werkvoorbeeld hiervan is:
Iedere werknemer draagt een apparaatje met zich mee op de werkvloer en deze houdt bij waar en wanneer je het meest productief was en deelt deze informatie met het bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen bedrijfsprocessen feilloos worden aangepast en de productiviteit worden gemeten. Als het om 12.00 uur pauze is, is er altijd genoeg koffie en thee. De inventaris houdt namelijk zelf bij wat de voorraden zijn en vult deze aan indien nodig. Om 12.30 is de pauze weer voorbij en stelt de slimme thermostaat de verwarming wat lager in zodat er geen onnodige kosten ontstaan. Op de werkvloer is de radio vanzelf weer aangegaan en kan iedereen met nieuwe energie aan het werk gaan!

Obstakels van het IoT-netwerk

De zojuist geschetste voorbeelden laten zien dat Internet of Things ons veel gemak kan bieden. Echter loopt nog niet alles op rolletjes en lopen we tegen obstakels aan.  
Een belangrijk obstakel is beveiliging. Wanneer er veel apparaten met elkaar verbonden zijn is het ontzettend belangrijk dat de onderling gedeelde informatie veilig staat. Het kan niet zo zijn dat een hacker via de koffiemachine het gehele bedrijfsnetwerk kan betreden. 
Het tweede obstakel is privacy. Doordat alle apparaten met elkaar communiceren komt er veel privacygevoelige informatie in het netwerk. Een hacker kan alles te weten komen, van wanneer je opstaat tot aan welke afspraken je vandaag hebt. Ideaal voor inbrekers wanneer ze weten dat tussen 12:00 - 13:00 uur er niemand thuis is. 
Een derde obstakel is data sharing. De onderlinge communicatie van apparaten zorgt voor een toename aan data die moet worden opgeslagen. Bedrijven moeten een manier gaan vinden waarop ze deze toename aan data kunnen managen.

Hier komt blockchain van pas

Wat is blockchain?

Blockchain is een gedistribueerde database waar steeds weer nieuwe data aan wordt toegevoegd. Er kan alleen data worden opgenomen, niet worden verwijderd. Gedistribueerd wil zeggen dat niet een computer over de hele database beschikt. Iedere deelnemende computer heeft een kopie van de database. Wanneer iemand een transactie in de database wil invoeren zullen alle deelnemers binnen het netwerk deze moeten valideren. Zij doen dit door het toepassen van een algoritme. 
Een x aantal transacties zullen worden gebundeld en worden opgenomen in een block. Dit block wordt naar iedere deelnemer in het netwerk gestuurd en na validatie opgenomen in de blockchain

Welke oplossing biedt het?

De gecentraliseerde beveiliging van bedrijven zal niet opgewassen zijn tegen de expansie van het IoT-netwerk en de datatoename ervan. De blockchain en de combinatie van cryptografische processen bieden een goed alternatief.
Blockchain is gebouwd voor gedecentraliseerde controle en heeft een betere schaalbaarheid dan de huidige gecentraliseerde bedrijven. Het kan daardoor worden gebruikt om miljarden verbonden apparaten in kaart te brengen en de onderlinge communicatie met de daarbij komende datatoename te managen. Het biedt een veerkrachtig ecosysteem waarop de apparaten kunnen draaien. 
De cryptografische algoritmes die worden gebruikt door de blockchain zorgen voor meer privacy van de data. De blockchain verzekert dat gegevens legitiem zijn, en het proces dat nieuwe gegevens introduceert goed gedefinieerd is.  

De blockchain is beschermd tegen hackers doordat de opgeslagen informatie niet op een locatie staat. Het is gedecentraliseerd en de informatie staat daardoor op heel veel verschillende locaties opgeslagen. De onderlinge communicatie binnen het netwerk verloopt tussen veel verschillende punten waardoor 'man-in-the-middle attacks' niet kunnen worden uitgevoerd.

Doordat blockchain gedecentraliseerd werkt en iedereen meewerkt aan de veiligheid en werking ervan, zonder tussenkomst van een derde partij, is de blockchain een goede oplossing voor de challenges van IoT.
Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven met IoT-technologieën de eerste adopters van de blockchaintechnologie zijn. 
De blockchain kan net als met Bitcointransacties alle communicatie tussen IoT apparaten valideren en opslaan. Hierdoor kan het netwerk van IoT-apparaten autonoom opereren zonder dat er een derde partij aan te pas komt. Smart contracts kunnen dan worden gebruikt om de IoT-apparaten overeenkomsten met elkaar te laten sluiten en hiernaar te handelen. 

Blockchain zal een belangrijke rol spelen in de beveiliging van het IOT-netwerk, het vertrouwen in het netwerk, een vermindering van de kosten en het versnellen van de transacties. Uiteindelijk hebben we geen Internet of Things maar Blockchain of Things

 

.

                          IoT Blockchain of things.jpg

 


Hier vind je wat meer uitleg over hoe je crypto kunt kopen en hier vind je de handleiding van de Binance Exchange

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe artikelen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.