ICONOMI (ICN): iedereen zijn eigen cryptofonds

Door Derek op dinsdag, 3 oktober, 2017 - 06:00

Facebook, Google, Amazon – het zijn tegenwoordig de grootste bedrijven op aarde. Als je als gewone burger hier in de beginfase al aandelen in had kunnen kopen en dit ook had gedaan, had je nu niet meer hoeven werken. Helaas konden alleen de grote investeerders hun slag slaan, waardoor wederom de rijken rijker werden. ICONOMI (ICN) hoopt hier verandering in te brengen. Zij geloven erin dat blockchains de “game-changers” zijn in de wereld van investeringen. Dankzij blockchain is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om te investeren in de beginfase van elke disruptieve technologie, te beginnen met blockchain (in de vorm van cryptocurrencies) zelf.


ICONOMI

Maar hoe wil ICONOMI dit gaan doen? Ze zeggen zelf in hun whitepaper dat ze de “missing link between the old and the new economy” proberen te creëren. Dit willen ze doen op de volgende manieren:

 1. Door het creëren van nieuwe financiële instrumenten
 2. Door het creëren van verschillende cryptofondsen


De creatie van nieuwe financiële instrumenten

Het grootste en meest ambitieuze doel van de blockchain startup is om een Open Fund Management (OFM) platform te creëren voor investeerders. Op dit moment is dit platform nog vol in ontwikkeling en kan er nog geen gebruik van worden gemaakt. De bedoeling is dat het een simpel management platform wordt waar traders die over veel kennis beschikken van de cryptomarkt en ervaring hebben in cryptocurrency trading, hun eigen investeringsfondsen op kunnen zetten. Aan de andere kant kunnen investeerders juist weer geld investeren in de investeringsfondsen van deze traders. Je kan het als het ware zien als een marktplaats voor investeerders en traders. Zoals ICONOMI zelf in hun whitepaper aangeeft (vertaald naar Nederlands): “Het ICONOMI Open Fund Management (OFM) platform zal de vermogensbeheerindustrie ontwrichten, jij managet de fondsen, wij regelen de rest”.

De creatie van verschillende cryptofondsen.

ICONOMI is begonnen met het opzetten van twee verschillende fondsen: het coin traded fond (CTF) en het coin managed fond (CMF). Als het Open Fund Management Platform wordt geopend, zullen deze twee fondsen hier ook aan toegevoegd worden.

 

Het Coin Traded Fund 

Een groot voordeel aan het coin traded fonds is dat het volledig transparant is en gebaseerd op van tevoren bepaalde regels die iedereen kent. Om even een simpel voorbeeld te geven hoe dit precies werkt, doen we alsof het CTF bestaat uit 50% Bitcoin en 50% Litecoins. De koers van deze CTF zal daarom voor 50% afhangen van de koers van Litecoin en voor 50% van Bitcoin. Van elke euro die in het CTF wordt gestopt, wordt automatisch (op basis van het slimme contract van Ethereum) 50 cent in Litecoin en 50 cent in Bitcoin gestopt. Dit heeft dus een positief effect op de koers van Bitcoin en Litecoin. Andersom gebeurt dit ook doordat de fondsen actief getrade zullen worden op de cryptomarkten. Dit zorgt er namelijk voor dat traders gebruik kunnen maken van arbitragemogelijkheden, waardoor de koers gelijk zal blijven aan de koers van 50% Bitcoin en 50% Litecoin. Voor meer informatie hoe een cryptofonds precies werkt, kan je dit artikel lezen. Het Coin Traded Fonds heeft de naam ICONOMI.INDEX-fonds gekregen.

 

ICONOMI.INDEX

Het ICONOMI.INDEX-fonds bestaat dus uit een ‘mandje’ van verschillende cryptocurrencies. Onder meer de volgende cryptocurrencies zijn in dit fonds opgenomen: Bitcoin, Ethereum, DASH, Monero, Lisk, Waves, STEEM, Golem en Augur. De rest van het fonds met bijbehorende percentages kan je hier vinden. Het voordeel van het ICONOMI.INDEX-fonds ten opzichte van een eigen portfolio aan munten is dat het onderzoek naar al deze cryptocurrencies al voor je gedaan is en dat de risico’s verspreid en dus lager zijn. 


Het Coin Managed Fund (CMF)

ICONOMI beschikt zelf ook over een team van experts: financiële analisten, wiskundigen en cryptocurrency-communicatiespecialisten (mooi woord voor galgje). Deze experts zijn volgens ICONOMI specialisten op hun gebied van expertise. Als investeerder kan je in dit fonds investeren en mogelijk een zeer hoge return on investment maken. Het Coin Managed Fonds heeft als naam het ICONOMI.PERFORMANCE-fonds gekregen.

 

ICONOMI.PERFORMANCE

Het ICONOMI.PERFORMANCE-fonds richt zich op hogere winsten dan het ICONOMI.INDEX-fonds. Om dit te bereiken zet ICONOMI dus hun team van experts in. Dit fonds zal zich daarom ook voornamelijk richten op verschillende ICO’s, omdat deze (mits er genoeg onderzoek naar wordt gedaan) het meeste op kunnen leveren. Voorbeelden van cryptocurrencies die in dit fonds zitten, zijn: Golem, Byteball, Santiment en Bitcoin Cash. De volledige lijst kan je hier vinden. Normaal gesproken komen alleen de grootste investeerders/bedrijven in aanmerking om mee te kunnen doen aan dit soort (door experts gerunde) fondsen, maar ICONOMI wil het ook toegankelijk maken voor de gewone burger. Iedereen die meedeed aan de ICO van ICONOMI kon daarom meedoen aan dit fonds. Helaas is dat nu niet meer mogelijk en kan het alleen nog op uitnodiging. Het is momenteel afwachten hoe je alsnog een uitnodiging kan krijgen.


Wat is dan het nut van de ICONOMI-token ICN?

Zoals altijd is het belangrijk je af te vragen wat het nut is van de tokens die door de blockchain startup zijn uitgebracht. Een van de dingen waar ICN voor gebruikt gaat worden is voor de traders die gebruik willen maken van het Open Fund Management Platform. Zij zullen de tokens nodig hebben om een fonds te openen en er gaan ook geruchten dat ze deze nodig gaan hebben voor dingen als het verhogen van hun fondslimiet. Daarnaast delen bezitters van de ICN-tokens mee in de winsten van het ICONOMI.INDEX- en ICONOMI.PERFORMANCE-fonds in de vorm van dividend. 

 

Hoe koop ik ICN?

 1. Klik hier en maak een gratis account aan op Binance
 2. Druk bovenaan op Assets
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Genereer een eigen deposit adres en kopieer deze
 5. Ga naar Bitonic
 6. Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
 7. Wacht totdat de bestelling is binnengekomen
 8. Ga op Binance naar Exchange en klik ICN aan
 9. Koop de gewenste hoeveelheid ICN aan

 


Wil je andere cryptocurrency kopen of heb je wat meer uitleg nodig? Lees dan in dit artikel de gemakkelijkste, snelste of goedkoopste manier om je eerste stappen als crypto-investeerder te zetten.

Voor een complete handleiding van Binance, klik hier

 

Wil je meer informatie?

Check de:


Nooit meer een artikel missen?

Volg ons op Facebook!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in of Registreer om een reactie te plaatsen!