China verklaart ICO's illegaal

Door Patrick op donderdag, 7 september, 2017 - 23:27

De ICO - Initial Coin Offering - is dit jaar een populaire manier geworden voor cryptocurrency startups om geld op te halen en hun idee uit te werken. 

"ICO is het populairste begrip binnen de blockchainwereld. Het is een alternatief voor crowdfunding waarbij projecten gemakkelijk geld kunnen ophalen."

In totaal is er dit jaar al 1,8 miljard dollar opgehaald en China is verantwoordelijk voor 400 miljoen hiervan. Projecten als Filecoin en Tezos spannen de kroon. Zij hebben respectievelijk 256 en 232 miljoen dollar opgehaald (tegen de huidige koers van Bitcoin en Ethereum). Op coinschedule kan je alle reeds afgeronde en opkomende Initial Coin Offerings vinden. Een aantal prominente projecten hiervan zijn:

ICOs.PNG 

Maar nu, vanaf maandag 4 september, is aan het wilde westen van geldinzamelingsacties een einde gekomen, althans in China.  De Chinese centrale bank heeft het verboden om zowel ICO's te starten als het deelnemen hieraan. De People's Bank of China (PBoC), de Centrale Bank van China en de financiële toezichthouders constateren namelijk dat het risico op scams en piramidespellen aanzienlijk is en willen mensen hiervoor beschermen. Ongeveer tien procent van het opgehaalde geld met ICO's is in handen gekomen door cybercriminelen, geschat door Chainalysis. Dit gaat alleen over het geld dat gestolen is. Het geld dat naar nep projecten is gegaan die geen toekomst kennen is niet meegerekend. 
China verbiedt startups daarom per direct om geld op te halen door middel van ICO's. Dit, terwijl september juist de maand zou worden van de vele ICO's, voornamelijk in China. 

China gaat 60 ICO-platformen inspecteren. Sommige Chinese ICO-platformen hebben hun services al gestopt en geven aan tijdelijk out-of-service te zijn. 
Projecten die reeds een succesvolle ICO hebben gehad worden geïnspecteerd en nieuwe ICO's mogen niet doorgaan. Als deze nieuwe projecten al een ICO gestart zijn en al geld binnen hebben gekregen dan zullen zij dit moeten retourneren aan de investeerders. 


Wat is het effect op de globale ICO markt?

Het verbod van China betekent niet het einde van het geld ophalen via ICO's. Veel startups zullen als reactie hierop het land verlaten en in een 'blockchainvriendelijk' land hun project voorzetten. Voorbeeldlanden hiervoor zijn Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. 
China is niet het eerste land dat kijkt naar hoe de opkomst van de cryptowereld gereguleerd kan worden. Ook Amerika en Singapore hebben de fraudegevoeligheid bij ICO's al meerdere keren aangehaald maar zijn nog niet overgegaan tot acte. Experts hebben gewaarschuwd dat regeringen deze opkomende markt niet moet willen reguleren aangezien dit de snelheid van innovatie in de weg zal zitten. 

Velen zeggen dat het verbod niet permanent is en dat deze tijdelijk als illegaal wordt bestempeld zodat China kan uitvogelen hoe ze kunnen omgaan met de vele ICO's en hoe ze deze kunnen reguleren. Op de lange termijn is het goed voor de cryptowereld aangezien het door de controle meer geld zal aantrekken. Mensen hoeven namelijk dan niet meer bang te zijn voor scamcoins en ook hedge funds kunnen dan hun intrede doen. 


Wat is het effect op de handelsmarkt?

De Bitcoin had een All Time High (ATH) bereikt van $5000 dollar en is daarna in waarde gedaald. Bitcoin daalde met 8% en Ethereum kwam 20% lager uit na de bekendmaking van het nieuws. De totale marketcap ging omlaag met 10%. 

Mensen die al wat langer in Bitcoin zitten zullen terugdenken aan het nieuws van 2013.
China verbood destijds mensen om cryptocurrencies te kopen met de lokale valuta Yuan. Dit resulteerde in een immense crash. Uiteindelijk kwam de mogelijkheid om met Yuan cryptocurrencies te kopen terug en zijn we weer in een nieuwe bullmarket beland. 

 

Is het bedreigend voor NEO?

Experts zeggen juist dat het goed zal zijn voor het Chinese project NEO. Door de regulering omtrent de ICO's zal er meer geld de markt in komen en minder slecht nieuws doordat er weer een oplichtingspraktijk is geweest. Daarnaast wordt NEO gepromoot door de Chinese regering en het zou onlogisch zijn als ze dit project ineens willen tegenwerken.

Lees hier meer over NEO-shares of Neo-GAS.

 


 

Benieuwd hoe je cryptocurrency kunt kopen? Hier staan de stappen voor je onder elkaar:


1.    Maak een account aan op Binance (onze favoriete online exchange)
2.    Druk rechtsboven op Funds -> Deposits Withdrawals
3.    Druk op Deposit bij BTC
4.    Genereer een eigen adres en kopieer deze
5.    Ga naar Bitonic
6.    Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
7.    Wacht totdat de bestelling binnen is gekomen
8.    Ga op Binance naar Exchange en klik op de coin/token die je wilt kopen
9.    Koop de gewenste hoeveelheid van deze coin/token

Wil je cryptocurrency kopen, maar heb je wat meer uitleg nodig? Lees dan in dit artikel de gemakkelijkste, snelste of goedkoopste manier om je eerste stappen als crypto-investeerder te zetten.


 

Reacties

Profile picture for user Derek

Derek

zaterdag, 9 september, 2017 - 10:06

Ik weet niet of ik een totale marktcrash zo erg zou vinden. Dat zou betekenen dat ik mij weer tegen fikse kortingen in kan kopen met de kennis die ik nu heb :) 

Profile picture for user markdes

markdes

dinsdag, 12 september, 2017 - 17:59

Amen??