Bitfindr - De Nederlandse specialist in ICO’s

Door Patrick op vr, 15/06/2018 - 16:30 -

Bitfindr is een Nederlandse startup dat zich heeft gespecialiseerd in ICO's en met deze kennis jou wil helpen. In dit artikel vind je een uitleg over wat Bitfindr voor jou kan betekenen en hoe je zelf gemakkelijk kunt meedoen met een ICO. Door middel van de onderstaande knop kan je alvast een kijkje nemen op hun website.

 

 

Pak de website erbij

 

Bekijk snel

 1. Wat is Bitfindr?
 2. Hoe doe ik mee met een ICO?
 3. Hoe verkoop ik daarna mijn cryptomunten?
 4. Wat als er te weinig geld is opgehaald?
 5. Wanneer kan ik het beste mijn munten verkopen?
 6. Premium-abonnement
 7. ICO's en de AFM
 8. Bitfindr focust op dienstverlening
 9. Succesverhalen ICO's
 10. Over Bitfindr
 11. Tot slot

1. Wat is Bitfindr?

Bitfindr is de eerste Nederlandse aanbieder als het gaat om het aankopen van cryptocurrency’s via zogeheten token sales of ICO’s.

“Een ICO, Initial Coin Offering, is een bepaalde vorm van crowdfunding, waarbij mensen,H voordat de cryptocurrency op de exchanges komt, kunnen investeren in een cryptoproject. In ruil daarvoor krijgen zij coins of tokens van het project."

Bitfindr selecteert de ICO’s van innovatieve blockchain-startups en biedt de mogelijkheid om via hun platform de munten aan te kopen. Het is gebleken dat er goed geld valt te verdienen aan ICO’s maar dat er ook veel oplichters tussen zitten. Bitfindr zet zich daarom in om de goede ICO’s van de slechte te onderscheiden en biedt alleen kwalitatief goede token sales aan op het platform. 

Door al vroegtijdig in zo’n potentiële crypto-startup te stappen koop je de coins tegen de laagste openingsprijs en maak je de kans groter dat je je inleg ziet groeien.
Je kan zelf gemakkelijk bekijken of het cryptoproject je interesse trekt aangezien Bitfindr een bedrijfsprofiel per ICO opstelt. Hierin wordt vermeld wat het bedrijf doet, welk team erachter zit, welke stappen zij doorlopen en wanneer de munt op de markt zal komen. Erg handig aangezien je het dan zelf niet meer hoeft te doen en direct een mooi overzicht hebt. 

Wat ook erg prettig is, is dat je gewoon met euro’s mee kan doen met een ICO. De transacties worden vaak met Ether en/of Bitcoin gedaan maar Bitfindr neemt de omwisseling van euro naar Ether/Bitcoin voor z’n rekening. Hier heb je zelf geen omkijken naar en dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om mee te doen.

2. Hoe doe ik mee met een ICO?

Dit proces is door het platform zo soepel mogelijk gemaakt en je kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

 1. Maak een gratis account aan op Bitfindr
  Bij Walletaddress dien je jouw public key van je online portemonnee in te vullen, zie dit als je IBAN-nummer. Wanneer je deze nog niet hebt, maak deze dan aan via MyEtherWallet. Voor wat extra ondersteuning kan je deze video erbij houden:


  Aan het einde vragen ze om identiteitsgegevens. Op deze manier kunnen ze nieuwe gebruikers verifiëren en daardoor witwaspraktijken tegengaan.
 2. Zodra het account is aangemaakt kan je meedoen met ICO’s. Om dit te doen klik je bij een ICO naar wens op ‘Aankopen’. De verdere stappen spreken voor zich en uiteindelijk kan je het gewenste instapbedrag overmaken met iDEAL of een bankoverschrijving. 
 3. Zodra de overboeking is gelukt ontvang je een bevestigingsmail met de desbetreffende factuur.
 4. De munten worden door Bitfindr overgemaakt naar jouw MyEtherWallet wanneer de ICO is gesloten. Vaak is dit binnen vier weken het geval.

3. Hoe verkoop ik daarna de cryptomunten?

Zodra de munten verhandeld worden op een handelsplatform kan je ze verkopen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

 1. Maak een gratis account aan op het desbetreffende handelsplatform
 2. Zoek jouw cryptomunt op en kopieer het depositadres ervan
 3. Login op jouw MyEtherWallet en maak de tokens over naar het gekopieerde depositadres
 4. De munten komen gemiddeld na 30 minuten op de exchange te staan
 5. Wanneer ze zijn aangekomen kan je ze verkopen

4. Wat als er te weinig geld is opgehaald?

Vaak hebben ICO’s van tevoren besloten hoeveel tokens ze minimaal willen verkopen, ook wel 'soft cap' genoemd. Lukt dit ze niet dan wordt de verkoop stopgezet. Mocht je zelf wel geld hebben geïnvesteerd dan hoef je je geen zorgen te maken. Het volledig geïnvesteerde bedrag zal worden teruggestort. 

5. Wanneer kan ik het beste mijn munten verkopen?

Helaas heeft niemand een glazen bol en kan niemand met zekerheid aangeven welke coin zal stijgen en welke niet. Wel kan je jezelf ontwikkelen op het gebied van de cryptohandel en beter worden in het voorspellen van de koersen. Dit is precies wat de specialisten van Bitfindr hebben gedaan en ze bieden een premium-abonnement aan voor de mensen die zelf geen tijd of zin hebben om dit te leren. 

6. Premium-abonnement

Wanneer je een premium-member bent word je op de hoogte gesteld van koop- en verkoopmomenten die de specialisten pakken. Zo krijg je meerdere keren per maand uitgebreide informatie over welke coins de specialisten kopen, waarom zij dit doen en vervolgens ook wanneer zij deze verkopen. Verder ben je ook de eerste die het weet wanneer er een interessante pre-sale is. Hun abonnementen worden als volgt vormgegeven:

Premium pakket 1. € 149,-

 • 3 maanden Premium account  
 • Je ontvangt maandelijks een overzicht van de coins die ze aankopen
 • Je ontvangt een e-mailalert wanneer ze de coins verkopen (realtime)
 • Je krijgt inzage in het behaalde rendement/verlies
 • Bitfindr laat zien welke coins er worden aangekocht in de pre-sale fase waarmee ze direct op de korte termijn (extreem) rendement behalen
 • Je krijgt een accountmanager toegewezen die je van alle informatie voorziet en je ondersteunt bij het aanmaken van een wallet en je desgewenst begeleid bij het inkoopproces

Premium pakket 2. € 199,-

 • 6 maanden Premium account  
 • Je ontvangt maandelijks een overzicht van de coins die ze aankopen
 • Je ontvangt een e-mailalert wanneer ze de coins verkopen (realtime)
 • Je krijgt inzage in het behaalde rendement/verlies
 • Bitfindr laat zien welke coins er worden aangekocht in de pre-sale fase waarmee ze direct op de korte termijn rendement behalen
 • Je krijgt een accountmanager toegewezen die je van alle informatie voorziet en je ondersteunt bij het aanmaken van een wallet en je desgewenst begeleid bij het inkoopproces

Premium pakket 3. € 299,-

 • 12 maanden Premium account              
 • Je ontvangt maandelijks een overzicht van de coins die ze aankopen
 • Je ontvangt een e-mailalert wanneer ze de coins verkopen (realtime)
 • Je krijgt inzage in het behaalde rendement/verlies
 • Bitfindr laat zien welke coins er worden aangekocht in de pre-sale fase waarmee ze direct op de korte termijn rendement behalen
 • Je krijgt een accountmanager toegewezen die je van alle informatie voorziet en je ondersteunt bij het aanmaken van een wallet en je desgewenst begeleid bij het inkoop- en verkoopproces
 • Bitfindr verkoopt de coins voor je bij de betrokken exchange en neemt je al het werk uit handen.

Mocht je het interessant vinden om gebruik te maken van hun kennis, dan kan je na het registreren op hun platform een mail sturen naar [email protected] met het verzoek om een premium-account te openen. 

7. ICO’s en de AFM

Op dit moment worden cryptocurrency’s voor de wet nog niet bestempeld als wettig betaalmiddel. De Autorititeit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB) houden daarom nog geen toezicht op crypto-gerelateerde praktijken, waaronder ICO’s. Het is daarom van extra belang om zelf goed onderzoek te doen naar het bedrijf waarin je investeert.
Gelukkig neemt Bitfindr ook deze taak uit handen en doen zij zelf dit onderzoek al voor je. Dit voorkomt dat je in nep-ICO’s investeert die simpelweg op jouw geld uit zijn. 

8. Bitfindr focust op dienstverlening

De wereld van blockchain en crypto is voor veel mensen erg ingewikkeld. De behoefte om te investeren is er vaak wel maar de complexiteit houdt veel mensen tegen. Bitfindr focust daarom op kwaliteit en service zodat iedere leek vanaf nu zonder moeite kan investeren in cryptocurrency’s. De services die zij op dit moment bieden zijn:

 • Een pre-selectie van ICO’s ofwel een samenvatting van ICO’s waarvan zij de kwaliteit hoog inschatten.
 • Het opstellen van een bedrijfsprofiel van het nieuwe blockchain-project.
 • Schriftelijke en telefonische ondersteuning in het Nederlands.
 • Tutorialfilmpjes waarin ze stap-voor-stap uitleggen hoe je kan meedoen met een ICO.
 • De omzetting van euro’s naar Ether/Bitcoin zodat jij gewoon met één iDEAL-overboeking kan participeren. Hierdoor blijft het gedoe van valuta’s omwisselen je bespaard.
 • Ze versturen e-mailalerts wanneer jouw cryptomunten op de markt komen en verhandeld kunnen worden. Je weet direct op welk handelsplatform hij verhandeld wordt en hierdoor kan je gemakkelijk de waarde van de munt volgen.
 • Je kan ook e-mailalerts krijgen als ze weer een nieuwe ICO op de website hebben. Hierdoor ben je als allereerste op de hoogte van een nieuw project en kan je zo vroeg mogelijk instappen. Bij sommige projecten krijg je een bonus als je vroeg instapt en dit kan dus zeer waardevol zijn!.
 • Bitfindr stuurt jouw munten direct naar je eigen MyEtherWallet.
 • Ze bieden zoals eerder aangegeven een premium-service aan waarbij je inzicht krijgt in de handelsacties van de specialisten zelf.

9. Succesverhalen van ICO’s

Het is gebleken dat ICO’s je stinkend rijk kunnen maken. Er zijn zelfs voorbeelden waarbij je met een geïnvesteerd vermogen van 1000 euro nu miljonair had geweest. Om die reden probeert iedereen de nieuwe NXT, IOTA of Ethereum te vinden.

NXT kocht je destijds voor $ 0,0000168 en heeft op zijn top $2,00 gestaan. Bij een investering van $1000,- had je zo’n 119 miljoen dollar kunnen hebben.

IOTA werd verkocht voor $0,001 en stond op zijn piek op $5,23. Met een inleg van $1000,- had je nu 5,23 miljoen kunnen hebben.

Ethereum kon je kopen voor $0,31 en piekte op $1377,- . De inleg van $1000,- had je hier een rijkdom van $4,44 miljoen kunnen geven.

Genoeg motivatie denk ik om zo'n soortgelijke ICO te vinden! Precharge Blockchain is een nieuwe token sale die door Bitfindr wordt aangeboden, zal dit misschien de knaller van het jaar worden? De tijd zal het ons leren.

10. Over Bitfindr

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Bitfindr B.V.
Adres

Willemsplein 2-4
5211AK ‘s Hertogenbosch

Telefoonnummer 0031-(0)73-7042338
E-mailadres [email protected]
Website https://www.bitfindr.nl/
Jaar van oprichting 2017
Actief in de landen Nederland, België en Duitsland

Team

Het team achter Bitfindr bestaat uit echte cryptocurrency-liefhebbers. De oprichter, Ian Scarffe, is een ondernemer, investeerder en ICO-adviseur. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een expert in de wereld van blockchain en crypto. Met zijn wereldwijde netwerk betekent hij veel voor Bitfindr.

Niels Broers is de commercieel directeur van het bedrijf. Hij komt van het bedrijf MyBeam, waar hij zelf de oprichter en tevens de commercieel directeur was. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in marketing en reclame. Voor ICO’s zijn deze twee facetten van groot belang en deze ervaring kan hij dan ook perfect gebruiken voor de relatief nieuwe cryptomarkt.

Vladimir Nikitin is de Brand Ambassador bij Bitfindr. Hij zorgt ervoor dat het platform onder de aandacht komt bij internationale ICO-aanbieders. Dit doet hij door op evenementen te spreken. Zo was hij laatst spreker bij het grote ‘Korea Blockchain Summit 2018’. 
Zijn persoonlijke expertise ligt in de marketing en financiële advisering. Verder is hij zijn dagelijks leven werkzaam als advocaat.
Binnen de cryptowereld staat hij bekend als cryptocurrency-expert en ICO-adviseur. Zijn portfolio aan tien ICO-projecten hebben tezamen meer dan 200 miljoen dollar opgehaald. Hij weet dus prima hoe deze wereld in z’n werk gaat.

Bitfindr wil zich graag aan de regels houden en om hierbij ondersteuning te krijgen hebben ze Strijp Advocatuur ingeschakeld. De advocaat Marcel van Gennip gebruikt zijn juridische kennis om voor Bitfindr de kaders uit te zetten en daarmee te bepalen wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast houdt hij de ontwikkelingen in de gaten, zodat Bitfindr in de toekomst ook gewoon aan deze wet -en regelgeving kan voldoen. 

11. Tot slot

De mensen die al langer in cryptoland rondlopen weten maar al te goed dat het vol zit met oplichters. Een partij die het kaf van het koren scheidt is dan ook erg gewenst. 
Wanneer het je leuk lijkt om meer met ICO’s te doen, dan is Bitfindr zeker de moeite waard om je te ondersteunen bij de zoektocht ernaar. Ook maken zij het instappen erg toegankelijk en bieden ze goede services voor wanneer je er even niet meer uitkomt. 
Heb je zelf weinig tot geen verstand van de markt, dan kan het ook zeer waardevol zijn om gebruik te maken van hun premium-abonnement. Het is erg fijn wanneer experts je gewoon kunnen vertellen wanneer je het beste kunt kopen en verkopen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in of Registreer om een reactie te plaatsen!